todella paha atopia käsissä?

mato7626.04.2014 21:08

hei

ajattelin täältä kysellä, onko muilla samoja oireita kuin minulla. Minulla on todettu käsissä paha atopia, joka on vain kämmenissä ei muualla. silti tämä lääkärien toteama "vain atopiaa" on järkyttävän kipeä ja vaikeuttaa arkea ollessaan pahana (vuodesta menee kuukausia näiden oireiden kanssa. oireet ovat

 • kuiva ja hilseilevä iho
 • sormiin tulee helposti järjettömän kipeitä haavaumia joiden paraneminen kestää viikkoja ja tulehtuvat aina.
 • iho on punertavan sininen (todella järkyn näköinen)
 • nivelet ovat kipeitä ja koko käsiä särkee.
 • mikään rasva ei auta kulojen puuvillatumput kädessä ja rasvaa kuluu. kun otan tumput pois hetki on vähän parempi ja taas oireet palautuvat.

mikä tämä sairaus on ja onko muita kohtalotovereita?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hoida25.05.2014 14:06

Onko atopiasi allergiaa?

Allergiat ovat elimistön immuunijärjestelmän ylireagointia vieraisiin aineisiin, jonka todellinen syy voi olla kelvoton ruokavalio joka pitää hälytystilaa yllä kehossa. Kun elimistön pommittaminen väärällä ravinnolla lopetetaan, myös immuunijärjestelmä rauhoittuu.

Kannattaa perehtyä aiheeseen, sillä voit päästä kaikista allergioista eroon vain muuttamalla ruokavaliotasi.

Kuuntele tämä: https://soundcloud.com/helsinki-paleo/helsinki-paleo-podcast-episode23

Kohdasta [23.18]

Atopia on yksi monista sairauksista, joiden edessä virallinen lääketiede on aivan voimaton. Näin sairausteollisuuden toimesta atopia onkin julistettu parantumattomaksi sairaudeksi. Totuus on kuitenkin ihan jotain muuta, sillä atopia on ainakin useimmissa tapauksissa täysin parannettavissa oleva ongelma. Itse asiassa jo hyvin pienillä teoilla voi saada aikaiseksi dramaattista apua tähän ikävään vaivaan. Jos itselläni olisi atopia, niin toimisin seuraavasti:

 1. Huolehtisin riittävästä D-vitamiinin saannista. Aikuiselle tuo riittävä tarkoittaa n. 100 µg päiväannosta.

 2. Atopia voi liittyä maksan vajaatoimintaan ja entsyymien puutokseen (etenkin lipaasi). Suosisin mahdollisimman paljon kasviksia ja rasvoista erityisesti kookosöljyä ja avokadoa. Maksaa voi hoitaa myös vähentämällä myrkkyjen käyttöä, ulkoilemalla enemmän ja myös maarianohdakkeen sekä voikukanjuuren avulla.

 3. Viljat pois! Tämän neuvon voi antaa melkein minkä sairauden kohdalla tahansa ja se toimii. Koita ja hämmästy. http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

 4. Prosessoitu maito pois.

 5. Ihmisille uskotellaan, ettei atopia johdu millään tapaa kivennäisaine- tai vitamiinivajareista. On kuitenkin erittäin tyypillistä, että atopiaa sairastavilla on tosi ankara vitaaliaineiden puute. Eli kannattaa harkita perusteellista tankkausta, jossa käyttää apuna esimerkiksi spirulinaa, chlorellaa, laadukasta viherjauhetta, runsaasti hyvää C-vitamiinia jne…

 6. Valkoinen sokeri kokonaan pois ja tavallisen pöytäsuolan tilalle raffinoimaton merisuola.

 7. Inkivääri ja kurkuma osaksi jokapäiväistä elämää. Ovat sen verran tehokkaita tulehdusten hillitsijöitä.

 8. MSM!

Kuuntele Paula Heinosta, joka kertoo ruokavaliosta atopian hoidossa:

29.09.13

Osa 1/5 (5:26) Osa 2/5 (4:42) http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

Kannattaa huomioida, että mitään koetta ei ole olemassa, joka näyttäisin yliherkkyyden viljoille ja/tai prosessoidulle lehmänmaidolle. Ainoa koe on oma välttämiskoe, jolla saa selville, jos viljat ja/tai maito ei sovi.

Iho on ihmisen suurin elin, joten EI ole ihan sama, mitä suuhunsa laittaa, vaikka niin kuvittelisi. Syö terveellisesti! Terveellinen ravinto on kauniin ihon salaisuus. Muutamia omia käsityksiäni miten saa terveen ihon: http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/2014/02/07/ihmettelen-ihmiselimiston-ihmeellisyyksia-ihme-nro-2-iho/

Turun Yliopiston tutkimus: Äidin saamat probiotiit alentavat atooppisen ihottuman riskiä lapsella! http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/uutiset/53/

Kookosöljyä iholle ja sisäisesti: http://personal.inet.fi/koti/remeli/alzheimer.htm#Kookosoljy

Myydään markettien öljyhyllyssä.

Suoliston kunto vaikuttaa myös ihon kuntoon. Ruokavalio on tässäkin keskeisessä asemassa, jos haluaa jotain parantumista tapahtuvan. Siis jos haluaa.

Parhaimmat maitohappobakteerit, joten muut kannattaa jättää kaupan hyllylle:

Normaali apteekin tai marketin probiootti kasvatetaan suojatusti laboratoriossa, pakastekuivataan ja laitetaan makeutusainetta evääksi imeskelypilleriin. Seurauksena on melkoinen "die off rate", eli lukema paljonko bakteereista on kuollut siinä vaiheessa kun laitat sen suuhun, verrattuna valmistushetkeen. Usein tämä on jopa 90%. Saat siis vain 10% "elossa" olevia bakteereita jotka ottavat kovasti turpaan vatsahapoiltasi eivätkä pääse ohutsuoleen asti elävinä. Apua näistä ei ole.

Hyviä valmisteita: Luomuhapankaali ProbiMage Acidophilus Plus Acidophilus Forte Replete Intensive DDS+ Bioteekin Probioottiplus

Lisäksi paljon mainostetaan ja myydään ns. terveysvaikutteisia jogurtteja (Activia, Actimel, Gefilus, Valio olo jne...), joissa on 5 palaa sokeria per 1 dl (sokeri on hyvien bakteerien vastavaikuttaja) tai vastaavasti makeutus- sekä lisäaineita. Eli se niiden "terveysvaikutuksista". Näitä tuotteita EI saa mainostaa terveysvaikutteisiksi, koska sitä ne eivät ole. Pitää tosin tietää, mitä bakteereja käyttää ja onko niistä tutkimusnäyttöä. Herkästi mainostetaan terveellisinä sellaisiakin probiootteja, jotka eivät mene edes elävänä ohutsuoleen asti.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja22.03.2019 10:00

Valion persikka appelsiini gefilus + kuitu juomassa on persikan makuista keinotekoista aromia ja vielä kuituna oligofruktoosia, joka voi aiheuttaa kirjallisuuden mukaan suussa reaktioita ja pahimmillaan anafylaktisen shokin. Olen kpkenut, siksi varoitan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta