Kaurasta epämääräisiä oireita

Sanneli05.08.2016 12:03

Itselläni oli pitkään jatkunutta limaista yskää aamuisin, jo yli 10 vuotta, samoin jatkuvaa ei-allergista nuhaa, kumpaakin tutkittiin, mutta mitään allergiaa, astmaa tai muuta ei ilmennyt.

Sattumalta (vatsavaivoja satunnaisesti) jätin kaikki viljat pois ruokavaliosta ja vasta sen jälkeen huomasin, että kaura aiheuttaa sekä vatsavaivoja, että limaista yskää ja jatkuvaa vähäistä nuhaa. Muita viljoja voin syödä normaalisti. Jo lautasellinen kaurapuuroa (joka oli aikaisemmin tavallinen aamu- tai iltapala) aiheuttaa samaiset oireet.

Onko jollain muulla jotain samankaltaista tai jostain muusta ruoka-aineesta?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tapsa14.06.2017 01:17

Jos syön pienen annoksen kaurapuuroa tai palan kauraleipää, tulee tunnin parin päästä kovat vatsakivut ja kohta olen kovassa ripulissa. Olen puhunut terveydenhoitajalle ja lääkärille ongelmasta, mutta minulle vain hymähdellään: "Ei sinulla ole keliakiaa todettu"! Ei niin, koska muita viljatuotteita voi syödä. Mistään ei oikein löydy tietoa kaura-allergiasta vaikka kuinka googlaan. Vaimoni aikoinaan alkoi epäillä, että voiko joka aamuiset vatsavaivani johtua kaurasta? Terveydenhoitohenkilöt eivät asiaa hoksanneet! Pidän kaurapuuron mausta ja tiedän miten terveellistä se olisi. Onko mitään muuta keinoa kuin jättää vain kaura kokonaan pois ruokavaliostani? Ottaa vähän pattiin, kun joka foorumissa kehutaan ja kehoitetaan syömään kauraa ja juomaan kaurajuomia ja nyt vielä torvet soivat nyhtökaurasta! Ihan mieluusti ottaisin vihjeitä myös sp:iin tapsa.pappa(at)hotmail.com Kiitos

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Vilja-maidoton17.07.2017 13:48

Kuulostaa tutulta.

Olen ollut jo yli 10 vuotta viljattomalla (ei löytynyt mitään laajoissa tutkimuksissa) ja nyt muutaman kuukauden myös täysin ilman maitoa tai sen johdannaisia (IGG yli maitoviitearvojen). En syö myöskään, jos ilmoitetaan vähäisistä määristä.

Vatsa on rauhottunut ripuleista ja rajuista kivuista sekä nuhaisuus ja hengitysteiden/poskionteloiden limaisuus vähentynyt huomattavasti. Energiaa riittää ja isoihinkin pulmiin löytyy helposti ratkaisuja.

Vaikka ravintoloissa yms. syöminen ja valmistuotteiden käyttämisestä tulee tooosi hankaa, niin suosittelen. Teen käytännössä kaiken ruokani itse alusta saakka ja otan eväät kaikkialle mukaan.

Aikaa menee, mutta saan siitä jäljelle jäävästä ajasta monikymmenkertaisesti enemmän elämää irti kuin entisestä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
inkeri10.08.2017 08:07

Mitä syötte aamuisin jos ei kaurapuuro.olisin kiitollinen tiedosta vatsa aina kipee.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta