Kaurasta epämääräisiä oireita

Sanneli05.08.2016 12:03

Itselläni oli pitkään jatkunutta limaista yskää aamuisin, jo yli 10 vuotta, samoin jatkuvaa ei-allergista nuhaa, kumpaakin tutkittiin, mutta mitään allergiaa, astmaa tai muuta ei ilmennyt.

Sattumalta (vatsavaivoja satunnaisesti) jätin kaikki viljat pois ruokavaliosta ja vasta sen jälkeen huomasin, että kaura aiheuttaa sekä vatsavaivoja, että limaista yskää ja jatkuvaa vähäistä nuhaa. Muita viljoja voin syödä normaalisti. Jo lautasellinen kaurapuuroa (joka oli aikaisemmin tavallinen aamu- tai iltapala) aiheuttaa samaiset oireet.

Onko jollain muulla jotain samankaltaista tai jostain muusta ruoka-aineesta?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tapsa14.06.2017 01:17

Jos syön pienen annoksen kaurapuuroa tai palan kauraleipää, tulee tunnin parin päästä kovat vatsakivut ja kohta olen kovassa ripulissa. Olen puhunut terveydenhoitajalle ja lääkärille ongelmasta, mutta minulle vain hymähdellään: "Ei sinulla ole keliakiaa todettu"! Ei niin, koska muita viljatuotteita voi syödä. Mistään ei oikein löydy tietoa kaura-allergiasta vaikka kuinka googlaan. Vaimoni aikoinaan alkoi epäillä, että voiko joka aamuiset vatsavaivani johtua kaurasta? Terveydenhoitohenkilöt eivät asiaa hoksanneet! Pidän kaurapuuron mausta ja tiedän miten terveellistä se olisi. Onko mitään muuta keinoa kuin jättää vain kaura kokonaan pois ruokavaliostani? Ottaa vähän pattiin, kun joka foorumissa kehutaan ja kehoitetaan syömään kauraa ja juomaan kaurajuomia ja nyt vielä torvet soivat nyhtökaurasta! Ihan mieluusti ottaisin vihjeitä myös sp:iin tapsa.pappa(at)hotmail.com Kiitos

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Vilja-maidoton17.07.2017 13:48

Kuulostaa tutulta.

Olen ollut jo yli 10 vuotta viljattomalla (ei löytynyt mitään laajoissa tutkimuksissa) ja nyt muutaman kuukauden myös täysin ilman maitoa tai sen johdannaisia (IGG yli maitoviitearvojen). En syö myöskään, jos ilmoitetaan vähäisistä määristä.

Vatsa on rauhottunut ripuleista ja rajuista kivuista sekä nuhaisuus ja hengitysteiden/poskionteloiden limaisuus vähentynyt huomattavasti. Energiaa riittää ja isoihinkin pulmiin löytyy helposti ratkaisuja.

Vaikka ravintoloissa yms. syöminen ja valmistuotteiden käyttämisestä tulee tooosi hankaa, niin suosittelen. Teen käytännössä kaiken ruokani itse alusta saakka ja otan eväät kaikkialle mukaan.

Aikaa menee, mutta saan siitä jäljelle jäävästä ajasta monikymmenkertaisesti enemmän elämää irti kuin entisestä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
inkeri10.08.2017 08:07

Mitä syötte aamuisin jos ei kaurapuuro.olisin kiitollinen tiedosta vatsa aina kipee.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Inkerille25.01.2018 10:54

Itselle sopii tattarihiutalepuuro ja satun pitämään sen mausta, niin syön sitä aamuisen. Lautaselle vettä ja hiutaleita ja 2 min mikroon. Kaikki ei tykkää tattarista tosin. Mehukeiton kanssa tai hilloa ja maitoa tms.

Myös rikottuja tattariryynejä on, josta voi tehdä kattilassa tai uunissa. Minulle käy laktoositon maito, niin teen siihen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mjaha28.01.2018 07:56

Juu itellä sama kaurahiutaleit maidos ja sokerissa hirveä suolisto turvotus ..kaura leipää muutama viipale yöllä tai aamulla herää akuuttimaisen kovaa ala vatsa suolisto kipuu eikä lopu vasta kun suoli on tyhjä. mutta kyll mulla aiheuttaa suolapähkinät,ruis, nuudeli ja pasta saman mut kivut näitten kohal sietämätön herää yöllä tuskan hikee ja kipu aallot sekottaa elimistön ja pään täysin. lentää siinä vaihein oksennus ja rapa tutkittu on läpi kotaisin veri arvot tähystetty kaks kertaa eikä mitää ole löytyny niin ainu neuvo on vältellä asioita josta suoli ei tykkää ja vaikka käyä siel gluteenittomalla puolen vilkuilemassa korvikkeita ..no kauralle ei ole korviketta kun kaura nyt on gluteenitonta joten ei ainakaa keliakiasta johtuvaa kipua heh. Lue ärtyneistä suolesta siel on vinkkejä ja neuvoja

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mjaha28.01.2018 08:48

Jaa onhan tota gluteenitonta kauraa koita sillä korvata halvemmat kaura hiutaleet gluteeniton kaura valmistetaa eri paikassa joten se on puhasta kauraa kun taas halvemmat gluteeniset hiutaleet valmistetaa samassa "tynnyrissä" missä prosessoidaa vehnä,ohra,ruis joka on ärtyvälle suolelle ongelma

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Anne02.03.2018 20:01

Söin paljon kauraa ja just olen tajunnut että mulla ehkä nikkeliallergiaa..kaurassa nikkeliä ja monessa muussakin..huomaan nyt kun jätin kauran pois ja muita nikkeliruokia olen vähentänyt..vähemmän ilmavaivoja ollut..ihan uusi juttu mulle tää nikkeliallergia,jos mulla on se...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Annej10.04.2018 22:45

Oi, kohtalotovereita vihdoinkin. Itse saan pienestäkin kaura-annoksesta ja kauratuotteista parin tunnin kuluttua myös kaameat vatsakrampit, kivut ja ripulin. Muut viljat käy. Aiemmin söin useinkin kaurapuuroa, mutta taisi tulla sitten oma raja vastaan. Enää en uskalla edes kokeilla. Myös minua harmittaa tämä kauratuotteiden "hypetys" ja kauran lisääminen joka paikkaan kuten soijankin. Itse siis uskon allergisoituneeni vuosia sitten kauralle. Muita ruoka-allergioitakin löytyy...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
annuliina11.04.2018 14:22

Itse olen huomannut kun syön esim. leipää jossa on kauraa niin sen jälkeen alkavat huulet ja kieli turpoamaan ja mikään ei maistu vähään aikaan juurikaan miltään tai sitten aivan oudolta. Olen tullut siihen tulokseen että olen kauralle allerginen vaikkakaan en saa siitä oikeastaan vatsa enkä muitakaan oireita paitsi silmät myöskin jollakin tavalla oireilee, kuin olisi hiekkaa. Tämä siis silloin jos vaikka vahingossakaan laitan suuhuni jotain kaurapitoista.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta