Histamiini-intoleranssi

koekaniini18.06.2018 22:19

Hei

Kun olin lapsi, lääkäri totesi, että olen allerginen pölylle, tupakansavulle jne. muita en muista, koska olin vielä niin pieni. 20 vuotta sitten jouduin luopumaan kahdesta kissastani, koska nenän limakalvot turposivat niin, etten pystynyt hengittämään nenän kautta ollenkaan. Homeopaattiset lääkkeet auttoivat silloin.

Mutta tässä toivoa teille, jotka tarvitsette antihistamiineja: Olen jo parin vuoden ajan syönyt kaksi omenaa ja puolikkaan punasipulin päivittäin. Luomua molemmat. Sipuli ja omena ovat luonnon omia antihistamiineja. Nykyään elän jälleen kissan kanssa -ilman minkäänlaisia oireita.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
repa23.07.2018 11:06

Ei tuota camucinia kannata Apteekista ostaa se on paljon halvempaa luontaistuote kaipassa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ellen19.09.2018 14:35

Olen oksentanut itseni tyhjäksi nyt jo 8 vuoden ajan. Kun lopetin aplareitten, tomaattien, suklaan kypsien juustojen ja edellisen päivänkalan ja tonnikalan käytön sairauskohtaukset saattavat nyt pitää kolmenkin viikon tauon. Oksentaminen kestää noin 16 tuntia ja 2 vrk on pilalla. yksi päivä menee sängynpohjassa. En pysty lukemaan katsomaan tv tä tai puhumaan kenenkään kanssa. On todettu paljon IgG välitteisiä (Saksassa verikokeet) ruokayliherkkyyksiä. Kun olen lisäksi kemikaaliyliherkkä on kaikki lääkekokeilut vain pahentaneet tilannetta. Kohtaukset ovat hirvittäviä. Jos tiedät avun minulle olen kiitollinen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Melkein kuollut ruokaan06.10.2018 18:39

Minulla ollut 20 vuotta kroonisena nokkosrokkona.ihotautilääläri kielsi kaikki ruuat paitsi jyväsyötetty kana ja liha ja just kaikki sitrukset ja kaikki mahdollinen.Punaviinistä sanoi että voin sitten tappaa itseni jos juon sitä ja kaikki alkoholi kiellettiin.Söin päiväannoksena 8 tapuu kortisonia 9 Ataraxia + muut Zyrtekit ja joku muukin oli.Oli tosi pahana jopa vesi ärsytti ihon.Tämä oli silloin kun nousi pahana päälle ja kesti noin 12 vuotta.Nyt Ataraxii lääkkeenä ja otan jos syön jotaa ei sallittuu niin Ataraxii alle kun välillä vaan tekee mieli muutakin kun ei mitää.Söin äskein Päärynän joka oli aika kypsä ja nyt syyhyy joka paikka joten Voin syödä jotain kun en samalla viikolla syö liikaa muita kiellettyi ruokia.(kortisoni piikkejä sain myös mutta eivät auttaneet ja 3kk jälkee piti kortisoni lopettaa ettei pää turpoa olis ollu kuulemma sitten meno sekopäisenä hoitoon)Olkaa varovaisia ja tarkkoja omaksi parhaaksenne.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Sari05.11.2018 18:03

Hei, Epäilen itselläni histamiiniyluherkkyyttä. Vaikuttaako sisäilma/kosteus. Olen vuosia oireillut, tonnikalasta, sitruksista ja punaviinistä. Nyt en saa kiinni mikä oireet on saanut pahemmaksi. Epäilen sisäilmaa ja kylmentynyttä ilmaa. Kasvot kutisee ihan kamalasti ja kaula sekä decoltee tulipunaisena.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Vain Suomessa kiistanalainen12.11.2018 08:53

Histamiiniyliherkkyydestä löytyy englanninkielisessä lääketieteellisessä kirjallisuudessa pilvin pimein tietoa. Käsittämätöntä, että se on Suomessa edelleen tuntematon käsite ja vieläpä kiistanalainen oireyhtymä. Histamiini on suurina annoksina kaikille myrkyllistä, Myrkytys tunnetaan parhaiten Scombroid myrkytyksen nimellä, varsinkin kaloista mutta myös homejuustosta ja kaikista kypsytetyistä juustoista yms. Tässä perustietoa histamiineista https://academic.oup.com/ajcn/article/85/5/1185/4633007 Lopussa 137 lähdeviitettä.

Sveitsiläisten lista histamiinia sisältävistä aineista https://www.mastzellaktivierung.info/downloads/foodlist/21_FoodList_EN_alphabetic_withCateg.pdf

Ja viimeksi kanadalaisen immunologiatutkijan sivut https://www.histamine-sensitivity.com/histamine_joneja.html

Olen itse vasta tajunnut histamiinin ja hurjien useiden päivien auramigreenien suoran yhteyden. Eliminaatiodeetti 4 viikkoa=ei yhtään migreeniä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Vain Suomessa kiistanalainen12.11.2018 09:10

Miten histamiiniyliherkkyydestä ei ole Allergialiitonkaan sivuilla muuta kuin nämä kommentit keskustelupalstalla? Ylläpito hoi? Ja Terveyskirjastossa on yksi ainoa viisi vuotta vanha artikkeli, jossa kyseenalaistetaan koko histamiini-intoleranssin olemassaolo?

Samaan aikaan mm. elintarviketeollisuus tietää hyvin histamiiniongelman ja histamiinimäärille on esim. viinissä jo Suomessakin katto.

https://acmsf.food.gov.uk/sites/default/files/acm_1193_histamine%20in%20cheese%20%28paper%29.pdf

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Käypähoito27.11.2018 13:38

Jos sinulla on sidekudossairaus niin yleensä on MCAS myös. Hakekaa tietoa sillä nimellä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Bebek16.12.2018 11:26

Keski-Euroopassa histamiini-intoleranssia pidetään etupäässä keski-ikäisten naisten oireiluna. Ei ole näyttöä, että HIT olisi todellinen sairaus, jonka oireet olisivat toistettavissa altistuskokeissa. "Diagnoosi" ei perustu lääketieteellisiin tutkimuksiin vaan oireisiin. Monet erilaiset oireet voivat johtua monesta muustakin asiasta. Minkä perusteella olette varmoja, että teillä on histamiini-intoleranssi eikä jostain muusta johtuva oireilu ?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Jari Eerola28.02.2019 15:08

Olen kärsinyt urtikariasta vaihtelasti elämäni aikana. Välillä kauheita kohtauksia välillä aikoja jolloin ei mitään. Nähtävästi urtikaria ja sen mukana tämä histamiinin sietäminen periytyy. Netistä löytyy paljon ulkomaisia tutkimuksia asiasta. Suomessa asia ei ole vielä kiinnostanut tutkimuksia. Paras konsti on välttää ruokia joissa paljon histamiinia. Näin ainakin vaikuttaisi olevan Jonejan tutkimusten tulos. Tässä Janice Jonejan tutkimuksista koottu: https://www.histamine-sensitivity.com/histamine_joneja.html

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Suvi-Suffeli24.05.2019 07:21

Hei vain histamiini-intolerantikot. Olin aivan täpinöissäni löydettyäni teidän keskustelun. Ssirastan kroonista vaikeaa urtikariaa. Voisiko syy olla intoleranssi. Koska kaikki pois suljettu. Onko kenenkään Diamiinioksidaasi tasoa mitattu julkisen terveydenhuollon puolella? Miten pääsitte /saitte dg.? Kiitos jo etukäteen vastauksista!!

Meillä on facebookissa ryhmä : Urtikariaa sairastavien vertaisryhmä. https://m.facebook.com/groups/816336805159460?tsid=0.4738077268176373&source=result

Jos aihe alue koskettaa tervetuloa mukaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Salla25.07.2019 21:26

Minulle tehtiin prick-testi v. 2004 ja sen mukaan olin allerginen histaminille. Eikö tulos liity siihen mitä osataan testata? Kyseinen ihotautilääkäri oli äärimmäisen edistyksellinen ja määräsi esim. hyvin toiminutta limuusivoidetta. Olin unohtanut ja sivuuttanut koko histamiiniasian, kunnes sain selkeitä allergiaoireita epäselvistä lähteistä pari vuotta sitten, eli tuntui, että kun syön mitä tahansa, alkaa suu kutista, kaulalle nousee ihottuma ja muurahaiset alkavat kävellä ihon alla. Tein pitkät listat histamiinipitoisista ruuista sekä myös dao:a blokkaavista asioista (esim. vihreä tee): papaija ei käy, mango käy, pavuista vain mustapavut käyvät jne. Syön mielestäni nyt monipuolisesti, liikun koko ajan enemmän ja enemmän (raskas liikunta kiihdyttää kehon omaa histamiinin tuotantoa), eikä oireita ole ollut. Lääkelaatikossa on sekä dao:a että antihistamiineja. Mielestäni omega-3:t auttavat myös (kannatta valita laadukas tuote).

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Juha07.08.2019 04:52

Hei!

Itselläni myös histamiini-intoleranssiin viittaavia oireita. Törmäsin tällaiseen mielestäni hyvään artikkeliin, joka ainakin minulle avasi paremmin sen, mistä histamiini-intoleranssissa on kyse ja kuinka sitä voi helpottaa ruokavaliolla ja muilla keinoin: https://ravitsemustalo.fi/2019/07/31/histamiini-intoleranssi-mista-on-kyse-ja-kuinka-hoitaa-sita-ruokavaliolla/

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Maria22.08.2019 12:32

Jos pyörytää tarkoitakse että on allerginen tolle histamiinille?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Memmu28.08.2019 08:11

Olen saanut aika hyvään hallintaan oireet. Käännekohta oli ainakin mulla lääke Montelukast. Voin syödä melkein mitä vain, kunhan syön näitä oireita aiheuttavia vain vähän ja silloin tällöin, ei jatkuvasti. Pahimmat ovat edelleen hapatetut tuotteet, jota vältän kokonaan. Myös esim. kirpeät irtokarkit kuuluvat pahimpiin, samoin jostain kummasta syystä paistopistetuotteet tai ainakin osa niistä. En ole keksinyt mikä niissä voi olla.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta