jatkuvasti sairaana

sick forever28.09.2013 10:07

Hei allergikot ja astmaatikot. Olen sairastanut viimeiset 4 vuotta jatkuvasti. Käytännössä tämä tarkoittaa kerran kuussa flunssaa, joka alkaa kurkkukivulla, sitten tulee tukkoisuus ja kunnon räkätauti. Viime aikoina silmien kirvely on kuulunut näihin flunssan oireisiin. Yleensä yskää ei tule ja lämpöä ei nouse. Sairastelu ei liity kuitenkaan mihinkään tiettyyn rakennukseen, olen viime vuosina muuttanut usein paikasta toiseen. Kaikki mahdolliset verikokeet on otettu ja ne on puhtaat, keuhkokuvat ym. otettu. Astmaa ja allergiaa ei ole testattu. Kuulostaako jatkuva sairastelu teistä astmaatikoista ja allergikoista tutulta? Pitäisikö hankkiutua astma-tai allergiakokeisiin, hengitysvaikeuksia on ollut urheilussa joskus (urheilen paljon, aina kun olen terve), mutta ei viime aikoina niinkään.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna29.09.2013 14:34

Onko sinusta otettu myös kilpirauhas- ja keliakiakokeet? Jos ei ole, suosittelen, että pyydät niihin lähetteen, sillä hoitamattomana nämä sairaudet aiheuttavat mm. infektioherkkyyden lisääntymistä.

Hyvä on varmasti tarkistaa myös allergia- ja astamkokeetkin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
muutakin....18.11.2013 08:35

ED. Mainittujen kokeiden lisäksi C komplementti kokeet kertovat onko sinun immuunipuolustus ok. Jos puolustus ketju ei toimi normaalisti sairastuu jatkuvasti. Jos sinulla olisi kovasti tulehdusta kehossa jatkuvasti. Olisi senkka koholla ollut jo pitkään? Ja akuutisti tulehdusarvot taivaissa? Terveyskeskuksessa joutuu osata pyytää mitä haluaa. Lääkäriltä voi pyytää lähetteen testeihin, kantoihin ja jos ei irtoa. Valitettavasti. Mene yksityiselle. Sieltä saamalla lääkärinlähetteellä labroihin voi käydä ottamassa labrakokeet terveyskeskuksen labrassa huokeammalla hinnalla. Ovatko Dvitamiini tasot kohdillaan. Noin pitkään jatkuvasti sairastaminen ei kyllä ole kivaa ja tuskin normaalia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
influenssa20.11.2013 15:20

Oletko ottanut influenssapiikkejä?

Ne aiheuttavat pysyvää vastustuskyvyn heikentymistä.

Sitä voi yrittää parantaa ravinnolla.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lumienkeli20.11.2013 20:06

Minä olen ottanut influenssa piikin jo muutaman vuoden ajan, enkä ole sairastanut sen jälkeen vakavia flunssan/influenssan jälkitauteja. Sairastin influenssan jälkitautina vaikean keuhkokuumeen ennen, kun annettiin rokotuksia. Silloin luulin, että kuolen sairaalaan keuhkokuumeeseen. Influenssapiikki voi pelastaa hengen......

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hyvästi terveys30.11.2013 15:14

Tutkimus: Influenssarokotteen saaneilla 5,5-kertainen määrä hengitystieinfektioita (Health Impact News)

Health Impact News: Hong Kongissa tehty tutkimus vertasi influenssarokotteen vaikutuksia, influenssarokotteen saaneilla oli 5,5-kertainen määrä hengitystieinfektioita verrattuna niihin, jotka eivät saaneet influenssarokotetta.

Health Impact Newsin mukaan tutkimus on erityisen merkittävä, koska kyseessä oli aito kaksoissokkotutkimus - rokotettujen ryhmä sai Suomessakin jälleen tällä kaudella käytettävää Sanofi Pasteurin Vaxigrip -rokotetta ja vertailuryhmä sai suolaliuosta.

Influenssan esiintymisessä ei rokotettujen ja vertailuryhmän välillä ollut tutkijoiden mukaan tilastollisesti merkitsevää eroa, eli rokotteesta ei ollut tutkimusnäytön perusteella hyötyä hengitystieinfektioiden lisääntymisen muodossa havaittujen haittojen vastapainoksi.

http://healthimpactnews.com/2013/study-flu-vaccine-causes-5-5-times-more-respiratory-infections-a-true-vaccinated-vs-unvaccinated-study/`

Hyvästit flunssalle http://www.raikasweb.com/hyvastit-flunssalle

Vastustukyvystä 80% sijaitsee suolistossa, joten ei ole ihan sama, mitä suuhunsa laittaa.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

Ruotsalaisprofessori: Viranomaiset tiesivät Pandemrixin vaaroista, mutta eivät kuunnelleet

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194856022696/artikkeli/ruotsalaisprofessori%20viranomaiset%20tiesivat%20pandemrixin%20vaaroista%20mutta%20eivat%20kuunnelleet.html

http://www.anttiheikkila.com/blogi/flunssarokotus-hypea-jalleen/

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna30.11.2013 15:37

Vastustuskyvyn parantamiseksi kannattaa syödä monipuolista ruokaa,liikkua säännöllisesti ja levätä riittävästi. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää, että saa riittävästi C-vitamiinia syömällä C-vitamiinipitoisia ruokia sekä huolehtimalla riittävästä D-vitamiinin saannista http://www.d-vitamiini.fi/saantisuositukset/.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
100µg03.02.2014 14:08

Lääkärit tuohtuivat D-vitamiinin alhaisista ravitsemussuosituksista: "Vahingollista kuin tupakkateollisuus" http://www.iltalehti.fi/terveys/2014012417972340_tr.shtml

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
100µg02.03.2014 15:40

Lääkärit tuohtuivat D-vitamiinin alhaisista ravitsemussuosituksista: "Vahingollista kuin tupakkateollisuus" http://www.iltalehti.fi/terveys/2014012417972340_tr.shtml

Ei kuntoutumista ilman riittävää D-vitamiinia sekä D-vitamiini lisää elinikää http://aijaa.com/0ls8AU

Tutkittua tietoa D-vitamiinista http://www.lootuskirja.fi/File/D-vitamiini.pdf?rnd=1353577364

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Rudy02.04.2014 09:29

Oletko ajatellut että mahdollisesti ongelma liittyy ruokaan?Perheenjäsenellämme oli allergiaongelmia 30v ennekuin hän parani löydettyään intialaisen lääkärin joka tunnisti ongelman syyt. Tyttäreni kirjoittaa kirjaa aiheesta ja hakee siihen rahoitusta.Jos tapaus kiinnostaa niin voin lähettää linkin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
yleensä se on viljat05.04.2014 06:32

Allergiat ovat elimistön immuunijärjestelmän ylireagointia vieraisiin aineisiin, jonka todellinen syy voi olla kelvoton ruokavalio joka pitää hälytystilaa yllä kehossa. Kun elimistön pommittaminen väärällä ravinnolla lopetetaan, myös immuunijärjestelmä rauhoittuu.

Kannattaa perehtyä aiheeseen, sillä voit päästä kaikista allergioista eroon vain muuttamalla ruokavaliotasi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
deetä10.04.2014 14:23

Tutkimus: Auringon välttelijöillä kohonnut riski kuolla ennenaikaisesti

Ruotsalaistutkijat ovat seuranneet 29 000 eteläruotsalaista naista 20 vuoden ajan. Ero auringonottajien ja aurinkoa välttelevien kuolleisuudessa oli huomattava.

Naisilla, jotka välttelevät auringonottoa kokonaan, on kaksinkertainen riski kuolla ennenaikaisesti auringonottajiin verrattuna, ruotsalaistutkimus osoittaa. Tutkijoiden mukaan todennäköisin syy on D-vitamiinin puutos, kertoo sanomalehti Dagens Nyheter.

– Tällainen havainto ei ole kovin yllättävä, eikä myöskään olisi yllättävää, että D-vitamiinilla on jotakin tekemistä sen kanssa, epidemiologian professori Tomi-Pekka Tuomainen Itä-Suomen yliopistosta kertoo.

– D-vitamiini on hyvin lupaava, monipuolisesti terveyteen vaikuttava yhdiste. On syytä ja tarvetta selvittää sen terveysvaikutukset oikeasti, kunnolla.

Ruotsalaistutkijat ovat seuranneet 29 000 eteläruotsalaista naista 20 vuoden ajan. Naiset olivat 25–64-vuotiaita. Kyselytutkimuksessa he ovat vastanneet, ottavatko he aurinkoa kesällä, solariumissa, talvilomalla tai etelään suuntautuvalla aurinkolomalla.

Naisilla, jotka vastasivat kieltävästi kaikkiin kysymyksiin, oli kaksinkertainen riski kuolla ennenaikaisesti. Suurin osa kuoli sydän- ja verisuonitauteihin tai aivohalvaukseen. Tutkimuksessa otettiin huomioon muut tekijät, kuten ylipaino, tupakointi, liikunta, alkoholinkäyttö, talous ja koulutus.

Toisaalta liika auringonottokaan ei ole hyvästä, sopivasti aurinkoa ja D-vitamiinilisä. Se on siinä.

http://yle.fi/uutiset/tutkimus_auringon_valttelijoilla_kohonnut_riski_kuolla_ennenaikaisesti/7182137

Suomessa ja Ruotsissa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Talvella UVB-indeksi on nolla.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
adeli10.05.2014 15:54

Hei, ymmärrän sua hyvin. Olen jatkuvasti, joka kuukausi kipeänä ja alan olla jo epätoivoinen. Minulla on todettu astma ja siihen on lääkitys. Silti kärsin yhä infektioista jotka vievät hengityksen tiukalle ja venyvät eli nyt esim. 2vk sairaslomaa vaikka maximilääkitys. Osa piti jo purkaa lääkkeistä kun olin vapiseva haavanlehti. Minulle oli määrätty liikaa avaavia lääkkeitä. Pelottaa jos tämä pahenee niin miten selviän. Minulla 2 pientä lasta ja olen jo nyt ihan lirissä oireiden kanssa.En pysty hoitamaan niitä ja pelkäävät mun kuolevan kun näyttäähän se pelottavalta.. Olen itse miettinyt että pitäisi kilpirauhaskokeet katsoa tms. Jostain tämän on pakko johtua ja astma pahentaa joka flunssan sietämättömäksi. Vuosikausia jo mennyt näin ja kohta alkaa olla uhka mun työelämälle. Astman pitäisi hoidolla pysyä oireettomana ja mulla näin ei ole joten en usko että ainut tekijä on astma. Minulla kesti kauan ennenkuin sain diagnoosin,koko lapsuus ja pitkälle aikuisuutta, vaikka oireet oli. Vuodet vain pahentanut sairauden vaikeaksi. Olen kokeillut ravintolisiä kuten d,c ja omegat, camu camua ym. Toivottomalta tuntuu...:(

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna11.05.2014 08:56

Heitä tässä muutamia ajatuksia tilanteeseesi.

Onko sinulla nuhaa ja/tai nenän tukkoisuutta? Jos on, onko sinulla kortisoninenäsuihke käytössä?Onko poskiontelosi kuvattu?Pitkän aikaa olin jatkuvista kipeänä ja flunssat pitkittyivät.Itse olen kärsinyt vuosia poskiontelovaivoista ja nenä oli aina erityisesti aamuisin tukkoinen ja astma ei pysynyt tasapainossa.Olen syönyt lukuisia ab-kuureja poskiontelotulehdukseen.Reilu vuosi sitten multa leikattiin poskiontelot ja havaittiin,että toisessa poskiontelossa oli joku aukko lähes tukossa. Leikkauksen jälkeen poskiontelo-oireet helpottivat.

Poskionteloleikkauksen jälkeen astman tasapainon kanssa on edelleen hakemista.Mun kohdalla allergiat asettavat haasteen astman tasapainolle. Oireilen siitepölyille, eläinpölyille, huonepölylle, jauhopölylle ym. Mulla on ympäri vuoden antihistamiini ja kortisoninenäsuihke käytössä.Onko sinulla allergioita ja hoidatko niitä säännöllisellä lääkityksellä ym.?

Kannattaa pyytää, että sinulta otetaan kilpirauhas- ja keliakiakokeet? Lapsellani astman tasapaino oli vuosia huono ja hän oli usein sairaana ja flunssat pitkittyivät. Hänellä todettiin keliakia ja gluteenittoman ruokavalion aloituksen jälkeen flunssat harvenivat ja astman tasapaino alkoi parantumaan.

Onko sinulla millainen astmalääkitys? Lääkitystä kannattaa pyytää vaihtamaan, sillä toiselle toinen astmalääkitys on tehokkaampi.Mulle on kokeiltu Flixotide, Symbicort, Seretide. Tällä hetkellä on Symbicort ja Montelukast.

Eräs keuhkolääkäri ohjeisti ottamaan avaavan lääkkeen n. 15 minuuttia ennen hoitavaa lääkettä, jotta keuhkoputket aukeavat ja hoitavalääke pääsee paremmin keuhkoihin.

Ollaan samanlaisessa tilanteessa, sillä mulla myös on ollut lapsesta saakka oireita ja astmadiagnoosin sain pari vuotta sitten vuosien tutkimusten jälkeen. Kun keuhkot ovat olleet pitkään hoitamattomina, kestää pitkän aikaa, että keuhkojen kunto paranee ja saavutetaan vähäoireisuus. Eli nyt vaaditaan aikaa ja kärsivällisyyttä.

Oletko ollut Kelan järjestämässä astmakuntoutuksessa tai Allergia- ja astmaliiton viikonlopputapaamisissa? Olin itse Kelan kuntoutuksessa ja voin suositella.

Onko työympäristössäsi tekijöitä, jotka pahentavat astmaa? Altistuin päivittäin työssäni allergeeneille ja jouduin vaihtamaan työtehtäviä. Mulle alkoi tulemaan sairauslomia. Mulle järjestettiin työterveyshuollon ja työnantajan kanssa palaveri, jossa mulle räätälöitiin mun terveydentilaan soveltuvat työtehtävät.Olin ensin 3 kk:tta työeläkelaitoksen kustantamana työkokeilussa nykyisissä työtehtävissä.

Toivottavasti sait jotain apua mun selostuksesta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
100µg28.05.2014 14:22

Kansainvälisessä D-vitamiinikongressissa Lontoossa huhtikuussa puhunut amerikkalainen lääkäri, endokrinologian professori Robert Heaneyn mielestä D-vitamiinin puute on suuri globaalinen ongelma.

Hänen mukaansa esimerkiksi suomalaiset äidit tarvitsisivat 10 mikrogramman sijasta 100 mikrogrammaa. Myös tavallisille suomalaisille työikäisille hän suosittelisi 100 mikrogrammaa D-vitamiinia, mikä on myös Euroopan Elintarviketurvallisuusviraston ilmoittama turvallinen yläraja.

Lontoon D-vitamiinikongressissa lääkärit olivat huolissaan myös maahanmuuttajaäitien ja heidän lastensa huutavasta D-vitamiinipulasta. Monella hunnutetulla äidillä D-vitamiinitaso on niin alhainen, ettei sitä voida edes mitata.

Ursulan mielestä tietenkään kukaan mitään D-vitamiinia tartte. Hänen mielestään jatketaan samalla linjalla eli kansanterveys alas lopullisesti. Viljaa, margariinia ja rasvatonta maitoa. Siinä se. Sen jälkeen kun terveellinen voi ja muut eläinrasvat vaihdettiin teollisesti prosessoituihin kasvirasvoihin ja rasvattomiin sokeririkkaisiin maitotuotteisiin, on ihmiset lihoneet lihomistaan ja tulleet vain sairaammiksi.

Tuoreen ruotsalaistutkimuksen mukaan margariinit ja kevytlevitteet sisältävät valtavasti kemikaaleja ja jopa bensiiniä ja ompelukoneöljyä.

Ruotsissa kukaan ei enää osta margariinia. Margariinirasia 1 SEK (0,12 EUR). Valistus on mennyt perille. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=780412455302956&id=170058479671693&stream_ref=9

"Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana."

1.8.2012 Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 100 µg:aan. Vauvojen rajana EFSA pitää nyt 25 µg ja 1–10-vuotiaiden 50 µg päivässä. Lausunnossa mainitaan, että edes 250 µg päiväannoksella ei löydetty mitään haittavaikutuksia. http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2813.htm

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
adeli29.05.2014 12:59

Hei, kirjoitin jo aiemmin vastauksen mutta nyt olisi lisää kerrottavaa.Edellinen kommentti tuntui hyvältä vinkiltä. Ehdin tässä välissä olla 4pv. terveenä. Taas syön kortisonia ja antibioottia keuhko & poskiontelotulehduksen takia. Nyt en mennyt niin huonoon kuntoon mutta kipeänä ollaan. Minulla on aina ollut näitä jatkuvia flunssa oireita. Viimeiset 3 vuotta yhä pahempia kun astma pahempi. Minulla on ainakin keuhkoissa keuhkorenkaassa ylimääräistä rustoutumaa joka pitää lisää limaa keuhkoissa.Se todettiin yläasteella.Toivottavasti syy tähän löytyy.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
adeli29.05.2014 13:03

Siis tuo kertomus poskionteloista ym. Kaikki ei röntgenissä näy.Ja mulla aina nuha.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
adeli20.10.2014 07:40

Hei, vinkkinä että pyytäkää immunoglobuliini arvot. Mulla oli tosi matalat. Tässä syy mun jatkuviin infektioihin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mikuli12.06.2016 08:06

Monta vuotta oon ollu kipeenä ihan kokoajan. On ollu keuhkokuumetta, mykoplasmaa, viruksia, kaikkee mahollista.. Taustatietona vielä: 18w, voimatasot kohtuulliset, en tupakoi, yleiskunto hyvä. Tosiaan viime vuosina nyt en oo jaksanu kauheesti vittuuntua flunssista, mut nyt tän flunssan aikana tuli semmonen kunnon ahaa- elämys että ei vittu, oon ollu nyt syksystä asti ihan KOKOAJAN kipee. Yleensä vaan normi flunssaa, harvemmin kuumetta. Eli syksystä asti terveenä max 1,5kuukautta, joulun jälkeen ehkä pisin terve jakso kaksi viikkoa. Treenit aina tauolla flunssan aikana.. Nyt olin melkeen viikon terve, ja taas aamulla ihan paska olo ja kipee.. Syön vitamiineja, maitohappobakteereja,vihanneksia, hedelmiä yms.Perus hyvä ruokavalio, mikä sisältää lihaa, kalaa, kananmunia, kanaa yms. Kävin tossa pari viikkoa sit lekurilla, ja valkosoluarvot ollu jo monta vuotta lievästi koholla, mut ei siihen puututtu.. Sit määrättiin poskiontelon röntgen, jossa lääkäri sano että siel on jotain räkää, ei mitään märkää eli ei viittaa akuuttiin poskiontelontulehukseen, ei hoitoa. Mitävittua? En tajunnu yhtään mitä se sano, mutta ilmeisesti kaikki hyvin. Anteex avautuminen, toivo ainakin omilta osin jo melkeen menny terveyden suhteen enkä tiiä enää jaksanko panostaa terveyteen kun mikään ei tunnu auttavan.. Keliakia on todettu pari vuotta sitten, astmakokeissa ei ollut mitään.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Laura27.09.2016 12:53

Minulla on astma. Olen huomnnut myös sairastelevani samanlaisten oireiden kanssa hyvi usein. En tosin tiedä liittyykö astma tähän sairasteluun.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Minna12.10.2016 10:42

Joo. Liekkö sinunkin kotona hometta???!!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta