Propyleeniglykoli (Propylene Glycol)

marmu16.10.2015 18:48

Hei!

Haluan jakaa kokemukseni jos olisi apua jollekin. Minulla on atooppien iho. Olen pitkään silloin tällöin saanut silmien ja suun ympärille todella pahan ihottuman. Tätä on tapahtunut mm. erilaisten seeriumien käytön jälkeen. Nyt sain selvitettyä tuotteissa olevan yhteisen aineen, se oli Propyleeniglykoli (Propylene Glycol). Poistin käytöstä kaiken kosmetiikan jossa ainetta oli ja koin ihmeparantumisen :). Löysin myös netistä paljon tietoa Propyleeniglykoli-allergiasta. Joten suosittelen kaikille herkkäihoisille pysymään kaukana kyseisestä aineesta! Sitä on muuten myös suosituimmassa hydrocortison-voiteessa jolla olin itseäni hoitanut!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ansku03.01.2016 21:16

Aivan samanlainen "yliherkkyys joka saattaa puhjeta allergiaksi" on viisitoista vuotta sitten todettu minullakin ja vuosien mittaan ihoni on herkistynyt enemmän eli ankarampi polte, pistely ja kutina tulee tuosta aineesta. Sitä on useissa VOITEISSA, apteekin kuin muussakin KOSMETIIKASSA, HIUSVÄREISSÄ, hiusten MUOTOILUAINEISSA (vaahto, kiinne) jne. Onneksi pakkauksissa on tuoteselosteet, joista käy ilmi tuotteen sisältämät aineet ja jos on ehtinyt hävittää pakkauksen, täältä netistä löytyy tietoa!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tuutikki21.01.2016 11:54

Itselläni propyleeniglygoliallergia puhkesi noin 10 vuotta sitten, kun sain pahan aknen hoitoon kaikenlaista voidetta ja tablettia ja sen jälkeen olen huomannut, että kyseistä ainetta on hyvin monessa paikassa.

Viimeksi huomasin, että myös hammastahnoissa voi sitä olla, kun suun limalakvojen iho alkoi putoilla isona klimppeinä suusta. Käytössä oli ollut Oral-hammastahna, hammaslääkäriltä testikäyttöön saatu ja tietenkin unohdin tarkistaa.

Ymmärtääkseni myös elintarvikkeissa voi olla, hyytelöissä ja jogurteissa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Päivi18.09.2016 14:31

tänään valkeni, että olen samaa sarjaa. Asikloviiria olen syönyt suun kautta huuliherpekseen useita kuureja. Syötävässä lääkkeessä tuota propyleeniglykolia ei ole. Eilen laitoin Zoviraxia (5% voide) illalla huuliin ja aamulla ei meinannut suu aueta. Aivan järjetön turvotus. Myös sormissa vesikellukkamaisia palovammoja kohdissa, joihin voide oli kosketuksissa, vaikka olin pessyt kädet.. HUH!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Raija22.10.2016 10:54

Hei! Minulla oli tänään luomessa haavauma ja mietin, mistä se johtuu. Sitten keksin, että olin ottanut käyttöön Dermoshopin q10-silmänympärysvoiteen pari päivää sitten ja siinä on tuo kyseinen ainesosa! En uskalla käyttää sitä enää, joten palaan Pirkan silmänympärysvoiteeseen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Erja10.04.2017 10:46

Minä olen myös ko. aineelle allerginen. Siitä tehtyä lisäainetta E477 löytyy esimerkiksi Ingmannin Creamy-jäätelöistä. Olen tiennyt olevani allerginen propyleeniglykolille jo ainakin kymmenen vuotta, mutta en osannut ajatella, että sitä voi olla myös jäätelöissä. Kärsin pari vuotta pahoista allergioista, kunnes tajusin alkaa tutkia usein syömieni ruokien lisäaineet. No selvisi, että tuossa jäätelössä on siitä tehtyä lisäainetta ja ihoni parani heti, kun lopetin sen syömisen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hannamari21.09.2017 18:29

Onkohan dipropyleeniglykoli yhtä allergisoivaa kuin propyleeniglykoli? Vai miten nämä aineet eroavat toisistaan?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Suvi23.05.2018 14:11

Hei

Itse sain yhtäkkiä noin 2 vuotta sitten kovan ja polttavan kutinan hiuspohjaan. Kampaajani pyysi välttämään cocamide mea ja cocamide dea ainesosia sekä propylene glykolia. Nämä kolme ainesosaa ovat suurimmat allergioiden ja yliherkistymisen aiheuttajat. Noin viikon kuluttua, kun olin vaihtanut shampoon, kutina ja polte hävisi. Voin sanoa, että eipä ollut helppo työ löytää shampoota ja hoitoainetta, jossa näitä ei olisi. Cutrin Sensitive on ainoa tällä hetkellä ainoa, missä noita aineita ei ole. Ja nyt hekin ovat lisänneet näitä ainesosia uudistuksen myötä tuotteisiin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja08.11.2019 12:51

Kiitos. :)
Itsekin joskus mietin kirjoittaisinko tietojani ja kokemuksiani jonnekin. Ja kyllä! Pyydän: kirjoittakaa, tämä on hyödyllistä tietoa.

Tiedätkö ¡sinä siellä! nettisivuja tai kirjoja joissa kerrotaan selkeästi suomen kielellä ihovoiteiden, saippuoiden ja muun kosmetiikan ainesosien vaikutuksista?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja08.11.2019 14:00

Hei, Hetki sitten olin aikeissa käydä suihkussa ja olla sen jälkeen puhtaissa vaatteissa ulkona lumisen marraskuun valoisaan aikaan, mutta nyt huomaan, että olen lukenut jo tunnin ajan tietoa kolmen erilaisen ihovoiteen sisältämistä ainesosista. Löysin tämän keskustelun etsiessäni tietoa siitä miten propylene glycol vaikuttaa. Kiitän siitä, että monilta sivustoilta löytyy jonkinlaista tietoa ja kokemuksia, mutta joudun jättämään enempien ainesosien tutkimisen nyt välistä, jotta voin käydä suihkussa ennen kuin tulee iltapäivä ja ilta. Ainesosia yhdessä voiteessa on 26, toisessa 34 ja kolmannessa 38.

Monista tuotteista, mm. valmisruoista ja kosmetiikasta, on viime vuosina kehitelty kasvisruokavalioon sopivia ja vegaanisia versioita. Hyvä.

Ylimääräisiä lisäaineita sisältämättömiä tai lisäaineettomia ja herkistyneelle tai allergiselle sopivia tuotteita ei sen sijaan ole näkynyt aiempaa enemmän valikoimissa. Kuitenkin jos vain olisi vaihtoehtoja niin erittäin moni ihminen osaisi heti päättää valitseeko tuotteen jossa on vain vähän lisäaineita vai tuotteen jossa on monia eri lisäaineita. Kumman valitsisit?

Kehotan teitä kaikkia lähettämään palautetta tuotteiden ainesosista suoraan tuotteiden valmistajille ja myös kauppiaille. Näin voimme vaikuttaa siihen millaisia versioita ruoan ja kosmetiikan valikoimiin tulee.

-s-s-

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta