sitruunahaposta ja homeista ja antibiooteista

homesairas09.05.2017 13:19

Täälläkin on esitetty, että sitruunahapon välttely ruuassa ja juomissa vähentäisi allergiaoireita. Tällainen arkikokemus siis monella on. Syyksi on arveltu sitä, että sitruunahappo tuotetaan Aspergillus niger homeen avulla, joka on myös kosteusvauriohome.

En ole vielä itse kokeillut, toimisiko minulla. Vaikeaa se välttely lienee, sillä ko. lisäainetta on tosi monessa teollisesti valmistetussa ruuassa ja juomassa.

Mutta törmäsin googlatessa myös siihen, että ihmisillä joiden vastustuskyky on hekentynyt, ja/tai joilla on ollut paljon antibioottikuureja, A niger ja pari muuta hometta voivat jopa alkaa kasvamaan keuhkoissa. Se on toki harvinaista, mutta antibiootit heikentävät vastustuskykyä homeille, sienille ja hiivoille. Todetut kuolemantapaukset ovat olleet esim. kosteusvaurioisessa sairaalassa.

Entäpä jos oireilumme kosteusvauriohomeille johtuukin yhdistelmästä homeilla tuotetut lisäaineet ja paljon käytetyt antibiootit? Spekulaatiotahan tämä on, mutta joku yhteys näillä voi olla. Teollisuus nimittäin tekee paljon muitakin ruuan lisäaineita homeiden, sienien ja hiivojen avulla kuin tuota sitruunahappoa. Ja kun tuotanto on siirtynyt Kiinaan ja muualle pois Euroopasta, niin puhdistetaanko niitä tuotteita siellä kovin tarkkaan homeista ja toksiineista, kun tuotteet on tarkoitus myydä ulkomaille?

Alkaa tuntua yhä enemmän siltä, että ihmiskunta myrkyttää itsensä.

Paras kerätä marjat metsästä tai kasvattaa pihalla/parvekkeella ja tehdä mehut ja hillot itse.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
homesairas09.05.2017 14:09

Toki ihmiskunta on käyttänyt hiivoja ja bakteereita ruuantuotannossa kauankin, homeita kai vähemmän ennen nykyaikaa. Mutta laji ratkaisee, erityisesti tuottaako ko. laji toksiineja. Ja tietysti, jos on allergisoitunut jollekin homeelle, saanee allergiaoireita pienistäkin määristä, jos ne syö.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
homesairas09.05.2017 17:23

Googlailin vielä mykotoksiineista. Voi olla, että saamme homeita ja mykotoksiineja nykyään myös enemmän ruuasta kuin ennen. Niitähän on ainakin maississa, pähkinöissä, manteleissa, rusinoissa ja muissa kuivatuissa hedelmissä, kahvissa, kaakaossa ja viljoissa. Olettaisin että ulkolaisessa viljassa enemmän kuin kotimaisessa, koska Suomessa on aika viileätä verrattuna moniin muihin maihin, ja homeet tykkäävät lämpimästä. Tulli tekee kyllä pistokokeita.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta