Jatkuvat poskiontelontulehdukset

Toipilas09.07.2014 11:18

Hei! Täällä sitä sängyn pohjalla huilitaan, eilen tehtiin FESS julkisella puolella. Takana on myös yksityisellä tehty pallolaajennus, joka auttoi kaksi vuotta. Sitten tulehduskierre alkoi uudestaan. FESS tehtiin nukutuksessa, koska tuosta pallolaajennuksesta jäi tosi ikävät muistot. Niinpä en voi kommentoida eiliseen leikkaukseen mitään, koska olin autuaan tietämätön sen vaiheista. Odotukset on todella kovat, elämänlaatu on toistuvien tulehdusten ja lääkekuurien vuoksi kärsinyt merkittävästi. En muista milloin olisin sairastanut vain nuhan tai yskän tai ylipäätään minkäänlaista flunssaa ilman, että seurauksena olisi ollut myös poskiontelotulehdus. Olisi se vaan hienoa, jos nyt asiaan tulisi muutos!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna20.07.2014 12:27

Mulla oli aiemmin jatkuvia poskiontelotulehduksia. Kun astma ja allergiat on todettu ja Fess-leikkaus tehty tulehdusten määrä on vähentynyt.

Hoitamaton allergia ja astma herkistävät flunssaan sairastumiselle ja aiheuttavat antibioottihoitoa vaativia tulehduksia kuten poskiontelo-,korva- ja keuhkoputkentulehduksia. Näihin sairastumista voidaan vähentää, kun allerginen tulehdus hoidetaan asianmukaisesti säännöllisesti otettavilla allergia- ja astmalääkkeillä.

Nyt kannattaa hakeutua lääkärin juttusille, jotta ensi kevät ja kesä ovat helpompia ja jos astma on jo puhjennut saat lääkityksen ennen flunssakauden alkua. Hoitamaton allergia lisää myös astman puhkeamisen riskiä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
make22.07.2014 04:12

Mulle tehtiin Fess leikkaus 10pv sitten.Olo on siedettävä muuten mutta limaa ja tumman ruskeeta töhnää valuu kurkkuun et tekee olon epämiellyttäväks.Yskittävä ja syljettävä koko ajan eikä tahdo lima tulla siltikän kurkusta pois.Onko kellään kokemuksia vastaavasta ja kauanko liman tulo kesti.Lääkäri kyllä sanoi et kuuluu normaaliin toipumiseen.Leikkaus meni muuten hyvin eikä ollut paha juttu poskiontelovaivaan verrattuna.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna22.07.2014 06:52

make

Saithan ohjeeksi suihkutella keittosuolasuihketta nenään useita kertoja päivässä?

Mulla tulehtui poskiontelo leikkauksen jälkeen. Poskiontelot huuhdeltiin ja söin ab-kuurin. Kannattaa käydä tarkistuttamassa poskionteloiden tilanne.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
make22.07.2014 14:39

Oon huuhdellu jo muutaman päivän huuhtelukannulla ja helpottaa kyl oloa.Särkyä on vielä aina välillä ja korviin välillä ottaa mutta ei onneks ole mitään jatkuvaa särkyä .Olisko jotain hermosärkyä.Oli 9 punkteerausta ja 7 ab kuuria 3kk aikana ennen leikkausta et eiköhän tämänkin kestä.leikkauksen jälkeen en saanut ab kuuria kun ei tahdo enää tehota eikä taitas vatsakan kestää enää ab kuuria.Toivotaan et leikkaus auttaa niin minua kuin muitakin vastaavasta vaivasta kärsiviä

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
potilas24.07.2014 15:19

Olen toipumassa poskionteloiden Fess leikkauksesta josta on kulunut pari viikkoa.Edelleen on särkyä poskipäissä ja nenässä.Limaa valuu myös kitalakeen edelleen.Huuhtomista käskettiin tehdä päivittäin nenäkannulla ja se helpottaa kyllä jonkin verran.En vain tiedä kuinka monta kertaa vuorokaudessa on terveellistä ja turvallista huuhtoa.Oisko kellään tietoa tai kokemusta asiasta sekä siitä kuinka kauan paraneminen yleensä kestää.Lääkärin mukaan leikkaus piti olla pikku juttu ja toipuminen 1-2 viikkoa.Olenko poikkeus tapaus vai onko kenelläkään vastaavia kokemuksia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
poskarit ja fess20.08.2014 07:18

Mulle tehtiin Fess leikkaus 1,5 kk sitten ja kontrollikäyntejä parin viikon välein .Aina sanottiin et kaikki ok ja reiät on auki kunnes nyt viimeinen kontrolli oli niin sanottiin et toinen puoli ilmeisesti tukossa.Että onko kenelläkään käynyt samoin.Voisko mennä parissa viikossa tukkoon.Viikon päästä taas kontrolliin kun särkyjä ja turvotusta on edelleen.Alkaa hermot oleen pian huonos kunnos jos taas uus leikkaus edessä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
rhinotus28.09.2014 10:30

Niin näyttää siltä, että HYKSIN liukuhihnapalvelu ei aina tuota tyytyväisiä potilaita ja kun leikkauksen jälkeen kaikki ei menekään hyvin, jäät yksin miettimään, pitäisikö mennä päivystykseen, jossa tosin ei ole vkl erikoislääkäriä. Jälkihoito heppoisasti hoidettu, uskaltaakohan enää soittaakaan korvaklinikalle. Myöskään kirjallisesti en saanut kotiutuksessa hoito-ohjeita, eikä lääkäri katsonut edes kurkun ja nenän tilannetta. Voimakas väsymys ja lihasvoimattomuus ei minusta normaalia. Vielähän tässä sairaslomaa kuitenkin nukkua...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ongelmainen29.09.2014 10:12

onko kokemusta kenelläkään, voiko pitkittyneiden/toistuvien poskiontelotulehdusten takana olla astmaa? tutkittu muutama vuosi sitten ja pois suljettu. Silti lääkärit tätä epäilevät. Käytössä mm. seretide silloin, kun on limainen poskiontelontulehdus. Aiheuttaa liman valumista alas ja tätä myötä myös yskimistä ja hengenahdistusta ja keuhkoputkissa liman tunnetta. Tulehduksia n. kerran kuukaudessa ja saattaa olla myös lieväoireinen elikä ei tule kovaa flunssaa välttämättä päälle.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Surullinen yskijä29.09.2014 11:20

Minun astmassani (dg. vaikea allerginen astma) oli juuri tuollainen alku. Olin homepäiväkodissa töissä 10 vuotta. Sairastin aina kaikki flunssat jälkitautien kera; poskiontelontulehdus, keuhkoputkentulehdus, keuhkokuume jälkitautina. Poskiontelotkin leikattiin kolmeen kertaan, mutta sitten dg. "vaikea allerginen astma"... Olepa varuillasi, jos flunssa ei parane ilman jälkitauteja.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ongelmainen01.10.2014 10:21

kiitos sinulle vastauksestasi. Ompa ikävää. Itsekin olen epäillyt työpaikan homeongelmaa, josta ei vielä ole näyttöä tarpeeksi. Millainen hoito sinulla on astmaasi? onko se vähentänyt poskiontelotulehduksiasi, jos astman hoito on vakaalla tasolla? onko tuo leikkaus sinua hyödyttänyt? itse en lähtisi siihen mielellään. Lukenut kun olen ettei välttämättä sekään auta. Onko ainut keino sitten vaihtaa alaa ja työpaikkaa? tänäpäivänä sekin on aika hankala juttu kun työttömyyttä on.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ongelmainen01.10.2014 10:23

Vielä palaan aiheeseen; minulla tämä poskiontelotulehdus voi alkaa yhtäkkiä. Ei välttämättä tarvita flunssan tulemista, vaan oireet kehittyvät pikkuhiljaa ts. ovat taustalla ja sitten kun tulee pieni tartunta, tulehdus on päällä.

Jos jollakulla olisi hyviä neuvoja tilanteeseen, otan vastaan!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Surullinen yskijä01.10.2014 11:58

Minulla on nykyisin (monien kokeilujen jälkeen) hoitona Formoterol, pitkävaikutteinen avaava lääke, Alvesco 2x1 ja flunssassa 2x2 Alvesco. Singulair 1iltaisin ja Ventoline tarvittaessa. Muutaman kerran ole ollut antibiootti ja Prednisolon kuureilla vuodessa.

Minun homepäiväkotini suljettiin ja saimme muuttaa uusiin puhtaisiin tiloihin. Se auttoi, mutta minulla todettiin astma....

