Jatkuvat poskiontelontulehdukset

Surullinen yskijä15.01.2013 16:21

Minä olen kokeillut myös akupunktiota, koska sain Ketorinista hengenvaarallisen allergia reaktion, turposin sairaalakuntoon. Minäkään en voi käyttää tulehduskipulääkkeitä, mutta Panadol ja siitä vahvempi versio Panacod (hermokipuun) on käynyt, vaikka hermokipuun ne ovatkin aika tehottomia lääkkeitä. Muita lääkeallergioita minulla on penisilliini ja sulfa, sekä Dalasin antibiootit. Akupunktiosta sain apua olkapään kipuun, mutta leikkaus-hermovauriokipuun siitä ei ole ollut apua.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
helmi21.01.2013 18:24

Hei Kiitos vastauksista tuohon hintatiedusteluun. Meillä on sairaalaan 5 kk jono ja harkitsenkin nyt yksityiselle menoa. Olin tietokonekuvauksessa ja minulla on toinen puoli kasvoista kokonaan tukossa. Nyt myös saman puolen korva ollut kolmisen viikkoa lukossa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lumienkeli22.01.2013 05:07

Heips` Yksi mahdollisuus on vielä sekin, että ilmoitat sairaalaan halukkuutesi sellaiseenkin jonoon, josta pääsee poskionteloleikkauksen perutulle leikkausajalle. Esim. flunssassa, yskäisenä ja kuumeisenahan ei leikata. Minä pääsin kerran "kahden päivän kuluttua, siis ylihuomenna" perutulle leikkauspaikalle. Onnea leikkaukseen!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
helmi22.01.2013 16:27

Hei! Kiitos tsemppauksista. Olen jo keskustellut "jonohoitajan" kanssa ja hän otti puh.numeron ylös ja lupasi ilmoitella mahdollisesta peruutuspaikasta. Torstaina menen yksityiselle punkteeraukseen ja keskustellaan samalla leikkauksesta. Toivottavasti huuhtelu avaa korvaa. Aika kypsä olen koko tilanteeseen, nenä koko ajan tukossa eikä niistäminen auta. Puolet ihmisten puheesta menee ohi, kun ei kuule kunnolla toisella korvalla. Plus vielä päivittäiset päänsäryt.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
KiiZu23.01.2013 05:50

Mulla myös tuota samaa korvavaivaa, 8 vuotta ehdin sairastaa ennen korvaoireiden alkua. Nyt useamman kerran molemmat puhkaistu ja toisessa tällä hetkellä putki, samaa tippaa laitan eli Flixonasea myös korviin. Kuulemma ei oikein muuta voi, poski- ja otsaontelot kun taas jo 3kk leikkauksesta uudelleen polyyppeja täynnä. Sitä samaa limakalvoa on korvatorvissa eli töhnä on niin "pesusientä" ettei mahdu edes putken kautta ulos. Kuulo sentään on tippojen myötä palautunut, aiemmin olin aivan kuplassa kun molemmat korvat lukossa. Johonkin korvatorvien pallolaajennustutkimukseen lähti paperit josko sellaisesta apua. Niin inhottava vaiva vielä kaiken nenäoireilun lisäksi, se korvien kutinakin on jotain järjen vievää..

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
helmi23.01.2013 09:41

Hei Sitä vielä kysyisin, että saitteko jonkinlaiset esilääkitykset kun leikattiin puudutuksessa. Minä nimittäin pelkään ihan älyttömästi leikkausta ja sentakiakin mietin vielä. Nukutus ei tunnu niin pelottavalta, mutta tuo yksityinen tekee ainoastaan puudutuksessa.... Ja vielä tuosta korvien puhkaisusta, oliko se kivulias toimen pide? :D

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lumienkeli23.01.2013 09:53

Hei! Ilman muuta saa/minäkin sain esilääkityksen, jos leikataan paikallispuudutuksessa. Fes-leikkausta ei tarvitse pelätä - se on "iisi" juttu! Toki nämä asiat saavat sydämen tykyttämään, mutta sitä leikkausta ei tarvitse pelätä. Täysin kivun toimenpide! Korvien puhkaisu ja se tyhjennys oli minun mielestäni pelottavaa, mutta kivuton toimenpide. Kummankin varmasti kestät! Tsemppiä!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
KiiZu23.01.2013 11:45

Mulla on kaikki 5 leikkausta tehty nukutuksessa, koska lääkärin mielestä ollut niin iso remontti aina otsaonteloita myöden ettei kannata kokeilla edes puudutellen. Joten sen kivuliaisuuteen en osaa sanoa muuta kun että sanot heti jos kipeää tekee niin puuduttavat lisää. Korvia mulla on nyt reilun vuoden aikana puhkottu yli 5 kertaa, itse puhkasu ei ole mulla sattunut mutta puudutteen laitto vihlasee mulla kyllä aika reippaasti. Parilla kirosanalla siitä selviää silti. Yksilöllistä sekin. Ja esilääkettä saa tottakai jos siltä tuntuu! Perustin FB:iin ryhmän Poskiontelovaivaiset, tervetuloa jos kiinnostaa :)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
helmi25.01.2013 12:06

Noniin, kiitos taas. Ja minulla kävi nyt sitten niin hyvä tuuri, että sain peruutuspaikan ensi viikon keskiviikolle. Ja sitten siitä 2-3 viikon kuluttua on leikkausalueen puhdistus, mitä sitten tarkottaakaan.... Mutta puudutuksessa se tehdään. Olisiko vähän samanlainen toimenpide kuin tuo punkteeraus? Jännittää, ihan älyttömästi jännittääkin. Varmaan eniten se, että onko leikkauksesta apua. Toivottavasti. Ja se, että minulle ei ikinä ennen ole tehty mitään "isompia" toimenpiteitä. Ei edes nukutettu, nielurisatkin leikattiin silloin joskus puudutuksessa. Tuo punkteeraus taitaakin olla meikäläisen suurin juttu :D

Harmi muuten, että suljin facebookissa käyttäjätilini vuoden alussa. Muuten olisin tietysti liittynyt tuohon ryhmää :) Pääseehän sinne toki takaisin ihan normi kirjautumisella, mutta päätin nyt toistaiseksi olla sieltä pois. Tulee paljon enemmän soiteltua ja pidettyä muuten yhteyttä ystäviin näin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kiia07.02.2013 10:00

Hei, koitin löytää tuota fb ryhmää, mutta haku ei löydä sitä... Olen kärsinyt poskiontelotulehduksista 8 vuotta, välillä joitain hyviäkin vuosia välissä. Nyt kuitenkin viimeiset 2 vuotta taas monta tulehdusta vuodessa. Minulle on eilen tehty fess operaatio ja odottelen kovasti josko se toisi apua tähän vaivaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
onnistunut leikkaus07.02.2013 11:12

Minulle tuli vuosi tammikuussa kun olin leikkauksessa. Leikkausta ei todellakaan tarvitse pelätä. Sen jälkeen kun kivusta pyörryin(huom! pyörtyminen oli ensimmäinen elämässäni olen 72v) punkteerauksessa oli koko leikkaus lasten leikkiä sen rinnalla. Saat puuutuksen ja rauhottavan sekä kipulääkityksen. Olet tajussasi koko ajan ja pystyt keskusteleman kirurgin kanssa. Odotin myös vuosia ja söin kiltisti antibiootteja ja menin punkteeraukseen kunnes ymmärsin sanoa omalle terv.keskus lääkärilleni etten syö enää yhtään antibioottia kun ei niistä ole kuin muutaman viikon apu. Kesti kuitenkin jonkin aikaa ennen kuin pääsin päiväkirurgiaan. Ei siinä ole pelättävää, mutta luonnollistahan on aina uuden asian jännittäminen/pelkääminen. Ei yhtään tulehdusta ollut vuoteen ja nuhan huuhtelen nokkakannulla pois. Astma jäi, mutta sen voin pitää hallinnassa lääkkeillä. Tsemppiä leikkaukseesi!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
KiiZu07.02.2013 14:14

Kiia: Koitappa vielä uudelleen "Poskiontelovaivaiset", ainakin yksi ryhmään kuulumaton kaverini sen haulla löysi kun pyysin kokeilemaan.

Mulla viime viikkoina helpotusta oloon on tuonut sokerin vähentäminen ja aspartaamituotteiden lopettaminen kokonaan. Eilen join epähuomiossa Trip-mehun 3 viikon taon jälkeen ja nenä meni aivan totaalitukkoon useaksi tunniksi.

Muilla kokemuksia välttämisruokavalioista näiden vaivojen hoidossa?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
helmi09.02.2013 08:00

Leikkaukseni siirtyi taas :/ Korvapolilla tarkastuksessa lääkäri diagnosoi minulla Oslerin taudin ja teki muiden lääkäreiden kanssa päätöksen olla leikkaamatta, koska verenvuodon riski on liian suuri... Myöskään korvaa ei puhkastu, koska tärykalvo liikkuu normaalisti. On kuulemma turhaa puhkasu, korva on lukossa sisäpuolelta jostain. Nyt jonotan Turun Yliopstolliseen jos he suostuisivat leikkaamaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lumienkeli10.02.2013 05:14

Hei Helmi! Tuntuupa surulliselta, että vielä lisää murheita sinulle - voimia hirmuisesti! Toivotaan kuitenkin, että saisit apua sieltä Turusta. Miksi jotenkin vain tuntuu, että nämäkin terveys vaikeudet kasaantuvat joskus? Silloin tuntuu kyllä, että vain uupuu kokonaan. Minulla iski pahimman sairastelun aikana masennus ja työuupumuskin. Koeta vain sinnitellä ja yrittää jaksaa. Uskoa ja toivoa huomiseen!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hiukkanen10.02.2013 12:12

Poltetaanko lähistöllä puuta, sen kaasumaiset yhdisteet ja pienhiukkaset minulla ainakin toivat jatkuvia poskiontelotulehduksia, ja kun tehtiin operaatio nenässä, sen jälkeen tuntee, miten nestepinnat poskionteloissa turpoaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
helmi11.02.2013 09:03

Kiitos lumienkeli, eiköhän tämä taas tästä. Harmittaa tosiaan tuo diagnoosi Oslerista, mutta koska olen jo yli 50v elänyt sen kanssa tietämättäni eikä suurempia ongelmia ole ollut, niin en lajon osaa olla huolissani nytkään. Tietysti lapsista ja lastenlapsista olen huolissani, mutta ei heilläkään kenelläkään ole ainakaan vielä ollut mitään vakavampaa tuon taudin tiimoilta. Toivon nyt vaan, että Turku leikkaisi ja pääsisin edes vähän tästä vaivasta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Vaivainen11.02.2013 12:37

Hei, en löytänyt Facebookista tuota Poskiontelovaivaiset -ryhmää. Onkohan se vielä olemassa?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
KiiZu11.02.2013 16:17

https://www.facebook.com/groups/poskiontelovaivaiset/

Kokeillaan näin!

Yksi ryhmään kuulumaton ystäväni sen ainakin löysi hakemalla. Koitan katsoa vielä asetuksia jos ei onnistu :)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ontelovaiva27.02.2013 06:57

Onko teillä, joilla ontelot vaivaa, myös astma? Työskentelin yli kaksikymmentä vuotta talossa , josta löytyi myrkyllistä hometta. Parikymmentä vuotta kärsin myös talviaikaan lähes jatkuvista poskiontelotulehduksista. Jännää, ettei minulle ole koskaan mitään erityisiä toimenpiteitä suositeltu. Usein sain kuulla lääkäreiltä voivottelua, kun tulehduksia on näin paljon. Kaksi vuotta sitten todettiin astma.Silloin lääkäri sanoi poskiontelotulehdusten olevan astman esiaste. Olisipa joku osannut neuvoa minua ennen astmaa, miettimään mistä poskiontelotulehdukset voivat johtua. Tosin työpaikan home ei silloin vielä ollut tiedossa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
KiiZu01.03.2013 15:30

Astma löytyy, todettiin samana vuonna kun polyypitkin. Sitä ennen en ollut koskaan sairastanut poskiontelotulehduksia, keuhkoputkentulehduksia kylläkin. Kolmanneksi kuvioon kehittyi sitten lääkeaineallergiat, ensin tulehduskipulääkkeille ja sitten ihan parasetamolillekin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta