Kikherne- tai papuallergia?

Kikherneistä kiksejä24.01.2017 10:03

Hei,

Onko kokemuksia kikherneallergiasta? Entä allergioista kidneypavuille tai voipavuille (=Lima-papu, iso valkoinen papu)?

Olen aina saanut kaameita vatsavaivoja kikherneistä, muista palkokasveista vähemmässä määrin. Päätin vastikään siirtyä kokonaan kasvissyöjäksi ja muiden ihmisten kokemusten pohjalta ajattelin vatsan tottuvan ajan kanssa papujen syöntiin. Että suoliston bakteerikanta muuttuu tai kroppa alkaa hajottaa tehokkaammin papujen hankalia hiilihydraatteja.

No viikko sitten söin aimo annoksen falafelejä hummuksen kanssa (kikhernettä kummassakin) ja seuraavana päivänä kidneypapuja ja voipapuja. Koko seuraavan viikon olen kärsinyt infernaalisista oireista: järjetön vatsan turpoaminen, vatsan polttelu ja mouruaminen, yökkiminen, ummetus, kuumetta ja hikoilua aaltoina, heikotus ja poissaoleva olo... Nyt on kulunut viikko ja edelleen on pöhöttynyt olo ja vessakäynnit tuottavat tuskaa.

Ovatko tällaiset oireet allergiaa vai ruoansulatusongelmia? Voiko näille siedättyä vai pitäääkö vain välttää?

Sikäli ikävää, että rakastan maun puolesta kikherneitä ja muita papuja, ja ne juuri olisivat kasvissyöjälle hyviä proteiininlähteitä. Lisäksi epäiltyjä papulajeja on nyt peräti kolme. Kurja jättää kaikki pois, muttei huvittaisi myöskään saada viikon tuskaa testaamisesesta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kärsinyt28.01.2017 10:14

Sama täällä. Kikherneistä kovat oireet, samoin muut pavut ja soija. Pitikin aloittaa taas kalan ja kananmunien syönti (maitotuotteita en pysty syömään), kun ei vegeruoasta saa riittävästi proteiinia. En uskalla edes siedättää, enkä usko että onnistuu. Soijan kanssa ei ainakaan onnistunut, oireet menivät vaan pahemmaksi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
allergiaa03.12.2017 18:15

minä sain myös allergiaoireita voipavuista ja linsseistä ja mungpavun iduista

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Minä10.12.2018 12:05

Just kärsin samoista ongelmista kikherneiden kanssa. Onneksi en syönyt niitä älyytömästi, kun jo muutama herne tuotti ihmeellisen väsymyksen ja vatasankouristelun 24 tunnin ajaksi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta