Voiko äkillinen huimaus ja pahoinvointi olla allergiareaktio?

pölöpyllerö11.04.2012 19:52

Kyselen nyt tällaista kun söin muutama tunti sitten saksanpähkinän ja muutaman pistaasipähkinän. Noin tunti sitten alkoi järkyttävä huimaus, koko maailma pyörii kuin kamalassa humalassa. Se aiheuttaa pahoinvointia ja olo on muutenkin aika hankala. Nyt kun olen muutaman kerran oksentanut tuntuu kurkkukin hieman turpealle.

Voiko tämä olla allerginen reaktio noista pähkinöistä? Onko tämä viittaus anafylaksiaan?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hh12.04.2012 10:48

Anafylaksiasta en tiedä, mutta kuvaamasi kaltainen pahoinvointi on allerginen reaktio. Minulle on tällainen pahoinvointireaktio on tullut nyt kolme kertaa tänä vuonna ja hoitava lääkärini kertoi niiden olevan allergisia raektioita. Olen sairastanut nyt kahdeksisen vuotta allergista astmaa, mutta koskaan aiemmin en ole reagoinut vastaavalla tavalla.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
pölöpyllerö12.04.2012 11:25

hh onko sullakin ollut siis niin että alkaa huimata ja sitten tulee paha olo? Sanoiko sinun lääkäri että liittyy allergiaan vai siihen astmaan? Miulla on kyllä allergioita monia mutta astmaa ei ole koskaan edes tutkittu.

Tänäänkin on olo vielä vähän kummallinen, mutta ei huimaa eikä ole paha olo. Kasvojen seudulla on sellanen hassu turpeinen olo jotenkin aavistuksen tunnoton.

Ihan heti en uskalla noita pähkinöitä suuhuni pistää mutta täytyy se kai jossain vaiheessa kokeilla tuleeko samanmoinen reaktio.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hh13.04.2012 10:07

Olen altistunut työpaikallani huonolle sisäilmalle (home) ja saanut sen seurauksena allergisen astman. Reagoin hengitysteitse erilaisiin kemikaaleihin ym. Jo vuosia ennen tätä sairastumista olen ollut allerginen koiralle ja lepän siitepölylle.

Viime vuoden lopulla sain ensimmäisen kerran voimakkaan pahoinvointikohtauksen joutuessani olemaan asunnossa, jossa asukas oli tupakoinut sisällä vuosia ja haju oli sietämätön. Jouduin piipahtamaan vielä toisenkin kerran samassa asunnossa ja pahoinvointi toistui. Kolmannen kerran sain vastaavan reaktion, kun omassa kodissani jouduttiin maalaamaan pieni alue seinässä. Maalina oli Remontti Ässä, joka on eritttäin turvallin maali näin reagoivallekin. Jouduimme siis pitämään tehotuuletusta muutaman tunnin, jolloin vaiva hellitti. Eilen olin yhtiökokouksessa ja istuuduin hyvin meikatun henkilön viereen (tod. näk. myös hajustetun - haistan hajuja erittäin huonosti). Kokous kesti tunnin, ja sen lopulla aloin taas voimaan pahoin ja varsinkin, kun pääsin kotiin, niin olo oli todella huono.

Minulle tulee vähän kylmän hien tunne, tajunta heikkenee ja pahointivoinnin tunne on voimakas.

Minulla sattui olemaan kontrolli TYKS:ssa, kun nuo kolme kohtausta oli ollut ja silloin lääkäri sanoi, että 'kyllä allergeeneihin voi reagoida pahoinvoinnilla, jopa ripulilla'.

Nyt tänään tässä mietinkin, että pitäisiköhän soitella lääkärille ja kysyä, että pitääkö "kohtausta" hoitaa jotenkin ja onko se vaarallinen, koska se tuntuu uusivan näin herkästi ja on siis melko uusi oire minulla. Kun saan astmakohtauksen, niin otan avaavaa, mutta nyt en tiedä, mitä pitäisi tehdä tai pitääkö tehdä mitään.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
allergiaa22.08.2016 10:58

Olen myös aikuisiällä tullut allergiseksi meikeille hsjusteille pyrin nykyään käyttämään kaikkea luonnon tuotteita.jne..huimausta tulee heti n.30min siitä kun meikannut..eli pakko kulkea ilman meikkiä :/

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
mandi17.01.2019 08:48

Löysin tämän vanhan viestiketjun ja on mulle nyt hyvin ajankohtainen keskustelu.Mulla on ollut melkein 10v allerginen astma ja siihen täysi lääkitys ja nyt ollut flunssassa.Tuli toi ihmeellinen pahoinvointi kohtaus joten se on varmasti pakkasesta mihin oon aina reagoinnut. Oon muutenkiin yliherkkä reagoimaan kaikkkiin tuoksuihin joten ei tässä muu auta kuin olla entistä varovaisempi ja suunnitella elämänsä paremmin. Ennen mulla ei ole ollut mitään pahoinvointia on hyvä tietää mistä se johtuu.Meikkejä en ole pystynyt enää käyttämään ollenkaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja21.03.2019 19:14

Mulla on alkanut huimata oksentelun jälkimainingeissa..

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta

Sivua päivitetty: 21.3.2019