Poskiontelontulehdukset ovat nyt siedettävällä tasolla. Uskon, että Singulair on pitänyt ne poissa. Leikkaukset ovat helpottaneet tilannetta huomattavasti. Fess-leikkaus on auttanut eniten. Tsemppiä'!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hanselius08.12.2014 18:54

Hei! Minulla edessä ylihuomenna FESS-leikkaus. Olen sairastellut muutaman vuoden ajan säännöllisen epäsäännöllisesti poskiontelotulehduksia ja syönyt lukuisia AB-kuureja vaivaan. Jännitys on jo melkoinen, ahdistaa ajatus siitä, että olen tajuissani kun nenässä joku kopeltaa... :S

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Surullinen yskijä09.12.2014 05:07

Minuakin jännitti, mutta fes-leikkaus oli minulla täysin kivuton toimenpide. Lääkäri juttelikin kanssani toimenpiteen aikana. Kyllä kaikki menee hyvin ja poskiontelojen huuhtelu on leikkauksesta toipumisen jälkeen helppo juttu. Tsemppiä!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hanselius11.12.2014 10:04

Kiitos tsempistä! Leikkaus oli eilen ja kaikki meni todella hienosti! Sain rauhoittavia ja olo oli oikein rento, ei ollut kauheaa olla tajuissaan :) Puudutusten hävittyä olo oli kyllä kurja, pää jomotti melkoisesti ja sitten tuli tämä kaamea flunssainen olo. Mieli tekisi niistää tai edes huuhdella, mutta vielä ei saa. No toivotaan, että tihkuttelun loputtua olokin kohenee, kipuja mulla ei muutoin ole ollut.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
vuotava nenä21.03.2015 20:35

Moi En tiedä lukeeko tätä enää kukaan... mutta ajattelin nyt kirjoittaa... 6 päivää fess leikkauksesta... ja tänään todella huono olo.

Nenä vuotaa verta edelleen hiljakselleen... särkee ja jomottaa... nukkumisesta ei tule mitään... Alkaa olla oikeasti aika loppu. Leikkauksen jälkeen niillä oli jo ongelmia saada veren vuoto tyrehtymään....

En tiedä... onko tämä nyt sitten normaalia... jollain makella taisi tuolla aiemmin olla samoja oireita pitkään... siis vuodon suhteen

Miten se mahtoi loppua????

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Surullinen yskijä22.03.2015 04:51

Hei! Ota yhteyttä leikanneeseen lääkäriin/sairaalaan. Nenä on voinut tulehtua, mikä estää paranemisen. Kysy ainakin sieltä uusia ohjeita, vaikka puhelimella. On tärkeää, että myös jälkihoito hoidetaan asiallisesti ja kunnolla. Sairaalalla ja leikanneella lääkärillä on siitäkin osavastuu.

Minulla paraneminen fes-leikkauksesta sujui todella nopeasti. Sairaalasta pääsin kotiin jo seuraavana päivänä, eikä vuotoa silloin ollut. Olikohan jälkitarkastus ja huuhtelu n. viikon kuluttua ja silloin kaikki oli jo hyvin.

Se isompi leikkaus ikenen kautta meni minulla täysin pieleen vuonna 96. Seurauksena jäi elinikäinen posken hermosärky ... Surullinen ja pitkä tarina kaikkinensa, antaa olla nyt. Pikaista paranemista!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
anis24.03.2015 09:33

Hei,

Aiemmin olikin keskustelua Sinoclearista. Kysyin tästä valmisteesta eilen lääkäriltä, kun olin toista kertaa poskionteloiden punkteerauksessa. Hän ei oikein osannut ottaa siihen muuten kantaa kuin toteamalla, että "kaikkea mikä auttaa voi kokeilla"..

Nyt tuli vaan mieleen, että voikohan sitä kokeilla heti, vaikka vasta eilen tehtiin viimeinen punkteeraus ja nenä on arka. En vaan kertakaikkiaan haluaisi mennä kolmanteen toimenpiteeseen, joka kuulemma pitää tehdä nyt loppuviikolla jos oireet ei helpota. Helpotti kyllä vähän eilisestä, mutta ei kunnolla..

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Aava06.03.2016 08:00

Heips! Mulla on nyt 4 päivää leikkauksesta ja nenä kuivuu ja karstottuu ihan todella paljon. Ohjeena oli että viikon päästä vasta voi niistää ja sitä helpottamaan käytetään niitä suolaliuoksia. Voikohan niitä ja jotain kosteuttavia käyttää jo nyt vaikkei vielä niistäkään? Olo on karmea kun nenä on täynnä kuivaa karstaa!!!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta