Kutiava kurkku ja yskiminen jatkuvasti.

Saana13.08.2011 13:29

En tiedä mikä on vikana nyt.Kun kurkku kutiaa kokoajan ja yskittää kamalasti.Limaa nousee kurkusta ja nielen sitä kokoajan.Ventolinea olen käyttänyt nyt aika runsaasti.Siis mulla ei ole todettu astmaa.Mutta allergiaa mulla on.Mistä moinen kurkun kutina johtuu?Sen tiedän,että nyt täällä eteläsuomessa kukkii pujo jolle olen herkistynyt.Mutta kun oireita tulee kokoajan mulle.Yskä ei lähde vaikka kuinka yskin limaa ulos.Kurkkua kun kutisee niin silmätkin vuotaa vettä kokoajan mulla.Mitä oikein teen näiden oireiden kanssa?Nenäkin on alkanut taas kamalasti vuotamaan.Yskiminen jatkuu kun menen makuulleni.Mutta aina voin nostaa sängyn päätypuolta ylös.Ihmettelen joskus,että yleensä pystyn nukkumaan vaikka yskittääkin. Mutta olen huolissani vaikka mulla onkin tuo ventoline niin kuinka useasti sitä saa ottaa?Kun yskiminen lopuu taas vähäksi aikaa.Niin sitten alkaa taas yskiminen uudestaan.Eli se yskä ei ole kauan poissa.Vaan sen hetken kun olen ottanut sen lääkkeen.Saisin ottaa jatkuvasti ventolinea.Mutta sitä ei saa kuitenkaan käyttää liikaa.Mitä mä teen?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Samat oireet....24.08.2011 18:38

Hei!

Sinun kannattaisi pyytää päästä allergia testeihin. Tuntuu siltä, että voisit olla allerginen esimerkisksi koivulle ja siitä johtuen ristiallergia monille muille kuten esim tomaatille, omenalle, paprikalle ym ym eli näiden syöminen kutittaa kurkkua ja yskittää.Eli mietittävä mitä syö. Minulla samat oireet ja niin pahana että aloitan mitä ilmeisemmin siedätyshoidon tässä syksyllä. Tämä vastaus tulee myöhään eli toivottavasti olet saanut jo apua, koska tiedän kuinka tuskallista olo on. Onko Ventoline astmalääke? Avaava lääke? Pitäskö kokeilla esim allergialääke Telfast. Saa pienen pakkauksen ilman lääkärin määrystä Auttaa nimenomaan kutiavaan kurkkuu.

Voimia sinulle

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lulu28.03.2012 18:14

Oletko varma, etteivät oireet kuitenkin olisi refluksia? Apteekista saa protonipumpumpunestäjää (Somacia) ilman reseptiä, ja jos oireet eivät viikon kuurin aikana helpotu, voisi yskän syynä olla myös allergia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
p.h16.04.2014 07:03

Mulla on kuivaa yskää juuri koko talven mitä tehdä? Välillä meni pois nyt on taas ollut koko ajan välistä oli et yöt yskin tosi paljon et meinaa tukehtua.Nyt ei yöllä paljonkaa yskitä .Päivällä yskittää ja ääni on maassa.Mistä tämä kaikki johtuu.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ml16.04.2014 13:33

Minulla todettiin astma viime syksynä, se alkoi 4 kk kestäneellä hirveällä yskällä ja kurkun kutinalla. Lääkkeillä tauti saatiin talveksi aisoihin, mutta nyt on taas lääkityksestä huolimatta alkanut kurkkua kutittaa ja yskittää jatkuvasti ja kurkkuun nousee limaa. PEF-arvot ovat kuitenkin jatkuvasti ihan normaalit ja välillä jopa varsin hyvät. Ventoline helpottaa oloa.

Onkohan tämä nyt astmaan liittyvää vai olenko voinut tulla allergiseksi? Mitään allergioita minulla ei ole koskaan todettu. Keuhkolääkäri oli syksyllä sitä mieltä, ettei allergiatestejä tarvita, mutta ehkä nyt olisi aihetta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
TR15.06.2014 14:30

Hei samoja oireita täälläkin. Helmikuussa sairastin virustaudin ja sen jälkeen tuli poskiontelotulehdus, joka meni ohi antibiooteille. Toukokuussa tuli taas poskiontelotulehdus (kutiseva kurkku+nieluun valuva lima), johon jälleen annettiin antibiootit. Nyt taas kutiseva kurkku ja liman tunne nielussa. Sain antibiootit, mutta päätin varata ajan korva-, nenä- ja kurkkulääkärille.

Siitepölyallergisena haluan päästä siedätyshoitoon syksystä, mutta sitä varten tarvitaan joku arviointi. Ehkä tuo erikoislääkäri voi sellaisen myöntää, koska olen ravannut näiden allergia- ja korvavaivojen takia vuosia.

Joskus sairastin kuukauden kuivaa yskää ja sain sen loppumaan suolahuonehoidolla. Nyt olen käynyt 2 kertaa suolahuoneessa ja sekään ei ole auttanut.

Jaksamisia kaikille kutisevan kurkun ja kuivan yskän kanssa. Toivotaan siitepölyn vähenevän ja ainakin toivotaan vähemmän tuulista säätä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Teemu19.07.2014 22:44

Nämä oireet saattavat viitata myös refluksiin. Joskus myös yskintä saattaa löystyttää vatsan "sulkijamekanismeja" jolloin nestettä voi nousta vatsasta ylös. Aina ei ylösnousu ole edes hapokasta. Itsellä se oli tiukkaa limaa joka nousi yöllä yskiessä kurkkuun eikä meinannut mennä enää ylös eikä alas. Nämä muuten kivuttomat nousut voivat myös aiheittaa poskiontelo- ja muita hengitystie/keuhko tulehduksia. Usein astma ja refluksi menevät käsi kädessä.

Minulla nyt PPI lääkitys kuurina kuukauden js katsoo sen jälkeen miten menee. Jos tuntuu että nestettä tai limaa joutuu pitkin päivää nieleskelemään ja kurkku on kipeä yms. niin tässä voi olla syytä. Kannattaa nyt vähintään korottaa nukkumisasentoa (koko vartalo tai yläruumis - ei pelkkä pää). Nuku aina vasemmalla kyljellä: ei selällä tai oikealla (johtuen vatsan anatomiasta). Illalla ei syö 3 tuntia ennen maate menoa ja juodakaan ei kannata ihan lähellä. Nämä siis hyviä neuvoja oli sitten refluksia tai ei :) Jos limaisuus ja kurkku vaivaa erityisesti yöllä, niin kannattaa tutustua Gaviscon nesteeseen. Toiminut ainakin minulla.

Hakusanoja: refluksi, GERD, LRP

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna20.07.2014 09:43

Siitepölykausi on varsin pitkä ja jos reagoi kaikille eli lepälle, koivulle heinille ja pujolle, niin oireista saa kärsiä enempi tai vähempi runsaan ½ vuotta http://www.allergia.fi/ajankohtaista/siitepolykausi/ . Nyt on esim. heinien ja pujon siitepölyä ilmassa http://www.siitepoly.fi/ .

Kannattaa käydä tutustumassa näillä Allergia- ja astmaliiton sivuilla siitepölyallergian ja astman oireisiin. Mulla on molemmat ja oireet saa hallintaan tehokkaalla säännöllisellä lääkityksellä ja tarvittaessa koivun- ja timotein siedätyshoidolla.

Hoitamaton allergia ja astma herkistävät flunssaan sairastumiselle ja aiheuttavat antibioottihoitoa vaativia tulehduksia kuten poskiontelo-,korva- ja keuhkoputkentulehduksia. Näihin sairastumista voidaan vähentää, kun allerginen tulehdus hoidetaan asianmukaisesti säännöllisesti otettavilla allergia- ja astmalääkkeillä.

Nyt kannattaa hakeutua lääkärin juttusille, jotta ensi kevät ja kesä ovat helpompia ja jos astma on jo puhjennut saat lääkityksen ennen flunssakauden alkua. Hoitamaton allergia lisää astman puhkeamisen riskiä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
apua25.11.2015 12:58

kurkussa ollu kohta vouden kyhmy jonka tuntee nielaistessa ja nyt on alkanu kutittaa kurkua ja yskittää paljo! mitä teen?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Liisa24.01.2016 22:02

Minulla on ollut kuivaa yskää ja kurkussa kutinaa noin 2 1/2kk. Samalla myös kuiva kurkku. Sain yskänlääkettä ensin ja sitten antibiotiikka kuurin 10päiv. Ei auttamut. Mitä tehdä?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
25.05.2016 21:38

Hei minulla kuivaa yskää ja satu keukoihin. Kävin lääkärissä kerrotiin että juo kuumaa mehua ei auta en saa nukutuksi. Ole yli 70 vuotias nyt tämä tauti tuntuu ajoittain pumpussa. Terveys keskuksessa Sairaanhoitajalla eipä paljon lohdutusta. Myös lievä korvatulehdus. Aikaisemmin olen saanut heti lääkityksen näihin tulehdusvaivoihin sulfaa. Pitääkö minun mennä Eiran sairaalaan että saisin apua asiaani. Olenhan yli 70 vuotias. Miksi pitää sairastella jos on lääkeitä sairauksiin. Terveys keskusten lääkäreistää saa kuvan ikävän kuvan kun ei ole palvelua.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
sirkka02.06.2016 05:17

minulla yskä jatkuu ja lopussa pitää oksentaa ,kaupassa käydessää joskus tulee niin kova yskä että pitää lähteä pois kaupasta ei voi puhuakkaan .olen yrittänyt kaikilla väkevillä sui hkeilla ja pastilleilla lievittää mutta vähän auttaa mutta ei poista,,pitäiskö mennä tutkimuksiin?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
anneli27.06.2016 09:56

minulla sammanlainen kutina kurkussa että pitää kaupasta lähteä kesken ostosten ja inhottava kun josain ihmis joukossa tai teatterissa rupee yskittämään ja joutuu lähteen pois ,ei auta pastillit eikä väkevät juomat .olen jo ajatellut et onko joku kasvi kurkussa..,monesti joudun jopa oksentamaankin,osaiskohan kurkku lääkäri antaa jotain neuvoja .pakkokai tässä on jostain apua hakea. ihmisetkin kattoo mikä tuolle nyt tuli kun yskii eikä lopeta ollenkaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Esa16.07.2016 05:51

Kyllä se on kumma ettei 70 vuotiastakaan oteta todesta ja määrätä lääkkeitä kuten tuossa edellä eräs kertoo. Miksi ihmeessä niitä lääkkeitä pantotaan? Onko raaka-aineista pulaa vai miksi sairauteen ei saa lääkettä? Miksi ei pääse allergia- ja astmatesteihin terveyskeskuksessa? Onko ne niin kalliita, että mieluummin annetaan veronmaksajat kuolla kuin hoitaa? Parkanossakaan ei oteta todesta jos kysyy allergiatesteihin. Minulla ollut toistuvasti poskiontelotulehduksia ja "flunssaa", mutta testeihin ei pääse. Onko muilla sama juttu, että ette pääse terveyskeskuksessa testeihin vaan pitää varata satoja euroja yksityiselle? Miksi maksamme veroja jos terveyttä ei hoideta ja pidetä ihmisiä työkuntoisina?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pauli05.12.2016 08:51

Minullakin samoja ongelmia. Aamuisin meinaa tukehtua limaisuuteen. Yskin ja syljen limaa pois aamuisin n. Puoli tuntia ja siiten helpottuu. Terveyskeskus lääkärit ottavat vaan keuhkokuvia kolmen kuukauden aikana kolmet mutta eivät laita allergiatesteihin vaikka kuinka olen pyytänyt. Ihmetyttää. Miksi maksamme korkeita veroja ?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
mandi06.12.2016 15:45

Hei kaikille.Pitää nyt vain vastailla kun nämä oireet oli niin tuttuja minulle oli yskä ja kurkun kutinaa.Se häiritsi myös nukkumista.EI terveyskeskuksen kautta pääse allergia tutkimuksiin.Se pitää haketua ensin yksityiselle keuhkolääkärille ja pyytää astma tutkimuksiin pääsyä.Ainakin sitten selviää onko se astmaa.itselläni on aina ollut pahinta tämä pakkaskausi ja sitten siitepölyallergiat.Nyt on tutkimukset keskus sairaalassa ja sieltä olen saannut kaikki nykyajan astmalääkkeet.Ja ne on auttanut paljon jaksamisessa myös kuntoilu ja lenillä käynti on paljon mieluisampaa nyt.Aina vain pitää jaksaa liikkua se on yks tärkeä asia tässä.Toivottavasti joku kohtalo kaveri saa apua tästä mun kirjoituksesta Ensin hakeutua yksityisesti ja pyytää pääsyä allergia testeihin ja saadamyös astma testit.Ne maksaa satasia mutta apua on todella saataville kun osaa vain hakea sitä.Tsemppiä vaan kaikille ja hyvää joulun aikaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ellu21.12.2016 14:27

Heinäkuusta lähtien minulla ollut todella kova yskä. Kurkkua kutittaa ja yskittää ihan oksentamiseen asti. Yskää sekä yöllä että päivällä. Keuhkot kuvattu eikä niissä kuvissa ollut poikkeavaa. Nyt syön haponestäjiä kuukauden. Ei mitään apua. Lääkäri vaan ihmettelee että mikähän on. Seuraavaksi meinaa lähettää tähystykseen, jos sitä mahanesteiden ylösnousua. Itselläni vahva epäilys että tämä on jotain muuta. Tosin vilautti myös spirometriaa.. Tämä haittaa todella paljon elämää kun näinkin kauan kestänyt

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ritu25.12.2016 14:34

Minulla jo kahden vuoden ajan kuivaa yskää ja välillä melkein oksennus, limaa erittyy. En tupakoi. Lääkärissä käynyt useita kertoja. Antibioottia saanut ja yskänlääkettä, ei vaan auta tähän tautiin. Korva, nenä ja kurkkulääkärillä käynyt ei mitään näkyvää sielläkään. Tätä tautia aika monella henkilöllä. Mitä tämä oikein on? Olisi kiva tietää missä vika. Jotain kuitenkin kehossa vialla. Eläkkeellä oleva hoitaja.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Helinä26.12.2016 18:51

Minulla on keuhkoahtaumatauti (lääke Duaklir), astma Alvesco ja Ventoline. Refluksiaan syön Somacin tapaista lääkettä säännöllisesti. Vaan kun kurkku erittäin kipeä tai vähän kipeä jatkuvasti. Kuiva yskä vaivaa ja öisin usein pahasti yllättää. Sain viimeksi toruja lääkäriltä kun en käyttänyt Alvecoa säännöllisesti ja tuplattiin annos. Sen jälkeen tulivat nämä oireet. Onko jolla kulla muulla ollut tällaista yhtymää?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
seija13.02.2017 00:43

mulla on myös ongelmana yht äkkinen yskän kohtaus alkaa kurkun pistelynä joskus toispuolisena silloin alkaa toinen silmä vuotaa nenänieluun tulee kirvelevä tunne kuin se kuivuis yskänkohtaus tulee äkillisesti olen joutunut myös lähtemään kaupasta ulos.useasti tämä johtaa yökkäykseen,ei viitsi kaupassa yökkäillä,vaikka ei mitään tulekkaan,mistä me saatais ymmärtävä lääkäri joka helpottais meidän arkea,eihän kiminkisiä ole joka kunnassa

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
nette20.02.2017 11:06

Täsmälleen samat oireet kuin Seijalla, vasemmalla puolella kurkkua alkaa pistää, tulee hysteerinen yskimiskohtaus ja vesi valuu silmistä, varsinkin vasemmasta. Näitä on ollut nyt muutaman viikon, protonipumpun salpaaja ei auta, ventoline ei auta. Epäilen (mielikuvitus!) että on jokin neurologinen syy. Tämä kutinayskä jää näköjään päälle flunssan jälkeen, tänä talvena ollut kahdesti. Haittaa sosiaalista elämää, yleisten kulkuneuvojen käyttö pelottaa, maisemakonttorissa on kiusallista yskiä 20-30 minuuttia kerrallaan, lisäksi yksiminen vie voimat ja aiheuttaa ponnistuspäänsärkyä. Välillä keuhkoputkiin sattuu. Astmaa ei ole tutkittu, puhallusvoima on kuulemma normaali eikä tulehduksia näy verikokeessa. Taskut on aina täynnä nenäliinoja ja väkeviä kurkkupastilleja.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta