Kutiava kurkku ja yskiminen jatkuvasti.

nette20.02.2017 11:09

... ja alkutalvesta murtui kylkiluu yskänkohtauksen aikana. Ei mikään pikkuvaiva minusta enää. Lääkäri ei siitä oikein muuta sanonut kuin että voihan se murtua joskus.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Johanna7411.03.2017 16:32

Meillä samat oireet. Nämä oireet saattavat olla myös homeoireita ja asunnossa kosteusvaurio, joka ilmenee usein allergian ja astman tyyppisinä oireina. Astmaa harvoin kuitenkaan on. Tämä on ikävin syy oireisiin ja valitettavasti huonon rakentajien ja mestareiden rakennusvirheiden määrä on mieletön ja maan asuntokanta huonossa kunnossa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Samaa settiä17.03.2017 09:38

Moi, täällä kanssa kurkun karheutta, ei varsinaista yskää, mutta tunne, että jotakin kurkussa "on". Vaivaa erityisesti öisin, ei aina, mutta usein kuitenkin. Enimmäkseen kotona, jos muualla yötä, ei ehkä niin pahasti. Herätys tulee yleensä noin 30 min-1h sänkyyn menemisen jälkeen; tunne, että jotain kurkussa on, et saa sitä pois, hyvä kun henki kulkee. Yskiminen ehkä jopa pahentaa hiukan, silmistä valuu vesi. Loppuyö menee kuitenkin ok. Enimmäkseen juuri oikealla kyljellä tai makuuasennossa. Välillä päivälläkin samaa tunnetta, ei niin pahana kuitenkaan. Refluksi-kuviota todettu kylläkin, myös anemia (rauta-arvot alhaiset) vaivaa, kaiketi joitain haavaumia suolistossa. Ärsyttävä tunne vaan tuo kun tuohon yöllä herää kesken unien..

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Eve_8221.04.2017 11:30

Mulla tuota yskimistä ja siitä johtuvaa oksettavaa oloa aiheuttaa kuiva suu. Astma on tutkittu ja sitä ei ole. Olen käynyt myös keuhkokuvassa ja spirometriassa, molemmat OK. Vaihdoin jopa hammastahnan, koska Oral B pahensi yskimistä. Nyt on katupölyä ilmassa ja elämäni pahin aika. Koko ajan myös väsyttää. Lääkettä syön ja vettä juon paljon. Myös nenäsuihke (seesam) on käytössä. Tarvittaessa myös sarvikuono ja A vita plus-salva. Vasen nenäontelo ahtaampi kuin oikea, ei aleta leikkaamaan koska ei ole tarvetta. Päähän ja nenään sattuu pahimpina päivinä. Näillä mennään...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mies 42V13.05.2017 20:29

Lyhesti: Yskimiseen auttaa itsellä EXTRA VIRGIN oliiviöljy suoraan kurkkuun suihkutettuna tai teelusikalla otettuna. Vaikutus kestää noi 4 - 5 tuntia riippuen siitä mitä syö tai juo. Kannattaa ottaa ruokailun jälkeen, jotta vaikutus kestää mahdollisimman kauan. Yskä loppuu välittömästi öljyn valuttua kurkkuun. Toinen mikä auttaa on se, että antaa Carmolis-pastilleja 4-5kpl sulaa hiljakseen suussa, jolloin kurkkuun muodostuu herkkää kohtaa suojaava vahamainenkalvo. Nukkukaa sen puolen kyljellä millä puolella yskittää vähemmän. Ja voin sanoa, että itsellä olevaan tukehduttavaan yskään ei tunnu auttavan yhtään mikään ei edes Codesan Comp yskänlääke saatika mikään astmalääke mutta edellä maininut konstit auttavat. Kuiva ilma pahentaa kurkun kutinaa ja aiheuttaa jatkuvaa yskimistä!! Jos yskittää töissä tai kotona niin mitatkaa huoneen ilmankosteus.

Pitkästi: Ensin alkoi pikku hiljaa viime kesänä yskiminen, joka paheni nukkumaan mennessä ja loppujen lopuksi vaikeutti nukkumista. Ainoa asento yrittää nukkua on vasemmalla kyljellä. Sittemmin yskä alkoi pahenemaan aina iltapäivisin. Yskä meni niin pahaksi ajan kuluessa, että rupesi tulemaan tukehtumisoireita. Tukehtumisoireet johtuvat kuuleman kehon yli hapetuksesta, koska yksimisessä hengittää normaalia enemmän happea. Terveyskeskus ei keksinyt mitään vikaa ja loppujen lopuksi kun rupesi tuntumaan, että tukehdun yskään hakeuduin sairaalaan. Olin sairaalassa viikon keuhko-osastolla ja tilanne vain paheni, johtuen koneellisen ilmastoinnin syöttämästä kuivasta ilmasta. Joka päivä sain kahta eri astmalääkettä => ei auttanut. Myös keuhkot kuvattiin magneettikuvauksella ja mitään ei löytynyt. Valvoin ja yskin sairaalassa monta yötä putkeen kunnes rupesi tuntumaan, että nyt lähti henki. Kun eivät muutakaan keksineet niin tuuppasivat lihasta rentouttavaa suoraan lihakseen ja ihme kyllä se auttoi hetkeksi n.5-tuntia. Tilanne kuitenkaan ei parantunut vaan paheni kunnes sain siskolta Carmolis-pastilleja ja päätin tarttua viimeiseen oljenkorteen. Nappasin makuulle mennessä 5 pastillia suuhun ja annoin niiden sulaa hitaasti. Kurkkuun muodostui kalvo pastilleista ja yskä helpotti niin, että sain nukkua ensimmäisen kerran viiteen yöhön. Potkivat pihalle ja totesivat, että astma on. Jännää vaan, että astmalääkkeet ei yskään auta yhtään eikä mitään. Joskin nyttemmin mulle on kyllä ilmeisesti astmakin tullut ilmeisesti lääkkeiden ansiosta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Sisko14.05.2017 08:24

Olen lukenut monien kärsivän kuivasta suusta, tunteesta että on jotakin kurkussa / nielussa, yskästä joka ei tunnu loppuvan. Itse olen tämän samaisen kanssa painiskellut jo monia vuosia (yli 10 v). Tässä viime vuoden aikava on tultu siihen päätökseen, että minulla on arat limakalvot. Tosin olen astmaatikko ja olen joillekin aineille allerginen, mutta lääkkeet eivät ole vaivoihin auttanut. Monia lääkkeitä on kokeiltu. Nyt tiedän, että esim. kuiva sisäilma tai huonosti toimiva ilmastointi, huonosti huuhdeltu suu lääkkenoton jälkeen, jotkin ruoka-aineet ja eritoten ulkona olevat pölyt ärsyttävät kurkkua. Ei tarvitse olla allerginen näille. Samalla kun kurkku ärsyyntyy niin limaa/nestettä alkaa kertyä ja vuotamaan niin nenästä kuin silmistä ja kurkku tuntuu tukkeutuvan.

Olen kokeillut monia eri keinoja millä siitä vaivasta pääsisi eroon. Hieman helpotti kun jätin pois esim. kaikki maitotuotteet ja suklaat. Mielestäni kannattaa kokeilla onko jokin ruoka-aine sellainen joka ärsyttää kurkkua. Arkojen limakalvojen hoitoon ei lääkärit osaa sanoa yhtikäs mitään. Tuntuu etteivät ymmärrä mistä puhun. Nykyään minulla on vesipullo mukanani missä milloinkin kuljen ja nukkuessani sänkyni vieressä. Suun kastelu helpottaa hetkeksi. Pitkään astmalääkkeitä käyttäneenä (yli 30 vuotta) ovat äänihuuleni hieman kärsineet ja sekin saattaa kuulemma aiheuttaa yskimistä. Astmalääkkeet eivät auta herkkien limakalvojen ärsytysyskään vaan saattavat pahentaa kuivattamalla kurkkua.

Toivon teille kaikille voimia yskimiseen ja toivottavasti saatte hyvän keuhkolääkärin ja korva-, nenä- ja kurkkulääkärin. Yhteistyössä heistä saattaa olla apua.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
sairas31.05.2017 19:34

Kuulostaa kemikaaliyliherkkyydeltä, sisäilmaongelmalta, homepölykeuhkolta, allergiselta alveoliitilta valitettavasti. Koita haistella, mikä aiheuttaa ahdistusta (haistele kotia, laita ovia kiinni, käy eri huoneissa, laita kasvot sohvaan/sänkyyn, alkaako yskittää?)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Yskijä04.09.2017 11:31

Seijan ja Neten kirjoitukset aivan kuten minun kynästä. Mulla on astma ja siihen lääkitus Innovair ja Ventoline, yskänlääkkeeksi Tilade. Mikään ei autan CodesanCombilla ja kortisoonilääkkeellä lähtee, mutta palaa taas. Refluksia ei ole, sekin tutkittu, verikokeesta allergia vasta-aineet, ei ollut... Nyt yskä ollut jo marraskuusta 2016 voi sanoa jatkuvaa.... Mitä ihmettä voi olla? Onko joku ruoka-aine kuitenkin, niitä aion alkaa testaamaan! Haittaa yöunia ja sosiaalista elämää, maisemakonttorissa muut kyllä kuulee (ja ihmettelevätkin) kuka yskii! Alkaa olla sietämätön olotila! Apua kertokaa! Lääkärit nostaneet kädet pystyyn.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Samassa veneessä10.09.2017 20:14

Samoja oireita. Epäilen, että kotona olisi jokin uusi materiaali tai jotain erityistä uutta pölyä, joka aiheuttaa kurkun kutinan. Mutta en keksi mikä se olisi. Meillä muut eivät yski. Nimittäin jos olen yötä hotellissa tai mökillä, niin ei tule sitä kutittavaa limaa kurkunpäähän samalla tavalla. Histec auttaa jonkin verran. Ja nenäkannun suolavesi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
helpotus06.10.2017 16:53

meillä auttaa raaka survottu puolukka..vie liman kurkusta joka kutittaa ja yskittää

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
markate26.11.2017 07:49

Kiitos kirjoituksistanne.Erityisesti -mandille-Minulla on flunssan jälkeen tullut kutiava kurkku ja yskää.Kuin"hinkuyskää"Mietin mille erikoislääkärille hakeutuisin.Olisko keuhkolääkäri se oikea.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pitkittynyt yskä27.01.2018 19:27

Ikävä kyllä, mutta terveyskeskuksissa on lääkäreitä, jotka eivät oikeasti halua auttaa yskästä kärsivää potilasta. Väittävät vain ettei esimerkiksi yskänlääkkeet mitään auta ja on parempi yskiä yskä pois.Joo, ei ehkä auta, mutta helpottaa oireita.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
kati kurkku04.02.2018 07:12

Tässä vielä yksi samoista oireista kärsivä joukon jatkoksi. Minulla oli flunssa ja sen jälkitilana jäi (3kk)tämä kurkun kutiaminen,nipistely ja kuiva yskä. Suolavedellä kurlaaminen on auttanut hetkeksi, samoin viljojen välttely. Yskänpuuskat ovat pahimpia, esim. töissä. Odotetaan helpotusta ja ratkaisuja.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
24.02.2018 13:42

Mi.ulla kutiaa kurkku ei yskitä olen mausteille allerginen myös ehkä flunssa oireita vähän yskittää en tiedä kannattaako mennä lääkäriin ei ole nuhaa ei kuumetta.eikä nenä vuoda

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Paula24.03.2018 16:06

Minulla ollut samanlaista yskää kuin monella edellä kirjoittaneista! Alkaa kurkkua kutittaa,sit pitää yskiä ja yskiä ,vaikka ei olis mitä yskiä ! Sit alkaa silmät vuotaa meinaa oksennus tulla ,sit lopuksi voi kirkasta limaa tulla mutta ei paljon ! Tätä on kestänyt jo 1v 3kk! Sain vuosi sitten Panacodia kun käsi murtui kaatuessani ulkona ! Yskä lähti heti ! Se vaikuttaa keskushermostoon ,siellä on yskänärsytyskeskus! Ei ole allergiaa! On testattu ,keuhkoröntgen otettu ,Avaavat ei auta muttta Panacod auttaa ,mutta sitä ei määrätä vaikuttava aine on ,kodeiini!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Paula24.03.2018 16:17

Punahattuuute on vähän auttanut (Eghinaforce) ohjeissa lukee yskänärsytykseen ! 15 tippaa vähän vettä lasinpohjalle ,sitten kurjaus pari kertaa !

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Paula24.03.2018 17:03

homeinen työpaikka v.2007 jonka jälkeen vasen keuhko ihan valkoisena,keuhkokuume ,homeallergia ,en tiedä onko yskä sen peruja ????

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Yskin vaan06.04.2018 15:37

Samanlaisia yskänpuuskia jatkuvasti kuin monilla kirjoittajilla. Ihan ekaksi meni vaihtoon verenpainelääke Cardace, jonka yleisin haitta on kuiva, loppumaton yskä! Näin sanoi sekä lääkäri että farmaseutti tänään. Ehkä tästä tiedosta apua jollekin...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Anne05.09.2018 14:02

Yskäongelmia ollut myös jo pitkään. Astma todettiin helmikuussa 2018. Kuiva yskä jäi astmalääkityksestä huolimatta.Pohdin jo sitäkin,voiko cpap-unimaski aiheuttaa suun kuivumisen lisäksi myös yskää? Onkohan kenelläkään kokemuksia tästä.. Unipolilla ovat,tietenkin työnsäkin puolesta, vannoutuneita maskifaneja,ja negatiiviset palautteet käsitellään varsin nuivasti. Tietty voisin kokeilla,miten vaikuttaa 1 kk ilman maskia,mutta silloin ottavat sen kyllä pois,käyttöä pitää olla,vaikka yölliset heräilty ovat jatkuneet! No josko tuo maskiuni sitten,edes pätkinäkin,olisi sitä parempilaatuista unta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Telle06.09.2018 12:57

Minulla on cpap-maski oka on pitänyt jättää hetkeksi syrjään astman ja yskän takia. Unipolilla käskivät jättää maskin syrjään kunnes yskä on saatu rauhoitettua. Olen nyt ollut 2 viikkoa ilman maskia . Tuskin pois ottavat kun on selvä syy miksi ei käytä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta