Protopic hoito

38 v Atopiaa05.10.2014 15:09

Hei! Onko jollakin kokemuksia protopic hoidosta? Kokemukset olisivat tervetulleita. Pian 15v tytölleni tämä hoito määrättiin. Millaisia asioita alkuun liittyi? Hinta kun on korkea, niin onko se myös sen väärtti?

Olen itse nyt valohoidossa ja välipäivinä oli ohje sipaista käsiin protopic rasvaa. Laitoin myös tytölleni kaulalle ja kasvoihin rasvaa, mutta saunominen ei ollut miellyttävää. Onko muilla lämmin suihku ja sauna saannut ihon polttelemaan? Mietimme voiko se johtua protopic rasvasta?

Kertokaa kokemuksia :)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Elidel-Protopic16.09.2017 18:28

Hei 38v Atopiaa,

Kelle sopii Elidel/ Protopic voide niin kannattaa huomioida kun aloittaa niillä hoitamaan, että sivuvaikutuksiin on oloa helpottavia tuotteita.

  1. Iho pitää olla täysin puhdas. Itse pesen STEREO-pesuaineella koko kehoni ennen voitelua. Saa vain apteekeista.
  2. Kutinaa ja poltetta lieventää kun ottaa min.30 minuuttia ennen voiteen levitystä asperiinin/ disperiinin 500mg
  3. Jos kutisee muutenkin hyvin vahvasti jo ennen hoidon aloittamista niin tuntia ennen kannattaa ottaa ainakin puolikas Atarax.
  4. Voide levitetään kertakäyttökäsineillä ja jos on Protopic voide niin se ensin lämmitellään sormien välissä ennen kuin sipaistaan hoidettavalle alueelle.
  • Voiteet aiheuttavat sivuvaikutuksena aika monelle suihkussa ja saunassa lämpöherkkyyttä. Itse kärsin siitä vuoden verran. Otin haaleampia suihkuja ja en käynyt saunassa ja ulkona suojasin itseni auringolta, koska auringon lämpö oli epämiellyttävä iholla. En istunut bussin aurinkoisilla penkeillä ja pidin viuhkaa aina mukana jolla vilvoittelin itseäni, jos tunsin lämmön aiheuttavan epämiellyttävää oloa.

  • Elidel voide on ohuempaa ja sopii kun Protopicilla on saatu tilanne stabiiliksi, niin sitten voi siirtyä ohuempaan. Silmäluomille Elidel on minusta parempi kuin paksu Protopic.

Jokaisen pitää itse kokeilla kumpi on parempi kortisoonivoiteet vai Protopic-Elidel voiteet. Kukaan ei voi päättää puolestasi tai pakottaa jonpaan kumpaan hoitoon.

Pääasia että saat mahdollisimman pian tulehduksen rauhoittumaan, on se sitten kortisoonivoiteet, Protopic/ Elidel voiteet tai kortisoonittomat hoitovoiteet.

Vertaistukea saa esim. Eteläisen Suomen Atopiayhdistyksen vapaaehtoisilta atoopikoilta etelainensuomi.atopiayhdistys(at)gmail.com

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kokeilija25.11.2018 08:27

Minulle määrättiin kans protopickia ja lääkäri mainitsi että älä ihmettele jos polttelee. Mietin vain että kaikki rasvathan mulla polttelee jonkin verran ja joskus. Illalla rasvattuani ohuelti naamani ja ylävartaloni, olin koko yön aivan tulessa. Polte oli sanoin kuvaamattoman kamala. Itkin ja pesin naamaani ja yritin nukkua. Pari buranaakin siinä meni. Lopputulosta kun katsoo niin turvonnut ja punainen naama on jo sen yhden käyttökerran jälkeen sileä pehmeä ja muutenkin normaali. Taisi kuitenkin olla tuskan arvoista.

-N28

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Atoopikko11.12.2018 21:17

Itse käytän kanssa protopicia viikottain kasvojen alueelle ja se on tuntunut olevan ainut apu varsinkin talvikaudella ilmestyvään ihottumaan ja kuiviin hilseileviin läntteihin. Alussa jos on viime käytöstä kulunut pidempi aika eikä ole muistanut laittaa säännöllisesti niin kutisee ja kuumottaa, mutta itse pyrin laittamaan ensin mahdollisimman vähän rasvaa juuri ennen nukkumaanmenoa jolloin en kerkeä alkaa kutisemaan. Voide on kuitenkin niin paksua ja tujua, että tuntuu pienempikin määrä riittävän hyvin. Sain itse voiteen ensin äidiltäni, minulle itselleni ei ikinä ole määrätty, mutta selvästi auttaa kuten myös hänellä. En tiedä miten selviäisin talvikaudesta ilman tätä. Todellakin hintansa arvoinen ja riittoisa kun ei tarvitse kerralla paljoa laittaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Atoopikkonen05.02.2019 21:01

Vuosia käyttäny. Ainut mikä auttaa kasvoihin. Aikoinaan oli kovat sivuoireet kuten polttelua ja nykyäänkin vähän aikaa kun aloittaa lyhyenkin tauon jälkeen uusiksi. Yleisesti pitkän käytön jälkeen nykyään ei juuri mitään oireita ja esim. saunassa voi hyvin käydä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta