lisäaineet

astmaatikko06.04.2014 13:41

Minulla diagnosoitiin astma 12/2013. Olen saanut muutaman pahan kohtauksen ja viimeisimmän kohtauksen jälkeen ambulanssimies kertoi lisäaineesta mikä aiheuttaa astmakohtauksia. Lueskelin netistä tästä ja sain selville että lisäaine E120 aiheuttaa kohtauskia. Onko muilla kokemuksia? Missä tätä lisäainetta esiintyy ja onko muita lisäaineita jotka aiheuttavat kohtauksia? Astma on minulle vielä niin vieras asia etten vielä tiedä kaikkea ;D

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hh07.04.2014 18:36

Löysin tällaisen linkin kyseisestä aineesta: http://ekoodit.fi/E120/karmiinit/ Käypä katsomassa. Itse luettuani aloin epäillä eräitä omia oireitani tästä johtuviksi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
tonton08.04.2014 12:11

Mieheni on viety ambulanssikyydillä sairaalaan E211 http://ekoodit.fi/E211/natriumbentsoaatti/ takia. Hän ei ole saanut astmakohtauksia vaan muuttuu kauttaaltaan sen näköiseksi, kuin ihon alla asustaisi erilaisia aliens -ötököitä. Patit saattavat olla kämmenen kokoisia ja kirkaan punaisia. Samanaikaisesti alilämpöä ja kuumetta, ihan sekaisin koko mies. Toipuminen kestää yleensä pari päivää. Vahvat kortisoonilääkkeet ovat auttaneet.

Nyt kun tiedämme asian, niin usko tai älä, luemme tarkkaan joka ainoan ruoka-aineen ennen tuotteen päättymistä ostoskoriin.

Olemme kyllä aikamoinen pari; itse olen moniruoka-allertikko, astmaatikko.... Kaikki luetaan, karkit, marinaadit, makkarat, valmisruuat, salaatinkastikkeet, kurkut, juotavat (monet sis.E211), hillot, sipsit.....

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja25.03.2019 08:11

Allertikko? Kannattaa opetella sana oikein. AL LER GIK KO AL-LER-GIK-KO

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Allerginen saivartelijoille30.12.2019 11:57

Hyvä Kirjoittaja, kannattaa jättää noi kommentit muualle, ei liity mitenkään tähän keskusteluun. Ehdotan, että siirryt keskustelemaan johonkin oikeinkirjoitusfoorumiin, saattaisi olla enemmän hyötyä siellä.

Jos et ole sattunut huomaamaan, G ja T ovat näppäimistöllä lähekkäin, joten siinä saattaa olla yksi syy huomaamallesi väärälle kirjaimelle.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta

Sivua päivitetty: 30.12.2019