Hapate

Kevättä kuitenkin09.03.2015 14:22

Voiko juuston hapatteelle olla allerginen? Tai sille juoksetteelle? Olen alkanut epäillä jotakin tällaista allergiaa, sillä mulle tulee pää kipeäksi syötyäni raejuustoa ja nyt myös samalla tavalla kuin söin oltermannia ja siinä oltermanni tuoteselosteessa ei mainittu ainuttakaan e koodia eikä säilöntäainetta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Punainennaama09.04.2015 18:53

Sitä samaa minäkin pohdin. Testissä en ollutkaan maidolle allerginen, vaikka maitotuotteista selvästi saan oireita. Paljastui että syy onkin karrageenissä, E407. Joskus sanotaan suoraan, että sakeuttamiseen on käytetty Euchema-levää (tulikohan nimi oikein?) Vaikka välttelen karrageenia, jota on esim. rahkoissa, vanukkaissa, monissa jäätelöissä ja jopa kokoliharullasta sitä löytyy, saan silti oireita useimmista maitotuotteista, vaikka niissä ei olisi juuri muuta kuin maito ja hapate. En kuitenkaan satavarmasti kaikista ja siksi olen alkanut epäillä hapatetta. Et ole siis ainut epäilijä. Toivottavasti joltakin löytyy asiasta tietoa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Maitoallergia20.09.2015 09:06

Saan oireita maitotuotteista, ihottumaa, suolisto-oireita, limantuotantoa->astmaoireita. Vuosien varrella selvinnyt, että maitoallergia näyttäytyy myös sellaisten tuotteiden kohdalla, jotka valmistettu esim. maitohappokäymisen pohjalta, esim. hapankaali tuo nämä oireet. Lisäksi olen saanut oireita apteekkituotteista, jotka valmistettu maitopohjassa käyttämällä esim. vitamiini- tai ravinnelisät. Tämä selvisi ihan farmaseutin kanssa puhumalla, kun ihmettelin tuotteesta seurannutta ripulia, vaikka oli mietitty etukäteen, ettei tuotteessa ole laktoosia tai maidon ainesosia. Melko tarkaksi menee. Ihottuma yleisin oire, alkaa kasvoilta tai kaulalta ja levittäytyy laajalle, jos ei viitsi heti aloittaa kortisonivoidetta avuksi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
E-koodiallerginen25.01.2016 09:48

Hapatetuista tuotteista minulla alkaa sydän hyppiä ihan omituisesti. Raejuustossakin on lisäaineita. Arlalla on yksi levite ilman lisäaineita ja laktoosia (lila). Voita saa ilman laktoosia ja lisäaineita. Arlan juustoakin voin syödä (perus kermajuusto). Oltermannista saa oireita. Oululaisen hapankorppuja voi syödä, mutta kaikki leipä, missä on jauhoparannetta, niistä tulee niveliin ongelmia. Hirveä päänsärky ja niskajäykkyys iskee taas jostain esim kenokaulaviinistä ym... Siinä on E202 tai E200. Hilloista ja juustoista saa ongelmia.
Jostain lisäaineesta turpoaa ihoon ihmeellisiä läiskiä. Kermaa saa nykyään ilman karrageenia. Valio luomu, Arla luomu. Tarkista purkista.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
juustoallergia03.06.2016 14:34

Olen kaikille juustoille allerginen. Olen joskus epähuomiossa maistanut jotain, jossa on ollut juustoa. Tulee heti kröhimisoireet, vahvat sellaiset.

Tänä päivänä melkein kaikissa tuotteissa on jotain juustoa. Saan olla todella tarkkana ja kysyä moneen kertaan, että eihän tässä ole juustoa MISSÄÄN MUODOSSA????

Jotenkin tarkkaavaisuuteni herpaantui huhtikuussa 2016 ja söin tonnikalapastaa joka oli tehty koskenlaskijajuustoon. Puolessa välissä annosta tuli kröhimisoireet. Siinäkin vaiheessa ihmettelin vain että mikä kurkkuuni meni... ja söin annoksen loppuun. Sitten tuli tunne että kurkku umpeutuu... aikaa tähän meni noin 15 minuttia ruokailun aloittamisesta. Sitten tulikin kiire, kun sain varmistuksen, että annoksessa oli todellakin juustoa. Epi-peniä reiteen ja tilattiin ambulanssi. Siinä vaiheessa en enää oikein havainnollistanut mitään mitä ympärilläni tapahtui. Yskisin ja haukkosin henkeäni tauotta. Kiireellä T-sairaalan AKUUN . Vasta siellä monien piikien jälkeen tilanne rauhoittui. Kurkku ja kieli olivat todella turvonneet. Kieli vielä pari viikkoa ko. tapahtuman jälkeen. Vuorokausi tarkkailussa. Jos epi-peniä ei olisi ollut ensihoitona, niin ambulanssi ei olisi kerennyt.... enkä olisi tässä tätä kirjoittamassa.

Ilman Epi-peniä en liiku mihinkään. Se on mun henkivakuutukseni.

Kukaan ambulanssiporukasta tai lääkäreistä ei ollut kuullut tai nähnyt mitään tällaista..... JUUSTOSTA! Nyt yritetään selvittää mikä juustossa on sellaista, mikä on mulle hengenvaarallista. Lääketiede ei kuulemma tunne juustoallergiaa. Jännä juttu.... mutta se on todellista - mulle !

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kale10.08.2017 05:43

Saan juustoista erilaisia vaikeita oireita, olisiko juustoissa ns. juoksutus aineita jotka aiheuttava oireita? Mitä mahtavatkaan kyseiset aineet olla ja muut mitä valmistajat käyttävät näitä "herkkuja" valmistettaessa?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Marketta07.12.2017 12:59

Hapatteet. Sama vaikea allergia ongelma on minulla, kun ei tiedä mistä ruoasta tulee lähes jatkuvat oireet, nuha silmä, hengittys tukkoissuutta. Jopa voissa on hapatetta. -Käytän Luomua. - Yritän! ja yritän , eikä onnistu, välttää kaikkeni mm. sitruunahappoa =sitraatteja ym lisäaineita ! Todella vaikeaa !!! On myös shamppoot! Perusvoiteet yms. Laitoin pyynnön ”jonnekin” virastoon, että sitraatit pitäisi elintarvikkeissa ym kieltää. Ongelmaa pitäisi tuoda usealta taholta esille, jotta muutosta tapahtuisi. Googletin -onko sitraatti hapatetta. Siirtyi raejuustoon Vikipediaan , missä raejuustossa sanotaan olevan hapatetta ja hapatteet sitraatteja: E 331 Mononatriumsitraatti, dinatriumsitraatti ja trinatriumsitraatti E 332 Monokaliumsitraatti ja trikaliumsitraatti E 333 Monokalsiumsitraatti, dikalsiumsitraatti ja trikalsiumsitraatti E 380 Triammoniumsitraatti, E 1505 Trietyylisitraatti. HYVÄ! Perusvoide: lisäaineeton A-Derma Exomega cream D.E.F.I.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kristiina14.03.2018 08:27

Minulla on ollut laktoosi-intoleranssi vuosikymmeniä. Olen pystynyt kuitenkin syömään kovia juustoja ilman ongelmia...tähän asti. Ensin ongelma alkoi Oltermanni-juuston kanssa: ääni hävisi ja tuli astman oireita varttitunnissa juustovoileivän syötyäni. Nyt sama ongelma ilmeni myös Arkijuuston ja Edamin yhteydessä. Allergialääkkeellä ääni palaa parissa tunnissa. Laktoositonta maitoa pystyn juomaan; sen en ole huomannut aiheuttavan oireita. Tämä on aika pelottavaa, kun tosiaan juustoa löytyy useista ruokavalmisteista.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
eki23.05.2018 14:22

Minullakin on juustoherkkyyttä kaikkiin juusto tuotteisiin ja juustoihin. Luulen ,että valmistustapa tekee juustoissa sen.PItkä kypsytys.kypsentäessä syntyy hiivoja jotka voivat aiheuttaa allergisuutta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
King Diamond01.09.2018 19:10

Mää en oo allerginen millekkään, mulle allergia on ainostaan närästys, kahvihan sitä aiheuttaa legendaarisesti.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta

Sivua päivitetty: 1.9.2018