IgG- vasta-aineet allergian diagnosoinnissa

kati21.05.2013 18:40

Hei! Tyttäremme kärsii erittäin pahasta atooppisesta ihottumasta. Ihottuma ilmaantui 2,5 vuotiaana, ja on lähes yksinomaan jaloissa ja pepussa. Koko rasva-arsenaalin kokeilleena, myös Elidel ja kortisonit,alkaa iskeä epätoivo. Lääkärin kautta otettiin pöly- ja ruokaerittely verikokeella, se oli ok, joten heidän mielestään ei allergioita eikä aihetta lisätutkimuksiin. Suolahuonehoitojakso käyty, pesuaineet yms. huolehdittu, jopa tummat vaatteet poistettu käytöstä, vain valkoista ihoa vasten.

Tilasimme sitten itse verkkokaupasta testin, millä testataan IgG-vasta-aineita. Okei, ymmärrän että ne on siis altistuksia, ja tottahan toki olemme altistuneet kaikille syömillemme ruoille. Mutta voisiko niissä silti olla perää? Tyttärellemme testi näytti voimakasta yliherkkyyttä maidolle, kananmunalle. Keskivahvana oli viljat, gluteeni, sekä näitä "yleisesti allergisoivia" aineita. Nyt olemme jättäneet maidon ja kananmunan pois, ja iho on rauhoittunut selvästi. Uskonko siis kuitenkin tuota testiä? Onko kenelläkään testattu IgG-vasta-aineita ruoka-allergioita epäiltäessä? Kaikki neuvot ja ohjeet ovat tervetulleita! Kiitos jo etukäteen!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
astmapojan äiti14.02.2014 21:56

Minun pojalla ei ole koskaan näkynyt prickeissä mitään. Niin saa vaan kalasta kutinaa sekä lehmänmaidosta, viivästyneinä reaktioina. Maito testattu pienenä ja diagnoosi tuli. Myös koivun siitepölylle yliherkkä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta