Vilja-allergiasta

Henna21.01.2013 20:45

Millaisia oireita viljat aiheuttavat teille vilja-allergisille? Kun jätitte viljat pois kuinka kauan kesti,että oireet hävisivät?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Omega 316.02.2013 17:25

Synnyin vuonna 1968.

Olen lapsesta asti saanut banaanista allergisia oireita eli kovaa vatsakipua ja turvotusta.

Lopetin maidon juonnin n. 14 vuotiaana, koska Pekka Puska sanoi maidon rasvan lihottavan ja tappavan minut. Uskoin. Söin rasvatonta jogurttia ja tavallisia juustoja.

n. 15 vuotiaana alkoi päänahkani hilseilemään ja kutiamaan. Kokeilin kaikkea mahdollista shampoota ja 10 vuoden etsinnän jälkeen Bio+ sarja oli sopiva, kun käytti 4 erilaista shampoota vuorotellen eli joka pesukerralla oli eri shampoo.

23 vuotiaana diagnosoitiin laktoosi-intoleranssi ja sen jälkeen olen syönyt laktoosittomia maitotuotteita.

n. 30 vuotiaana aloin saamaan allergisia oireita koivun ja lepän siitepölystä, johon söin antihistamiinia vuosia. Sain oireita myös punaisesta paprikasta ja currysta, joten niiden syöminen piti lopettaa. Lisäksi sain allergisia oireita jostain ulkopuolisesta, joka hävisi kun tuli pakkanen ja lumi. Alkoi taas heti lumien sulattua. Söin vuosia antihistamiinia lähes läpi vuoden.

Lisäksi kärsin aina jonkinasteisesta ummetuksesta tai kovasta vatsasta, vaikka söin aina täysjyvää (aamupuuro) ja 100% ruisleipää. Viimeiset vuodet söin ainoastaan luomua ja juureen tehtyä hapanruisleipää.

Vuonna 2009 luin Tiede-lehden keskustelupalstan D-vitamiiniketjua ja sen innoittamana aloin syömään D-vitamiinia 100µg/vrk syyskuun alusta toukokuun loppuun, koska kesällä olen päivällä auringossa nahka paljaan. Tämä helpotti siitepölyallergiaa jonkun verran, mutta jouduin silti syömään antihistamiinia lähes vuoden ympäri. Monta muuta positiivista asiaa D-vitamiinista huomasin myös.

Syksyllä 2011 jätin viljat ruokavaliosta ja korvasin ne kasviksilla, hedelmillä, marjoilla, hyvillä rasvoilla ja proteiinilla.

Keväällä 2012 ei tullut mitään oireita siitepölystä.

Myös päänahan kutina ja hilseily loppui ja voin pestä hiukseni millä tahansa shampoolla. Myös hiuksia kasvoi runsaasti lisää (parturi kertoi hiuksieni uuskasvusta) ja huomasin sen lopulta itsekkin, kun hiukset olivat paksummat kuin koskaan ennen.

Myös kaikki ruoka-aineallergiat, masennus, suolistovaivat, verensokerin rajut heittelyt, jatkuva nälkä ja heikotus poistuivat viljojen myötä. Näihin lääkäri kyllä määräsi kaikenlaisia lääkkeitä.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
että näin06.07.2013 07:38

"itse kärsin astmasta vuosia, jonka aiheutti ilmeisesti paksusuolen krooninen tulehdus, jonka piti mitä ilmeisemmin kroonisena gluteiinipitoinen ruokavalio. ennen ruokavalion vaihdosta jouduin turvautumaan hengitysteitä avaavaan astmapiippuun useita kertoja päivässä ja nykyisellään tarve on pudonnut kertaan-pariin kuukaudessa. lääkäristä en apua saanut, lääkekuormaa yritettiin kyllä kovasti nostaa, mutta en hakenut uusia lääkkeitä enkä menettelyyn suostunut, koska haluan ratkaista ongelman, en lievittää vain oireita."

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Viljaton ja terve18.07.2013 08:58

Studio55.fi-lähetyksessä puhutaan Suomessa yhä yleisemmistä autoimmuunisairauksista lääkäri Olli Sovijärven kanssa. Autoimmuunisairauksiin kuuluu muun muassa kilpirauhasen tulehdus, haavainen paksusuolentulehdus, ykköstyypin diabetes, Crohnin tauti, nivelreuma, MS-tauti, psoriasis ja keliakia. http://www.katsomo.fi/?progId=170109 (kesto 30min)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
viljaton ja terve18.07.2013 08:59

Do you or someone you know have asthma? Recent research shows that vitamin D can reduce the number of asthma attacks for children and adults.

To learn about vitamin D and asthma take a look at our patient friendly health summary: http://www.vitamindcouncil.org/health-conditions/asthma/

How much vitamin D to take?

The Vitamin D Council recommends that healthy children should take 1,000 IU (25µg) of vitamin D a day for every 25 lbs (11kg) of their weight. So for example, if your child weighs 50lbs (22kg), he or she should take 2,000 IU (50µg) of vitamin D. This amount is higher than has been used in research studies with children with asthma. So it isn’t known if this amount is helpful for children with asthma, though it is unlikely to do any harm.

For adults, the Vitamin D Council recommends taking 5,000 IU (125µg) of vitamin D a day. This amount hasn’t been tested on adults with asthma, though taking up to 10,000 IU (250µg) of vitamin D a day is unlikely to do any harm.

For pregnant mothers, the Vitamin D Council recommends 6,000 IU (150µg) of vitamin D a day. How this affects the chances of your child getting asthma later in life isn’t known.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
jeps 28.09.2013 19:40

mistä tämä teksti on?????????????????

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Juha K07.02.2014 18:25

Tämä on kysymys, sillä en tiedä vastausta vielä: Voiko vilja-allerginen syödä viljoja, joissa ei ole gluteiinia kuten tattari ja ehkä maissi? Onko maisiissa gluteiinia?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tonton10.02.2014 16:07

Minulla (yli 50v) ollut aina erittäin vaikeaa limaisuutta (sitkeää ja paksua) ja tutkittu on. Vuonna 2003 minulta löydettiin gliadiiniallergia. En ole keliaatikko vaan allertikko. Jätin kaiken -kaiken! - viljan pois ruokavaliosta. Myös kaikki johdannaiset kuten tärkkelyssiirappia sisältävät tuotteet (esim kaikki hedelmäkarkit, lakritsin, salmiakin, täytesuklaat, salaatinkastikkeet yms). Otin myös yhteyttä lukuisiin yrityksiin ympäri maailmaa tarkistaakseni aineosien alkuperää. Kaiken kaikkiaan meni yli vuosi, kun alkoi näkyä tuntuvia muutoksia elimistössä. Eli kysyy kärsivällisyyttä, fanaattisyyttä, erittäin hyviä hermoja, luovuutta yms. Menee myös aikaa tottua uudenlaiseen makumaailmaan, kun on koko ikänsä syönyt tuttuja makuja. Ole monesti kävellyt kaupasta ulos jättäen ostoskorin kaupan käytävälle kiukkuisena siitä, kun sopivia ruoka-aineita ei löydy. Nykyisin, kun en ole voinut vastustaa lämpimän sokerimunkin tuoksua ja haukannut palasen, olen ihmetellyt mitä makuja olen moisesta vehnäleivästä saanut irti.

Olen monelle muullekin aineosalle allerginen ja sopivaa lääkitystä ei löydy taudilleni / allergialle. Löydöt tehtiin 2003. Jokainen suupala on kuitenkin ns. kotitekoista, jonka vien mukanani aina kyläreissuille.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tonton10.02.2014 16:55

Lukaseppa http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm jonka nappasin tuosta keskusteluketjusta. Löytyy vastaus sinunkin kysymykseen.

Itse olen käyttänyt maissia (olen gliadiiniallertikko) ja en ole saanut oireita. Periaatteessa pystyn syömään ruistakin, mutta sen sisältämä proteiini on gliadiinijohdannainen, joten lääkärin kanssa tultiin siihen tulokseen, että on parempi välttää.

Tattaria ja hirssiä en ole käyttänyt, koska en pidä niiden mauista. Hyvää tietoa löytyy sopivuuksista esim. wikipediasta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Epäily22.11.2018 07:11

Miten teillä on noi vilja allergiat todettu? Keliakia kokeita on otettu verestä mutta niissä ei ole mitään poikkeavaa,selkeästi kuitenkin viljat aiheuttaa mulle lähinnä vatsa oireita.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pekka Haven19.02.2019 23:24

Minun tapaukseni on seuraavanlainen: Sain parivuotta sitten erittäin pahan ihottuman käsivarsiin ja jalkoihin. Piti raapia verille niin että vaatteet ja vuodevaatteetkin olivat veressä. Unissaankin raapi. Kävin terveyskeskus lääkärillä kolme kertaa.Samat lääkkeet joka kerta; perusvoidetta ja kortisonivoidetta. Viimeinen sentään määräsi keskussairaalaan ihotauti lääkärille. Mitään kokeita ei tehty,lääkäri vain totesi, että ihottumaa on. Lääkkeet samat. Kortisonin pitkäaikaisen käytön takia iho meni todella ohueksi ja alkoi halkeilemaan. Mitään apua en lääkäreiltä saanut. Eivät tienneet vilja-allergiasta mitään .Minulta oli aiemmin keliakia tutkittu ohutsuolunäytettä myöten,ei ollut keliakiaa. Yllättävää kyllä kutinaa sain hallittua jonkun verran kuumentamalla ihoa tukankuivauspuhaltimella. Sitten jätin kaiken kotimaisen viljan pois. Iho alkoi paranemaan parin viikon sisällä ja kutinat loppui kokonaan. Sitten aloin lukemaan tuoteselostuksia leivistä ja pullista. Ja syy selvisi ihottuman aiheuttajasta. Syynä on leipomoteollisuuden käyttämä lisätty gluteeni ja sitä on jokseenkin kaikissa leivissä; ruisleivissä kuin vaaleissa leivissä ja pullissa. Söin aikaisemmin paljon ruisleipää ja kauraleipää. Enpä syö enää. Vain yhden leipomon piimälimppuun ei ole lisätty gluteenia ja voin syödä sitä . Jos syön vahingossa leipää, johon on lisätty gluteenia, sen huomaa n. kahden tunnin sisällä.Tämä lisätty gluteeni aiheuttaa mahan ärtymistä ja löysää mahaa. Ja ihottumaa ja muita epämääräisiä oireita. Tästä voi päätellä, että jos leipomotuotteisiin ei olisi alettu lisäämään jauhojen sekaan sinne luonnostaan kuulumaton määrää gluteenia, ei minullakaan ihottuma olisi puhjennut. Voi vain todeta, että tämä lisätty gluteeni aiheuttaa varmaan monille epämääräisiä oireita, josta on hankala saada selvää. Eli kannattaa kokeilla gluteenitonta ruokavaliota, se voi auttaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Minun tarinani25.11.2019 10:46

Haluan kertoa oman tarinani. Lapsuudessa kärsin hyvin lievästä atooppisesta ihottumasta. Sain hydrocortisonia sen hoitoon. Aloitin kasvisruokailun, johon kuuluivat maitotuotteet ja silloin tällöin kala 16-vuotiaana. Voin hyvin. Noin kolmekymppisenä aloin saamaan erikoisia tuntemuksia, ei kipuja missään tapauksessa, vatsan alueella. Menin tutkimuksiin. Aluksi minulta löytyi sappikivitauti. Tähystysleikkaus poisti taudin. Sitten toivuttuani tästä oudot tuntemukset vatsani seudulla jatkuivat. Kipuja minulla ei silloinkaan ollut. Minun suolistoni tutkittiin täysin. Kahden vuoden väännön jälkeen sain Crohnin tauti--diagnoosin. Minulla ei ollut koskaan ollut mitään ripuleita eikä kipuja. Minulla ei ollut pahenemisvaiheita enkä syönyt mitään lääkkeitä Crohnin tautiini. Keliakiaa ei löytynyt mistään verikokeista. Elin erittäin tasapainoista elämää kivuttoman ja helppohoitoisen sairauteni kanssa. Ripulia ei tullut edelleenkään. No, lääkärit tietävät. Vähän yli viisikymppisenä ystäväni kanssa asiaa pohdittuani siirryin itsenäisesti ilman lääkärillä käyntejä gluteiinittomaan ruokavalioon. Se sopi minulle erittäin hyvin. Laihduin ylimääräiset kiloni pois, ja oloni oli energinen kuin kaksikymppisellä. Enää en pistä päivääkään gluteiinia suustani alas. Kotimaisten viljojen poisjättäminen ruokavaliostani oli minulle paljon energisoivampi ja tervehdyttävämpi kuin kasvisruokavalioon siirtyminen. Nykyisin minulla ei ole enää minkäänlaisia Crohnin taudin oireita, sillä remissiossa jatkuvasti oleva sairauteni on nyt jo pian mennyttä. Ihmettelen, oliko Crohnin tautini väärä diagnoosi kaiken kaikkiaan, olinko vain keliaakikko ja vilja-allergikko sittenkin. Mutta muuta kuin verikoetta emme tehneet koskaan keliakian toteamiseksi. Tosin ne suolistotutkimukset olivat kattavat ja täydelliset. Ripulin puuttuminen saattoi myös olla syynä etten päässyt ajoissa muihin keliakiatutkimuksiin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta

Sivua päivitetty: 25.11.2019