Astmaatikkojen nenäongelmat..

kortisonista nenä rikki27.08.2014 21:14

Mutta kun se onkin kortisoninenäsuihke, joka rikkoo parin kolmen päivän päästä nenän limakalvot. Etenkin nestemäiset. Kestää kauan saada nenälimakalvoja kuntoon, kun ne ovat kortisonilla menneet verille. Eikä kortisonisuihke auta siihen, jos nenä on tukossa, mutta nenässä ei ole tavaraa. Eli nenä on muuten tukossa, ilmeisesti turvonnut sisäpuolelta. Tällaiseen ei usein auta kuin särkylääke. Ja Otrivin, joka avaa humauttaa nenän hetkessä ja kerralla. Oikein ei tahdo löytyä aikaa siihen kaikkeen, että saisi nenän pidettyä auki. Että ehtisi nenäkannulla ensin puhdistaa ja sitten vielä muut toimenpiteet päälle. Kyllä touhua riittää, lisäksi vielä jos on astman hoito ja siinä tarvitaan suihkeen lisäksi suola-ja vesipiippuja. Tavaraa alkaa olla.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Miki06.09.2014 18:19

En tiedä tuolloin, mutta nykyään maksimi aika äyttää putkeen on 10pv vai max 2koa. Itse käyän herkkänenäisenä talvisin seesamiölysumutetta nenäonteloihin, koska pakkanen aiheuttaa nuha-oireita.. Kokeilin tuota muutaman pv:n Otriinin käyön jälkeen ja jeesasi. Tosin sitä ei kannata lähtiessä laittaa, hiukan aiemmin. Itselläni ainakin suihkaus on liikaa, jolloin nenän alus rasvoittuu kun loppusuihke ei "imeydy"..

Tässä maassa pelätään antaa muualla yleistä lääkettä allergiseen nuhaan.. Harmi kun parhaat tuoksut jäävät kokematta.. :(

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
tiki25.11.2015 06:49

kuinka työelämä ? itse en ole pystymyt työhön 15 vuoteen kun pää turvoksissa kokoajan,eli se lienee taaksejäänyttä elämää lopullisesti,kuinkas muilla ?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ammattitukehtuja04.12.2015 07:47

Käytän tarvittaessa, välillä talvisin pitkiäkin aikoja Otrivin säilöntäaineetonta. Sillä pärjää, ja oma olo on tärkein.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
tuskanen17.10.2018 17:50

Kortisoonitipat ja suihkeet ovat tuttuja ja niitä käyttänyt tolkuttomasti ja en todellakaan suosittele kaikille , kuivattavat nenän ihan tukkoon , yleensä hetken helpotus ja sitten tukkoa päivätolkulla. muutama tablettikuuri vuodessa ok pahimpina hetkinä. Itsellä irtosi työpaikan myrkkyjen takia limakalvot nenästä ja onteloista , tuskaa on ollut kohta 20v. ja esim. meikun lääkärien kohtelu on ollu uskomatonta , nenäryhmässäkin lähti lekurit karkuun kun nenä tähystettiin ja todettiin olevan vereslihalla, työterveyslaitos kielsi tietty kaiken vaikka niin kovat myrkyt että happipulloja tarve käyttää osassa työtilaa,sairaana roikotettiin yli 15v. työttömänä , vakuutusyhtiöt kielsi kaiken eikä sairaana itse jaksanut taistella kun tuntui henki lähtevän , tämmönen keskiaikainen suhtautuminen ja vastuiden pakoilu on tullut tutuksi terveydenhuollossa , meikäläisen elämä loppu oikeastaan tuohon tapahtumaan ja vieläkin kaikki turvoksissa vaikka aikaa menny yli 15v.. meni terveys ja toimeentulo ja niiden mukana kaikki muukin eli suhtautukaa vakavasti nenäongelmiin, pahimpiin tapauksiin kuten itsellä ei lääkettä tunnu olevankaan, kaikki on tullu kokeiltua,astmalääkkeet yms. allergia tabut , nuhanenät kait sitten eri juttu. En ole törmänny vastaavaan tapaukseen vaikka lukenu foorumeita miten muilla limakalvonsa menettäneillä sujuu ? virukset jyllää herkästi ja vastustuskyky kovilla , koville ottaa.....elämä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lena15.11.2018 18:06

Sairastan astmaa todettiin viime tammikuussa.Lyhyet Otrivinkuurit auttaa jotta nasonexia menee perille.Jatkuvat spirometriat kiusaa ja leikkausta harkitaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
13-v26.11.2018 10:55

itellä tosi kova allergia ja avamys on ainut nenäsumute kaikista mitä oon kokeillu mut sehä riippuu käyttäjästä talvisin laitan yhen suihkauksen molempiin sieraimiin mut kesällä pitää laittaa pahimpaa aikaa 2kertaa päivässä 2suihkausta per sierain mutta sehä riippuu käyttäjästä mite aine toimii. Lisänä käytän viel aeriusta ja silmätippoja kesäsi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta