Kaurasta epämääräisiä oireita

Sanneli05.08.2016 12:03

Itselläni oli pitkään jatkunutta limaista yskää aamuisin, jo yli 10 vuotta, samoin jatkuvaa ei-allergista nuhaa, kumpaakin tutkittiin, mutta mitään allergiaa, astmaa tai muuta ei ilmennyt.

Sattumalta (vatsavaivoja satunnaisesti) jätin kaikki viljat pois ruokavaliosta ja vasta sen jälkeen huomasin, että kaura aiheuttaa sekä vatsavaivoja, että limaista yskää ja jatkuvaa vähäistä nuhaa. Muita viljoja voin syödä normaalisti. Jo lautasellinen kaurapuuroa (joka oli aikaisemmin tavallinen aamu- tai iltapala) aiheuttaa samaiset oireet.

Onko jollain muulla jotain samankaltaista tai jostain muusta ruoka-aineesta?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tapsa14.06.2017 01:17

Jos syön pienen annoksen kaurapuuroa tai palan kauraleipää, tulee tunnin parin päästä kovat vatsakivut ja kohta olen kovassa ripulissa. Olen puhunut terveydenhoitajalle ja lääkärille ongelmasta, mutta minulle vain hymähdellään: "Ei sinulla ole keliakiaa todettu"! Ei niin, koska muita viljatuotteita voi syödä. Mistään ei oikein löydy tietoa kaura-allergiasta vaikka kuinka googlaan. Vaimoni aikoinaan alkoi epäillä, että voiko joka aamuiset vatsavaivani johtua kaurasta? Terveydenhoitohenkilöt eivät asiaa hoksanneet! Pidän kaurapuuron mausta ja tiedän miten terveellistä se olisi. Onko mitään muuta keinoa kuin jättää vain kaura kokonaan pois ruokavaliostani? Ottaa vähän pattiin, kun joka foorumissa kehutaan ja kehoitetaan syömään kauraa ja juomaan kaurajuomia ja nyt vielä torvet soivat nyhtökaurasta! Ihan mieluusti ottaisin vihjeitä myös sp:iin tapsa.pappa(at)hotmail.com Kiitos

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Vilja-maidoton17.07.2017 13:48

Kuulostaa tutulta.

Olen ollut jo yli 10 vuotta viljattomalla (ei löytynyt mitään laajoissa tutkimuksissa) ja nyt muutaman kuukauden myös täysin ilman maitoa tai sen johdannaisia (IGG yli maitoviitearvojen). En syö myöskään, jos ilmoitetaan vähäisistä määristä.

Vatsa on rauhottunut ripuleista ja rajuista kivuista sekä nuhaisuus ja hengitysteiden/poskionteloiden limaisuus vähentynyt huomattavasti. Energiaa riittää ja isoihinkin pulmiin löytyy helposti ratkaisuja.

Vaikka ravintoloissa yms. syöminen ja valmistuotteiden käyttämisestä tulee tooosi hankaa, niin suosittelen. Teen käytännössä kaiken ruokani itse alusta saakka ja otan eväät kaikkialle mukaan.

Aikaa menee, mutta saan siitä jäljelle jäävästä ajasta monikymmenkertaisesti enemmän elämää irti kuin entisestä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
inkeri10.08.2017 08:07

Mitä syötte aamuisin jos ei kaurapuuro.olisin kiitollinen tiedosta vatsa aina kipee.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Inkerille25.01.2018 10:54

Itselle sopii tattarihiutalepuuro ja satun pitämään sen mausta, niin syön sitä aamuisen. Lautaselle vettä ja hiutaleita ja 2 min mikroon. Kaikki ei tykkää tattarista tosin. Mehukeiton kanssa tai hilloa ja maitoa tms.

Myös rikottuja tattariryynejä on, josta voi tehdä kattilassa tai uunissa. Minulle käy laktoositon maito, niin teen siihen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mjaha28.01.2018 07:56

Juu itellä sama kaurahiutaleit maidos ja sokerissa hirveä suolisto turvotus ..kaura leipää muutama viipale yöllä tai aamulla herää akuuttimaisen kovaa ala vatsa suolisto kipuu eikä lopu vasta kun suoli on tyhjä. mutta kyll mulla aiheuttaa suolapähkinät,ruis, nuudeli ja pasta saman mut kivut näitten kohal sietämätön herää yöllä tuskan hikee ja kipu aallot sekottaa elimistön ja pään täysin. lentää siinä vaihein oksennus ja rapa tutkittu on läpi kotaisin veri arvot tähystetty kaks kertaa eikä mitää ole löytyny niin ainu neuvo on vältellä asioita josta suoli ei tykkää ja vaikka käyä siel gluteenittomalla puolen vilkuilemassa korvikkeita ..no kauralle ei ole korviketta kun kaura nyt on gluteenitonta joten ei ainakaa keliakiasta johtuvaa kipua heh. Lue ärtyneistä suolesta siel on vinkkejä ja neuvoja

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mjaha28.01.2018 08:48

Jaa onhan tota gluteenitonta kauraa koita sillä korvata halvemmat kaura hiutaleet gluteeniton kaura valmistetaa eri paikassa joten se on puhasta kauraa kun taas halvemmat gluteeniset hiutaleet valmistetaa samassa "tynnyrissä" missä prosessoidaa vehnä,ohra,ruis joka on ärtyvälle suolelle ongelma

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Anne02.03.2018 20:01

Söin paljon kauraa ja just olen tajunnut että mulla ehkä nikkeliallergiaa..kaurassa nikkeliä ja monessa muussakin..huomaan nyt kun jätin kauran pois ja muita nikkeliruokia olen vähentänyt..vähemmän ilmavaivoja ollut..ihan uusi juttu mulle tää nikkeliallergia,jos mulla on se...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Annej10.04.2018 22:45

Oi, kohtalotovereita vihdoinkin. Itse saan pienestäkin kaura-annoksesta ja kauratuotteista parin tunnin kuluttua myös kaameat vatsakrampit, kivut ja ripulin. Muut viljat käy. Aiemmin söin useinkin kaurapuuroa, mutta taisi tulla sitten oma raja vastaan. Enää en uskalla edes kokeilla. Myös minua harmittaa tämä kauratuotteiden "hypetys" ja kauran lisääminen joka paikkaan kuten soijankin. Itse siis uskon allergisoituneeni vuosia sitten kauralle. Muita ruoka-allergioitakin löytyy...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
annuliina11.04.2018 14:22

Itse olen huomannut kun syön esim. leipää jossa on kauraa niin sen jälkeen alkavat huulet ja kieli turpoamaan ja mikään ei maistu vähään aikaan juurikaan miltään tai sitten aivan oudolta. Olen tullut siihen tulokseen että olen kauralle allerginen vaikkakaan en saa siitä oikeastaan vatsa enkä muitakaan oireita paitsi silmät myöskin jollakin tavalla oireilee, kuin olisi hiekkaa. Tämä siis silloin jos vaikka vahingossakaan laitan suuhuni jotain kaurapitoista.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
AnneS04.10.2018 19:50

Minä en voi syödä kauraa lainkaan, kaurapuuroa, kauraleipää tms. Tunti noiden syömisen jälkeen alkaa armoton vessatrafiikki, maha niin kipeä, että hiki valuu kivusta, seuraavan tunnin aikana juoksen vessassa 2-10 min välein. Saman tekee myös ruisleipä ja myös ruisnäkkileipä, jossa ei ole muuta viljaa kuin ruista. Silloin mahan möyrintä tosin alkaa vasta n. 2 tunnin kuluttua. Mutta lähes 100 % vehnästä leivottuja sämpylöitä ja vehnänäkkäriä (pieni pyöreä sesam) pystyn syömään. Ei tällaista kaura- ja ruisallergiaa ole olemassakaan, mutta minulle se on ihan totta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
annuliina28.10.2018 09:28

On se kummallista kun tänä päivänä ei valmisteta pajon muita leipiä kun runsaasti kauraa sisältäviä. Itse saan todellakin monenlaisia edellä mainittuja oireita kun syön niitä, ei tunnu mitään makua ja leipä vaan pyörii suussa ja kielellä. Toinen kauhistus on pelkkä ranskanleipä joka valmistetaan ainoastaan vehnästä, saan siitä samanlaisia suu ym. oireita. En tiedä enään mitä leipää ostaisin kun ruisleivästä saan myös vatsavaivoja. Ehkätäytyy lopettaa täysin leivän syöminen!?!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mervi29.11.2018 10:17

Minulle raaka kaura (hiutaleet ja siemenet) aiheuttavat aivastelua, nenän tukkoisuutta ja hengenahdistusta. Myöskin syödessä tulee tunne suussa ja huulissa että alkaa kutittamaan. Vatsa menee ihan sekaisin ja vääntää kipeästi. Ihossa näkyy myös jos syön kauraa. Olen allerginen myös ohralle, vehnälle ja rukiille. Ohralle olen tosi allerginen, vielä enemmän kuin kauralle. Hengenahdistusta saan syömisestä ja nokkosihottumaa. Vältän näitä viljoja täysin on helpottanut oloa. En myöskään siedä viljojen ainesosia kosmetiikassa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Närästäjät22.02.2019 20:53

Me ollaan pariskunta, jota kaurapuuro närästää ja toiselle tulee myös ripuli perään.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Närästäjät22.02.2019 20:54

Me ollaan pariskunta, jota kaurapuuro närästää ja toiselle tulee myös ripuli perään.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kauraton27.03.2019 17:16

Huojentavaa huomata, että muutkin - valitettavasti - kärsivät kaurasta. Kymmenen vuotta sitten kaura alkoi yllättäen aiheuttaa ilmavaivoja ja löysää vatsaa. Olin sitten vajaa 10 vuotta ilman kauraa, joskin välillä yritin siedättää itseäni, eli laitoin kauraa yhden t-lusikallisen aamuisen riisipuuron sekaan. Viimeistään kolmantena päivänä olin taas kuralla.

Pari kuukautta sitten aloin kokeilla siedättämistä uudestaan. Yllättäen kaura ei aiheuttanut enää alavatsaoireita, mutta sen sijaan voimakasta närästystä. Kaura närästyksen aiheuttajana lienee harvinainen, mutta näköjään sitä on muillakin. Kiitos, että kerroitte.

En pysty syömään mitään viljoja. Ensin piti luopua rukiista, sitten ohrasta, vehnästä, kaurasta, myös hirssistä ja tattarista. Riisi- ja perunajauhoista teen leipää ja onneksi kaupasta löytyy pari leipätuotetta, jotka sopivat, niin ei tarvitse aina leipoa itse.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kaurakaan ei sovi31.03.2019 12:35

Helpottavaa kuulla, että muillakin oireita kaurasta. Ilmavaivat ja iho-oireet minulla riesana. Kaura saa siis jäädä nyt toisen kokeilun jälkeen. Voi toki olla että itselläni on myös ihokeliakia, jota ei vaan ole koskaan varmuudella diagnosoitu :(

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
KirjoittajaXVII09.04.2019 11:36

Itsellä tulee kaurapuurosta ihokutinaa, ja se laittaa helposti närästämään, ja sulaa huonosti. Joten kaura menee boikottiin itsellä. Outoa hilseilyä ilmennyt myös, mutta siitä en osaa sanoa johtuuko kaurasta. Vähän kuitenkin epäilen, kun kutissutkin. Joskus kaurapuuro on myös tuntunut kuin muovia tai pahvia olisi suussa jauhanut, eli keho hylkinyt. Jännä oire.

Muilla viljoilla en ole vielä laittanut merkille samaa, mutta muita viljoja harvemmin on tullut edes syötyä viime vuosina. Toki mämmistä olen huomannut, että siitä tulee myös ihan ihme olo, kun jonkin verran syönyt. Maistuu hyvältä, mutta sitten se olo mikä tulee on outo. Eli ei taida ruiskaan oikein käydä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
kriikku lahtinen24.04.2019 13:04

aloitin maidottoman ruokavalion. eilen ensi kertaa kauramaitoa ja yosa-gurttia. tänään armoton ripuli.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ahistaa17.05.2019 19:46

Kaurapuuron ym. kaura lima Ahistaa hengitystä. Refluksin ja astman vaivaamille kauran lima ei sovi. Tattari, ohra, vehnä, ruis ja riisi sopii minulle. Ei kaura, josta saan yskiä kurkkuni kipeäksi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mahtavat pörinätKirjoittaja03.06.2019 23:40

Minulla kans armottomat ilmavaivat kaurapuurosta. Aiemmin söin sitä paljonkin varsinkin lapsena, mutta silloin ei tullut samanlaisia oireita kuin nykyään. Nyt söin 3-4 päivän aikana kaurapuuroa ja mahtavat pörinät tulevat suolistosta. Öisin en nyt siksi ole saanut edes kunnolla nukuttuakaan. Vaihdevuosikuumotuksetkin varsinkin yöllä pahenivat radikaalisti kaurapuuron syönnistä. Ajattelin siksi jättää koko kaurapuuron syönnin, vaikka sen mausta pidänkin. Nyhtökaurasta myös hirveät ilmavaivat. Vehnä sopii paljon paremmin. Silti en sitä kovinkaan paljon syö.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta

Sivua päivitetty: 18.2.2020