Siitepölytiedotus yhä retuperällä

Pekka-setä29.04.2014 18:00

Koivun kukinta on puolen valtakunnan alueella täydessä vauhdissa ja siitepölymäärät ovat todennäköisesti nousseet toiseksi korkeimmalle tasolle kymmeneen vuoteen (2012 oli ennätyskevät).

Sanon todennäköisesti siksi, että tietoa ei ole. Yksi asia tässä yhteydessä pysyy aina samalla tasolla ja se on allergikkojen kipeästi kaipaama tilannetiedotus. Oli millainen kevät hyvänsä, yhteiskunnan rahoituksella toimiva järjestelmä ei saa tarkempaa tietoa siitepölyjen määristä eikä paljon muustakaan.

Kuvaavaa on, että "uudistuksena" mainostetut alueelliset siitepölysivut ovat edelleen avaamatta. Avatkaa nyt herranjumala niiden tutkimusyksikköjen keräämät tiedot yleisölle!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
check your posession05.05.2014 19:27

Totta, ne alueelliset siitepölytiedotesivut eivät toimi vieläkään. Kohta se siitepölyaika jo oli ja meni ennen kuin niitä saa toimimaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
po09.05.2014 09:47

Annan alueellisen siitepölytiedotteen epävirallisesti täältä Itä-Lapista; olen ollut täällä seitsemättä vuotta, eikä diagnosoitu astma bronchiale ole oireillut minään vuodenaikana juuri ollenkaan. En ole kärsinyt siitepöly- tai pölyongelmista taajamissakaan, koska sitä ongelmaa ei ole tai se on jonkun viikon hyvin vähäinen. Lääkitystä olen tarvinnut lähinnä jos olen saanut flunssan oireita. Piikitkin on aina otettu. Olen samaa mieltä onko tässä joku politiikka takana, jos alueellisia tiedotteita on mahdollista saada eikä niitä julkisteta. En tunne muuta Lappia kovin hyvin, mutta oletan että yleisesti ottaen ilma Lapissa on ainakin vielä puhdas. Tämähän on mäntyvaltaista puustoa, männyn siitepöly sataa muutamana päivänä, oletettavasti toukokuun lopussa eikä aiheuta ongelmia. Suosittelen kokeilemaan kelle se on mahdollista oleskelemaan pahimman siitepölykauden vaikkapa Itä-Lapissa, tai jopa muuttamaan tänne,kuten minä olen tehnyt. Elämä on makeeta täällä!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta