Influenssarokote ja jälkitaudit?

Moniallergikko13.12.2014 23:36

Otin influenssarokotteen ja sain siitä anafylaksian, vaikka piti olla turvallinen, niin ainakin sanottii. No se on nyt otettu ja pari päivää sen jälkeen tuli keuhkot kipeeks ja nyt peffit on laskenu alle 300 vaikka normaalisti ne on n. 400. Henki pihisee ja vinkuu sisään ja uloshengityksen aikana ja se häiritsee mua, muutkin kuulee sen ja on tullut kova yskä (ollut "tauolla") ja kurkku on vähän kipee ja ahistaa henkeä. Tässä kahtena päivänä oon joutunu ottamaan Ventolinea kaikki 24 annosta. Onko muut tullu kipeeks sen jälkeen ku on ottanu influenssarokotteen siis keuhkoputkentulehduksia yms. Ja allergiat on pahentuneet huimasti. Esim tomaatista josta aiemmin huulet halkes ni nyt jos syön pienenkin palan ni kurkkuun tule pala. Mietin kannattaisko käyä lääkärissä, mut ei oikee jaksais mut pakko se varmaan on mennä. Oon juonu teetä ja hengitelly höyryä, mut ei oikee tunnu auttavan. Toivottvasti en saa kortisonikuuria ku oon joutunu syömään niitä niin paljon anafylaksioiden takia. Mietin pitöiskö sinnitellä viel maanantaihin asti ja menis heti aamusta lääkäriin. On kyllä vaikee hengittää ja ku vinkuuki ihan kunnolla. Kiitti nos viititte vastata

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Surullinen yskijä14.12.2014 06:41

Minä en ole saanut influenssarokotuksesta mitään haittavaikutuksia. Olen ottanut sen jo monen vuonna, koska sairastan herkästi keuhkokuumeita. Kyllähän sinun kannattaisi käydä lääkärissä, kun nuo oireet ovat noinkin vaikeat. Samalla tulisi terveystietoihisi merkintä influenssarokotus allergiasta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hh15.12.2014 14:52

Olen saanut anafylaktisia-oireita influenssarokotteesta. Olemme tuumanneet lääkärin kanssa, että se on aiheutunut formaldefydi-jäämistä eli säilytysaineen jäämistä. Ensimmäisen kerran sain oireita ensimmäisestä "sika"-piikistä ja seuraavan, edellistä pahemman, oireen seuraavalla kerralla influenssarokotteesta, jossa sikalisä. Lääkäri on sanonut, että vain omalla vastuulla antavat rokotteen, mutta eivät suosittele, kuten eivät muitakaan rokotteita, joissa säilytysainetta tai sen jäämiä saattaa olla. Pitäisiköhän Sinun aloittaa Prednisolon-kuuri tai edes pari tablettia todetaksesi auttaisivatko ne?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Moniallergikko15.12.2014 16:28

Vielä tarkennusta hiukan tuohon alkuperäiseen tekstiin viitaten. Eli oli tiedossa, että olen doximycinille allerginen, koska sain doximycin 150 mg-kuurista anafylaksian. Oon yksi miljoonasta, joka voi saada anafylaksian rokotteesta ja se osui tietenkin minuun. Jos oikein ymmärsin niin neomysiini on doximycinin sukulainen/kaltainen antibioottivalmiste. Sain samalla kertaa Havrix-rokotteen tehosteen. Jo siinä vaiheessa alko kuristaa kurkusta hiukan, mutta en ajatellut asiaa sen tarkemmin. Seuraavaksi sain influenssarokotteen, jonka jälkeen kurkku ja naama alko turpoamaan, huulet kihelmöimään ja ahdistamaan henkeä sekä kutittamaan. Ihotautipoliklinikan lääkäri oli sanonu että se on täysin turvallinen, koska mulla ei oo kananmuna-allergiaa. Onneksi oli tk:ssa valmiudessa ja niillä oli tieto, että voin saada anafylaksian, koska sanoin niille ja kuinkas ollakkaan olin kolme päivää sairaalassa tarkkailussa ja osastolla ja olin koko ajan tajunnan rajamailla ja nukuin kaks päivää ja ambulanssissa oli hilkulla et taju ei lähteny. Ensihoitaja pisti adrenaliinia lisää matkalla ja mentiin pillit päällä koko matka. Oli sen verran tehokasta toimintaa, että olin keskussairaalan shokkihuoneessa TUNTI sen jälkeen kun se rokote pistettiin. No nyt on sit influenssarokote saatu ja enpä taida ottaa toista kertaa, vaikka kuulun astman takia riskiryhmään. Aina kun oon saanu edes tavallisen flunssan, joka menee keuhkoputkentulehdukseksi ni peffit laskee ja on tosi tukkonen olo. Mitä jos sairastunkin allergian takia influenssaan? Voi olla tehon reissu edessä ja se on hengenvaarallinen ihan kenelle tahansa, mutta varsinkin astmaatikoille. Toivotaan, että en sairastu influenssaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ANNA-LIISA28.10.2017 16:02

MINÄ SAIN MYÖS ROKOTUKSEN JÄLKEEN HETI KOVAN YSKÄN JA FLUNSSAN NYT ALOITIN PREDISOLON KUURIN LIEVÄN YSKÄ TOKENI HETI LUULEN ETTÄ ROKOTUSTA EI KANNATA OTTAA JOS ON ASTMA

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hellu31.10.2017 13:37

Päinvastoin kuin Anna-Liisa, astmalääkärini kehottaa vuosittain ehdottomasti ottamaan rokotteen koska influenssa saattaa olla hengenvaarallinen astmaatikoille. Olen noudattanut tätä ohjetta ja näiden viiden vuoden aikana välttynyt influenssalta. Nuhaa ja yskää vastaan tämä rokote ei tehoa, ne ovat eri tauteja.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tautinen tapaus21.11.2018 13:44

Otin "lunssa" piikin 13.11-18 ja nyt on kamala nuha, kurkku kipee, päätä särkee ja kolottaa jokapaikkaa. Mutta jos tämä menee viikossa ohi, eikä kuumetta tule, ja säästyy talven ilman muulta räkätaudilta, niin olenpa onnellinen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Nuhanenä23.11.2018 22:18

Kuten tautisella tapauksella, nyt kurkku kipeä, yskittää, kuume ei nouse mutta paska olo. Ensimmäinen kerta kun piikin jälkeen sairastun. Nyt oli laajempikirjoinen rokko, vai mistä lie johtuu.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tuulispää27.11.2018 16:17

Otin myös flunssapiikin ja pari päivää sen jälkeen tosi ärsyttävä yskä, yöllä varsinkin,ei unen palaa. Välillä kauheat vilunväreet ja kohta hikikohtaus päälle. Nyt kestäny jo kaks viikkoa eikä loppua näy. Aikaisemmista ei mitään tällaista. Asiantuntijat väittävät että rokotteesta ei voi sairastua varsinaiseen flunssaan, mutta onkohan siitä todellista varmuutta? Olen kuullut niin monen sairastuneen juurikin tämän piikin jälkeen. Ns. tavallisia flunssia sairastaneena, tämä on jotenkin oudon oloinen. Ei enää piikkiä!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Päänsärky03.12.2018 13:12

Pari päivää rokotteen ottamisesta alkoi päätä särkemään yötä päivää, oksettava olo koko ajan ja nukahtelen kesken päivääkin miten sattuu jopa tuolilla istuessa. Flunssainen olo kehossa ilman flunssaa. Oireet kestänyt nyt 10 päivää eikä helpota yhtään. Ei ole koskaan ennen tullut tällaisia oireita. Paljon kun on taustalla sairauksia osa harvinaisia, niin eipä taida enää tämän jälkeen uskaltaa ottaa rokotuksia kun ei niitä tarpeeksi ehditä tutkimaan, varsinkaan monisairaille annettaessa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lasu03.12.2018 17:47

Piikin jälkeen seuraavana yönä painostava tunne rinnassa, henkeä ahdisti ja tuskahiki kuin rytmihäiriö. Nyt ollu 2 viikkoa keuhkoputkessa räkää aamulla ja pitkin päivää tulee räkää yskiessä. Ja näin jälkeen miettien ennenkin piikin jälkeen tullut kipeeksi. Taisi influenspiikki tulevaisuudessa jäädä ottamatta!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
seniori06.12.2018 14:50

Otin influenssarokotteen lokakuun lopussa ja sain muutaman päivän kuluttua epämääräisiä oireita. Paleli koko ajan, kuivaa yskää joka jatkuu edelleen, epämääräinen väsymys joka ei ole tuttua ennestään, oksettava ja flunssan kaltainen olo ajoittain. Tämä oli toinen kerta kun otin rokotteen ja taitaa jäädä viimeisesksi, vaikka se olisi kai hyvä meille ikääntyneille.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lopullistako07.12.2018 22:57

Sain influenssarokotuksen 1.11., heti ei oireita tullut, mutta kotiruoasta illalla ensimmäiset anafylaksian kaltaiset oireet. Ääni käheni, naama punainen ja polttava, nokkosihottumaa kaulalla ja kutina alkoi päästä ja levisi kehoon, otin kyytabletteja, ja oireet helpotti yöksi. Joitain päiviä eteenpäin sain kukista samanlaiset oireet ja sen jälleen saanut hajuvesistä ja hajusteista samoja oireita. Näissä huulet ja luomet myös hieman turvonneet, kurkku pysynyt onneksi auki. Aluksi sain allergialääkkeitä avuksi lääkäristä (ei auttanut) , sitten kortisoni kuurin, jota vieläkin syön, allergialääkkeiden kanssa. Sain vielä antibiotit keuhkoputkentulehdukseen, josta ensimmäisen tabletin jälkeen sairaalaan, niin paha nokkosihottuma ja "krampit", ennen ei ole ollut mitään oireita antibiotista. Maskin kanssa aluksi kuljin missä ihmisiä, sitten pystyin jo olemaan ilman, mutta laskin lääkärin neuvosta kortisonin määrää, niin oireita ilmaantui taas, joten nostin taas määrää. Kukaan ei vaan halua uskoa, että voisi johtua rokotteesta, en vaan ymmärrä miten noin vahvat oireet syntyy hetkessä muuten. Minulla on astma ja allergiota, mutta vältän niitä ruokia joista saanut vähäisiä oireita, mutten niistä koskaan ole saanut mitään noin vahvaa allergista reaktiota. Epipen kulkenut matkassa mukana, kun ampiaisille allerginen, en ole onneksi joutunut vielä sitä käyttämään, kun se tietää aina sairaalaan menoa. Onko kellään mitään samankaltaisia oireita vai olenko yksi miljoonasta?!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Siitö tämä johtuu11.12.2018 10:53

Olen ottanut lunssarokotteen monena vuonna, mutta nyt tällä uudella rokotteella se oli ensimmäinen. Sai rokotteen 14.11.2018 ja noin viikon parin päästä alkoi lähes jokapäiväinen pääkipu. Nenä vuotaa jatkuvasti ja nukuttaa aamuisin normaalia enemmän. Minulla on ollut jo noin 35-40 vuotta korvien tinnitusta, mutta sekin on voimistunut huomattavasti rokeen jälkeen. Olenkin ihmiétellyt, että mikä tätä tinnitusta oikein on voimistanut. En tiedä voisiko se johtua noiden muiden oireiden kansa siihen rokotteeseen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta