Ruoka-aineallergioiden paheneminen

Piia14.03.2013 21:52

Olen lähes kolmekymppinen nainen ja kärsin pahoista ruoka-aineallergioista. Ruoka-aineallergiani puhkesivat 15-vuoden ikäisenä ja aikuisiällä vain lisääntyneet. Allergioita mm. siitepöly (koivu, leppä, timotei, nurminata, päivänkakkara) ruoista paprika, curry, soija, hiiva, sinappi, pähkinät, laktoosi, kiivi, banaani, peruna, porkkana ja anafylaksiaa aiheuttava kala. Minulla on nyt toista kertaa elämässäni todella vaikea vaihe allergioissani, reagoin mm. koivun siitepölyn takia myös ristikkäisallergian muodossa mm. hedelmille, mausteille. Lisäaineet eivät näytä minulle myöskään sopivan.

Ensimmäisessä pahassa allergiakaudessa noin 3 vuotta sitten minua auttoi nykyään eläkkeelle jäänyt tohtori Keravalla. Sain oireet kuriin välttämällä ulkomaista ruokaa eli ruokavalioni koostui pelkästään suomalaisesta ruoasta. Lääkärini kertoi myös että minun tulisi välttää lisä- ja väriaineita.

Nyt minulla jatkunut paha oireilukausi viime syksystä saakka. Ruokavalioni on todella niukka. Olen väsynyt allergioiden kanssa. Ruoka-aineet aiheuttavat pahana kautena lähinnä suuoireita, kurkun ja kielen lievää turpoamista, paksun liman eritystä ja yskää syömisen jälkeen. Olen mielestäni ollut todella tarkka syömisissäni mutta oireet vain jatkuvat. Lääkityksenäni on hengitettävän astmalääkkeen lisäksi aamulla Aerius ja illalla Singulair. Hyvinä päivinä en yski jokaisen suupalan jälkeen mutta pahimpina päivinä kurkun turpoamista ja liman eritystä on jokaisen syömisen yhteydessä. Lisäaineista vältän kaliumsorbaattia, nitriittejä, sorbiinihappoa, ja natriumklutamaattia. En syö karkkia enkä juo mehuja enkä teetä en myöskään viintä, näistä tulee minulle huono olo kurkkuun.

Onko kokemusta tällaisista allergiakausista ja siitä miten niistä selviää? Olemme jokainen yksilöitä ja kaikilla kauden varmasti ovat erilaisia mutta kauanko olette yleensä kärsineet allergioiden pahenemisesta ns. kausista?

Kiitoksia vastaajille etukäteen

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
monitahoinen15.03.2013 19:43

Hei!

Astmalääkitys ollut vajaat kaksi vuotta, mutta ei vieläkään astmadiagnoosia, mutta oireita lähes koko ajan, eli hengenahdistusta erityisesti aina syömisen jälkeen. Olen nyt jonkin aikaa yrittänyt jahdata, että voisiko olla joku lisäaine, ja jotenkin kyllä vähän epäilen että näin on. Olisi mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia tästä. Minulla myös heinäallergia ja viljat ja mausteita en käytä, kissakin ongelma, ja olen 45v nainen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Piia15.03.2013 21:55

Minulla on mennyt pidempi aika ymmärtää omaa kroppaani ja sen reagoimista eri ruoka-aineisiin. Lisäaineet ilmeisesti herkimmillä allergisilla voi pahentaa oireita ja minulla näin pahana aikana on. Minulla on myös ollut hengenahdistusta syömisen jälkeen, syke nousee todella korkealle jos olen syönyt allergiaa aiheuttavaa ruokaa tai lisäaineita. Olen itse poistanut ruokavaliosta ristikkäisallergiaa aiheuttavat ja laittanut minimiin lisä- ja väriaineet. Kaliumsorbaatti E202 on lääkärini mukaan lisäaine mitä ei pidä syödä pahempina kausina ollenkaan. Olen lukenut kirjaa terveen elämän ABC vuodelta 1990. Kirjassa kerrotaan hyvin lisä-ja väriaineista ja yliherkkyydestä niihin. En tiedä onko sinulla kyse allergioiden pahenemista. Lääkärini sanoi, että ruoan täytyy olla mahdollisimman puhdasta. Ja pahenemiskaudet ovat yksilöllisiä eikä niiden kestosta voi sanoa. Ensimmäisestä pahenemiskaudesta olen päässyt näillä opeilla yli mutta tosiaan nyt kausi kestänyt itsellä kauan. Ei auta kun noudattaa ruokavaliota. Oletko käynyt iho- ja allergiasairaalassa selvittämässä ovatko allergiat lisääntyneet? Kuulemma nämä allergiakaudet vaihtelevat, joskus kroppa vain ilmoittaa, että sen toleranssi on mennyt yli. Se on kuitenkin niin monen asian summa ja ei ehkä niin helppo selvittää.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna16.03.2013 09:30

Minulla todettiin astma n. vuosi sitten.Olen allerginen siitepölyille ja eläinpölyille.Ruoka-aineista minulle ei ole tehty allergiatestejä, mutta olen havainnut,että muskottipähkinä,pippuri ja pähkinät aiheuttavat allergia ja astmaoireita. Varmasi muitakin allergiaa aiheuttavia ruoka-aineita löytyy, koska monesti ruokailun jälkeen yskittää. Olen harkinnut allergiatesteihin lähetteen pyytämistä.

Lapsellani ainakin on lisääntynyt isommaksi kasvaessaan ruoka-aineallergiat.Pienempänä hän joi tavallist amaitoa.Sitten siirryttiin laktosittomaan vatsavaivojen. Laktoositon sopi monta vuotta, mutta nyt kun on tullut lisää ruoka-aineallergioita laktoositonkaan ei enä käy.

Kerrot,että ruokavaliosi on suppea.Oletko käynyt ravitsemusterapeutilla?

Pirkanmaan allergia- ja astmaliitolla on ruoka-aineallergianeuvontaa http://www.pirkanmaanallergia.fi/neuvonta.html .

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
monitahoinen16.03.2013 10:36

Olen käynyt nyt jo kerran allergiateisteissä allergiasairaalassa ja taas ensi viikolla uudet testaukset. Nyt herännyt kysymys, että voikohan lisäaineita testata prick-testillä jollain tapaa? Minäkin olen jo tässä netin kautta tutkinut että tuo kaliumsorbaatti voisi olla ongelma. Eilen söin pienen purkillisen pashaa, ja tuli heti kohta taas hengenahdistusta. Sitten lieneekö E412 myös ongelma? Itse kun joudun myös gluteenittomast syömään, niin alkaa noiden makeiden (jauhojen suhteen) suhteen olla ongelma, kun kaikissa on lisäaineita. Eilen leivoin nyt uuden merkkisistä gluteenittomista jauhoista, joissa ei ole E412, mutta minusta nyt silti hengenahdistusta tulee. Ongelma voi kyllä olla sekin, että kun keuhkolekuri ei ole antanut aikuisten annosta edes astmalääkkeestäkään oikein vielä, vaihdoin jo lääkäriäkin. Nyt tosin sain tässä kohta aloitettavaksi lisälääkkeen montelukast (muutoin käytössä vain seretide 25/250 ja vain yksi henkäys aamulla ja yksi illalla, enempää en voi sitä kyllä ottakaan, koska sitten pulssi nousee, reagoi tuohon avaavaan, vaikka sietää kyllä satunnaisesti buventol-avaavaa). Minulla aikanaan oli Singulair yhden kesän käytössä, vei kyllä heinäongelmat pois, mutta toi painajaisia ja heikompaa unta, ja tämä montelukast kaiketi samantyyppinen, mutta alan nyt allergiatestin jälkeen kokeilla kuitenkin (10mg tabletti). Ongelmana itsellä tosin sekin, että joudun ihooni syömään roaccutania, jonka syöminen 10mg/päivä meni hyvin 3vk, ja sitten alkoi tulla hengenahdistusta, joten tiputin joka toiseen päivään lekurin ohjeen mukaan, mutta en sitten sitäkään pystynyt enää syömään, nyt vain kaksi kertaa viikossa, ja taidan kohta joutua siitäkin luopumaan. Mutta sellainen olo, että kun aamulla herää, niin herää melko terveenä, ja sitten kun suuhunsa jotain laittaa, niin sitten alkaa ongelmat. Ja meikeistäkin käy enää harvat, ja niissäkään ei ole mitään logiikkaa, eli allergia- ja astmaliiton sivuiltakaan ei käy kuin yksi kasvovoide (erisan), yksi puuteri (Maybelline), yksi huulikiilto (Youngblood), mutta sitten käy Gaya-mineraalimeikkipohja, joka ei ole mitenkään allergia- ja astmaliiton hyväksymä (mutta Gaya-mineraalimeikkipohjassa vain kolme aineosaa, joten se varmaankin selittää asian, eli ei mitään turhaa). Jos siis en syö kuin perusruokaa ja käytän vain näitä tiettyjä meikkejä, enkä käytä juurikaan roaccutan-lääkettä, niin pärjään ihan hyvin, mutta näin eläminen todella monimutkaista. Eli hieman mietin sitä, että onko vain keuhkot koko ajan ärsytetyssä tilassa, kun ei ole aikuisten annosta varsinaisesti ottanut kuin ihan alussa Alvesco-nimistä lääkettä, mutta se ei sitten ihan riittänyt ja sitäkään en pystynyt kahta hönkäystä vuorokaudessa ottamaan, kun toi sivuoireita. Että olen haasteellinen lääkittävä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna16.03.2013 12:38

Siitepölyihin voin suositella siedätyshoitoa. Oletan,että siitepölyjen siedätyshoidolla on ollut suotuisaa vaikutusta myös ristiallergioihinkin.

Itselläni oli monen vuoden prosessi saada astmadiagnoosi, kun lääkärit tuijottivat vain siihen,ettei avaavalla lääkkeellä tule paranemista pef-arvoihini. Jos prosessini kiinnostaa, niin tarkempaa selostusta löytyy näiltä keskustelupalstoilta.

Oikean lääkityksen löytyminen on vaatinut kokeiluja.Nyt mulla on käytössä Seretide 50/500 mikrogramma 1 su x2 ja Montelukast 10 mg.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna16.03.2013 15:14

Onko kukaan kuullut tai onko kokemuksia vaikeassa jatkuvasti oireilevassa allergisessa astmassa pistoksena annettavasta anti-IgE-hoidostaa (omalitsumabista)?

Pitoshoito mainitaan mm. Astman Käypähoitosuosituksessa http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/naytaartikkeli/tunnus/khp00003#s6 .

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
monitahoinen16.03.2013 20:36

Niin minulla oltava tuo avaavan lääkkeen osuus jokapäiväisenä minimissä, koska pulssini ei muuten ole ok, joten esim. 50/250 ei tule kyseeseen. Mutta josko tuo montelukast sitten antaisi helpotusta. Samahan se minullakin on, eli kun kävin astmatutkimukset läpi ja kotipuhalsin, niin se avaava lääke ei kovin paljoa nostanut arvoja. Siis nosti kyllä jonkun verran, mutta ei kaiketi sitten riittävästi. Joten tulee välillä olo, kun kertoo oireista, että lekuri luulee olevan homman korvien välissä myös roaccutanin käytön suhteen, vaikka sen tuoteselosteessa ihan selkeästi että voi astmaatikoille aiheuttaa astman pahenemsista tai hengitysvaikeutta. Mutta kaiketi sitä on nykyisin oltava itse itsensä lääkäri, ei muuten apua saa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Piia24.03.2013 13:29

Olen ollut allergioistani yhteydessä eläkkeellä olevaan lääkäriin. Hän epäili että tämänhetkinen allergioideni paheneminen liittyy histamiinin eritykseen. Minulle tämä oli täysin uutta tietoa. Menin lukemaan internetiin Histamiini-intoleranssista, saaden paljon uutta tietoa! Tämä on aika kiistanalainen Suomessa, osa lääkäreistä uskoo siihen mutta toiset taas ei. Nyt kokeillaan sitten vähähistamiinista ruokavaliota, jotta joka syömisen jälkeiset yskimiset, kielen ja kurkun ahtautuminen tulisi kuntoon. Pitää kyllä sanoa, että muutaman päivän jälkeen olo tuntuu jo hieman paremmalta. Nyt toivon todella, että syy huonoon olooni onkin ollut histamiini erityksestä. Tässä muutaman linkki histamini-intoleranssista.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00815

http://fi.wikipedia.org/wiki/Histamiini-intoleranssi

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=%2Fportlet_action%2Fdlehtihakuartikkeli%2Fviewarticle%2Faction&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo10230

tässä linkissä keskustelua aiheesta

http://keskustelu.suomi24.fi/node/5163690

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Monitahoinen25.03.2013 18:56

Oletkohan kokeillut noita jotain DAO-kapseleita, silloin kun syöt ruokaa jossa histamiinia (nuo linkit kommentoivat joistain sellaisista kapseleista)?

Itse huomaan myös, että joidenkin ruoka-aineiden jälkeen tulee hengenahdistus, ikään kuin kivi laskeutuisi tuohon rintaan, ja se tulee heti välittömästi ruuan syönnin yhteydessä. Sitten siinä joidenkin tuntien kuluessa se hengenahdistus pienenee (en kuitenkaan joudu ylimääräistä avaavaa ottamaan, olen jo ns.tottunut tähän). Olen jättänyt ananaksen pois ja vadelman. Mutta tänäänkin join myös esim. persikkamehua,ja hiivalla tehtyä gluteenitonta leipääkin söin, ja lisäksi banaania. Ja jostain luin, että banaanikin voi olla ongelma ja noissa linkeissähän puhuttiin myös hiivasta leivässä. Mietin jo että voisiko maissi olla ongelma, mutta ei ole kyllä noilla histamiini-listoilla. Olen nyt menossa tässä lähiaikoina allergiatestiin, mutta niissähän tämä histamiiniruoka ei näy.

Pystytköhän muuten käyttämään mitään huulipunaa? Se minulla näyttää olevan ikuisuus-ongelma, kun ei tunnu käyvän kuin Younbloodin huulikiilto, Youngbloodin huulipuna vetää tukkoon, siis tulee hengenahdistusta. Ennen pystyin käyttämään Cliniquen hajustamatonta huulipunaa (tai siis vain se raaka-aine tuoksu), nyt ei sekään enää käy, eli tulee kaikista huulipunista hengenahdistusta. Jos otan ylimääräistä avaavaa lääkettä, sitten pystyn sen 6 tuntia olemaan oikein hyvin Cliniquen huulipunan kanssa. Joten en tiedä, että mikähän ainesosa huulipunissa tekee tämän.

Sitten tajusin että kaliumsorbaatti voi tuottaa monelle astmaatikolle ongelmia, ja minähän sain itseni tukkoon kun söin pashaa pienen purkin, ja siinä oli myös tuota kaliumsorbaattia. En tajua että olenko vain herkistynyt nyt kaikelle mahdolliselle. Nyt kun käyn allergiatestiss, niin sitten aloitan Montelukast nimisen astman lisälääkkeen syömisen, josko se sitten auttaisi näihin herkkyyksiinkin ja toisi sietokykyä lisää.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Piia27.04.2013 20:40

Pääsin viimein allergiasairaalaan hyvälle lääkärille joka otti oireeni vakavasti. Testattiin verikokeilla ja prick-testeillä allergioita. Samat allergiat olivat edelleen mutta lääkäri oli sitä mieltä,että pelkät allergiat eivät selitä oireitani. Nyt olen menossa ph-rekisteröintiin ja mahalaukun tähystykseen joilla selvitetään mahdollista refluksitautia. Minulle tämä on aivan uutta, uskoi että oireet viittaavat allergioiden pahenemiseen mutta lähes samat oireet syömisen jälkeen liittyvät myös refluksitautiin (mm.hengenahdistus ja tukkoisuus ) Nyt sitten odotellaan tutkimuksiin pääsyä ja toivotaan että sieltä selviää. Hengenahdistus ja yskiminen syömisen jälkeen on helpottanut kun olen jättänyt pois mm. maitoproteiinin, kahvin, alkoholin, hapolliset juomat ja viljat. Onko kokemusta refluksista?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
28.04.2013 09:10

Refluksi tosiaan aiheuttaa astman kaltaisia oireita. En pysty syömään suklaata, kahvia, alkoholia, paprikaa, smetanaa, kermaviiliä jne. Eilen iltapäivällä luin kirjaa ja otin pari palaa fazerin sinistä. Yöllä heräsin siihen kun kurkkuun nousi mahanesteet. Yskin aikani ja kävin ottamassa Gavisgonia 20 ml. Minulla siis lääkityksenä jo nexium 20mg aamuin ja illoin. Gavisgon on yötä vasten hyvä lisä ja myös ruokailun jälkeen.

Työstressin takia refluksi pahenee ja silloin huomaan ruokatorven tulehtuvan. Selässä kipu tuntuu myös lapaluiden kohdalla, hartia- ja selkälihakset ovat kipeät. Sitten huomaan yöllä ahdistusta ja kun mittaan PEF-arvot, ne ovat todella alhaiset. Aamuisin puhaltelen 250-280 ja minun arvoni pitäisi olla yli 400. Käytössä Seretide 50/250 ja se kyllä helpottaa yöllisiä ahdistusoireita. Avaavan lääkkeen jälkeen arvot nousevat 320-330. Puhaltelin työterveyslääkärillä ja hän sanoi, että puhallukseni on ponneton 'puhalla sieltä palleasta asti'. En tosiaan pysty parempaan vaikka kuinka puhallan kovaa ja mahdollisimman nopeasti. Spirometriassa kävin ja tulos on astmalle viitteellinen mutta ei diagnostinen. Tästä syystä epäilys kohdistuu refluksiin.

Veikkaisin, että monella on refluksi vaikka epäilläänkin astmaa. Refluksi aiheuttaa minulle siis kurkkuoireita, nenäoireita sekä myös korviin oireita. Nenä on välillä ihan 'vereslihalla' kun mahahappoja nousee ylös yöllä. Käytän nenähuuhtelua, Avamystä ja nenäöljyä. Sängyn joudun kohottamaan,jotta mahanesteet eivät nouse kurkkuun asti.

Ruokavaliota täytyy noudattaa jos haluaa, että olo on hyvä. Minulla oireet alkoivat 3 vuotta sitten ja tämän kanssa on elettävä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
monitahoinen01.05.2013 22:44

Ei sopinut minulle montelukast. Hain kielletysti työterveyslekurilta Beclometin 200mg lisähoitavaksi lääkkeeksi sen Seretiden 25/250 lasten annoksen rinnalle, ja nyt syömisen jälkeiset ihan hankalat olotilat jo helpottaneet siten, että saattaa mennä enää ehkä korkeintaan tunti syömisestä kun oireet jo helpottaa. Mutta edelleenkään ei voi tosiaan ajatella syövänsä vuorokauden aikana paljon lisäaineellisia ruokia. Mutta olo kuitenkin kohentunut. Nyt pitäisi saada vain lääkäri uskomaan että tarvitsen tuon beclomet lisälääkkeen. Täytyy taas aloittaa tässä kotipuhallukset. Silloin tällöin olen tässä puhallellut ja ja puhallusarvot nyt hyvin usein 450, kun ennen pääsin juuri ja juuri 430 tai hieman sen alle. Joten onhan tästä lisälääkkeestä nyt hyötyä. Joten en nyt oikein usko että voisiko olla refluksia,jos kuitenkin nyt jo hieman ruuan jälkesiet oireet helpottuneet.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
zira14.05.2013 21:51

Hei Piia!

Oletko saanut lisätietoa oireistasi? Kuvaamasi oireilu allergioiden lisääntymisestä on hyvin samantyyppistä kuin mitä itselläni. Minulla oli pari kk sitten kausi, ettei oikein mikään ruoka sopinut. Kieli ja kurkku turposi päivittäin ihan tavallisistakin, aikaisemmin sopineista ruoka-aineista. Lisäksi saattoi tulla nokkosrokkoa. Yhdistin pahenemisvaiheen stressiin ja uskonkin, että allergisen stressaantunut elimistö reagoi joskus yli. Pelkistin ruokavalioni ja jätin pois kaiken mahdollisen oireita aiheuttavan. Nyt reaktiot jotenkin pysyneet kurissa, toki välillä oireita tulee. Suurena ongelmana koen työpaikkaruokailun, kun ravintolan ruoat eivät käy, eikä aina ehdi tehdä itsekään eväitä. Tuntuu todella ikävältä keplotella näiden allergiaoireiden kanssa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Piia15.05.2013 01:03

Hei Zira

Toisaalta helpottavaa kuulla, että muillakin on samantapaisia oireita, vaikkei niitä todellakaan toivoisi kellekkään. Odotan pääsyä tutkimuksiin ph-rekisteröintiin ja mahalaukun tähystykseen.. Vielä asiat eivät ole täysin selvinneet mutta neutraalilla ruokavaliolla oireet jotenkin kurissa, toisinaan tulee huonoja päiviä. Olen alkanut miettimään kuinka paljon stressi voikaan vaikuttaa elimistön ylilyönteihin. Olen ollut todella stressaantunut opiskeluideni vuoksi, mutta nyt opiskelu saatu viimein päätökseen. Itsekkin reagoi sellaisiin ruoka-aineisiin joille en ole allerginen mutta elimistö ei vain jostain syystä pidä niistä. Minulla tällainen samantyyppinen pahenemisvaihe meni ohi kolme vuotta sitten muitaakseni 6kk-1vuoden sisällä. Todella vaikea selvittää mistä mikäkin johtuu, toisinaan aika turhauttavaa. On todella kummallista tuo lievä kurkun ja kielen turvotus ja yskä. Onko sinulla ollut pitkään vaikea vaihe päällä? Onko toisinaan pitkäänkin helppoja kausia? Työpaikkaruokailusta minulla tulee aina tehtyä omat ruoat mukaan, ei tule liikaa jännitystä päiviin. On se tietenkin välillä tympeää värkätä ruokia mutta pitää pelata niillä korteilla mitkä on saatu.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
monitahoinen20.05.2013 22:27

hei Piia ja Zira...minä täällä myös ihmettelen tätä hermistymistäni, ei käy enää mikään jäätelö, kaiketi ne lisäaineet, tai se E 412 on nyt sitten ongelma. Eli tulee heti hengenahditusta, ja on ikään kuin keuhkot kipeät. Löysin nyt jonkun vegetaristeille tarkoitetun jäätelön, jossa ei ole lisäaineita, mutta en näy sitäkään sietävän. Olo kyllä joidenkin tuntien kuluessa helpottuu mutta ei ihan täysin korjaannu. Ja kun käytän gluteenittomia tuotteita, niin niistä käy enää leipien ja leivonnaisten osalta juuri sellaiset vain, joissa ei ole sitä E 412, eli suurin osa ei käy. Mietin edelleen että onko nyt syynä vain se, että astmalääkitys ei ihan vieläkään ehkä aikuisen annoksen tasolla, ei tosin käsittääkseni enää kaukana siitä ole. Nyt minulla siis käytössä Seretide 25/250, mutta vain yksi henkäisy aamulla ja yksi henkäisy illalla, ja lisäksi aamulla Beclomet 200mg yksi henkäisy. Jos en syö siis mitään sopimatonta, tai en laita huulipunaa, niin on ihan normaali hyvä olo. Nyt kun reilun kuukauden olen näillä lääkityksillä mennyt, niin puhallusarvotkin nousseet hieman, eli 430 ennen ja nyt aika usein 450, joten lääkärikin antoi nyt tämän lääkityksen olla. Ja pääsen tässä tulevaisuudessa vielä histamiinialtistuskokeeseenkin, kun nuo kotipuhallukset ja spirometria eivät astmaa tuoneet esiin, vaikka oireita on. Ja tosiaan allergiatesteissä en raegoinut lisäaineisiin, mutta en nyt keksi että mikä muukaan voi nyt ärsyttää. Joten on kait tässä vain pakko yrittää syödä mahdollisimman vähän lisäaineellisesti, niin sitten menee hyvin, mutta kyllä tämä ottaa päähän. Samoin huomasin, että raparperi kuten mansikka ja vadelmakin ovat ongelmia. Nyt marjoista käy vain mustikka, puolukka, mustaherukka ja tyrnimarja. Onkohan teistä kumpikaan kokeillut apteekista ostettavaa "lääkettä" joka otetaan ennen histamiinia erittävän ruuan nauttimista? Mietin että olisikohan siitä mitään apua?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
YksAllerginen15.05.2019 14:46

Ite olen mm .soijalle ja linaloolille (hajuste, jota on lähes kaikkialla) allerginen. Lisäksi jäätelöt ja karkit on yleisesti pannassa. En käytä meikkejä enkä hajusteita. Saippuan olen vaihtanut mahdollisimman vähän aineita sisältäviin. Tulen allergioineni kanssa toimeen mutta edellen on jotain mille olen allerginen enkä tiedä mikä on (ihottumaa).

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta

Sivua päivitetty: 15.5.2019