Millaiset oireet olet sanut hiusväristä?

Hiusväriallergia?10.08.2011 19:51

Värjäytin kampaajalla hiukset. Seuraavana päivänä kasvoni turposivat, niin että silmät menivät melkein kiinni. Ei tullut kutinaa, ihottumaa, hengenahdistusta tms. Lääkärin mukaan ei voinut allerginen reaktio hiusvärille, koska olisi pitänyt tulla ensisijaisesti muita oireita. Onko muilla tullut ainoastaan turvotusta hiusväristä?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Terhi27.09.2011 13:13

Hei!

Vuosia sitten kun viimeksi värjäsin itse hiukseni, päänahkani meni rikki (haavoille) ja päälaelle ja takaraivolle nousi kipeät muhkurat (kuin turvonneet imusolmukkeet). Hoidin ihon kuntoon System 4:n päänahan hoitonesteellä. En käynyt lääkärissä, kuten ehkä olisi pitänyt. En koskaan sen jälkeen ole värjännyt itse tukkaani, enkä varsinkaan punaisella värillä.

Jos hiuksiani värjätään, se tapahtuu aina kampaajalla ja päänahka suojataan niin, että väri ei koske siihen (folioraidat tms).

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Eimi18.11.2011 10:55

Mulla tuli otsa ja korvat ihan punaiseksi ja vähän turvoksissa. En ole uskaltanut sen jälkeen värjätä nimenomaan punaiseksi. Vaaleat raidat otin ja niistä ei mielestäni ole tullut mitään oireita.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Xenia14.01.2012 21:40

Minun oireeni ovat enemmänkin voimakkaiden hajujen aiheuutamaa astmaoiretta, mutta miksi kaikki kampaajat tuputtavat värjäämistä? minulla on omasta mielestäni ihan kauniisti harmaantuvat hiukset, joihin haluan vain kauniin leikkauksen mutta joka kerta kun käyn uudella kampaajalla miltei ensi kommentti on etteikö voisi värjätä. Haluan vaihdella leikkausmallia, mutta en väriä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
05.03.2012 19:32

Minulla tuli ensimmäinen todella paha reaktio hiusväreistä jo vuonna 2000. Silloin noista hiusvärien aiheuttamista allergioista ei tidetty yleisellä tasolla lääkärissä tai sairaalassa mitään.

Minullä turposi päästä silmät, korvat ja huulet aivan muodottomiksi ja koko kehon nahka päästä varpaisiin rikkoutui vereslihalle, joka tihkui nestettä. Kutina oli koko kehossa kihisevä ja aivan kauhea.

Kun sitten hakeuduin sairaalamme ensiapuun minulle sanottiin ihon olevan palanut. Kait sen kuitenkin olisin itse tiennyt. Mutta hiusväreistä se ei heidän mielestään voinut missään tapauksessa johtua. Minulla, kun oli lieviä rytmihäiriöitäkin, kun kehoni kamppaili myrkkyjä vastaan niin kovasti. Julkiselta puolelta en saanut muuta apua hätääni, kun muutaman kortisoni piikin takamukseeni ja aamulla passituksen kotiin kortisoni reseptin kanssa. Koska tilani ei parantunut niillä hakeuduin itse yksityiselle puolelle ja pikkuhiljaa sain ihoni paranemaan mutta täysin kunnossa olin vasta puolivuotta myöhemmin.

Tosella kerralla n. 8 vuotta myöhemmin päätin uskaltaa kokeilla värjäystä kampaajalla, jossa isolla mainittiin, ettei värit sisällä juuri minun kohdallani vaarallisesti allergisoineita aineita PPD:tä tai ammoniakkia. (Allergiat olen selvittänyt vuosien varrella)Päätin siis kokeilla väriä. No viellä mitä. Muutaman tunnin päästä värjäyksestä alkoi hirveä kutina päänahassa ja turvotus. Ei niin paha kuin ensimmäisellä kerralla mutta tiesen heti mistä oli kyse ja hakeuduin sairaalaan. Sairaalassa minut otettiin vastaan nuivasti ja vähättelevästi mutta sain tavitsemani lääkkeet, ettei tilanne päässyt etenemään pahemmaksi. Tällöin selvisin vähällä. Päänahka halkeili vain osittain ja kutinakin pysyi kohtuullisena lääkkeillä.

Sen sain kokea, että melkein kymmenessäkään vuodessa yleislääkäreiden tiedot allergiosta ja niiden mahdollisista oireista on vähäiset. Itse pitää osata vaatia hoito ja tietää oma hyvinvoinnin tila.

Eli kaikenlainen turpoaminen ym. "ihon nousu" on todellakin allergiaoire. Tietenkin jos on huomannut jonkun aiheuttavan oireita kannattaa niitä välttää mutta aina sekään ei ole mahdollista.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hh06.03.2012 08:22

Edellisen kirjoittajan kokema hoitohenkilökunnan epäusko potilaan tuntemuksista, saatika selvistä näkyvistä oireista piittaamattomuus on käsittämätöntä. Itse paljon sairastavana olen törmännyt tällaiseen aivan liian usein. Mistä moinen johtuu??? Korostetaanko hoitohenkilökunnan koulutuksessa liikaa absoluuttista totuutta, jonka vain he voivat tietää? Missä on potilaan kuuntelu? Hoitohenkilökunnalla pitäisi olla salapoliisin sielu, tarve löytää ratkaisu potilaan antamaan ongelmaan. Miksi usein aloitetaan pohtiminen siitä, että potilaan kertomus ei voi olla totta?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
seija05.03.2014 07:12

Hei värjäsin hiukseni loreal olia hiusväri vaalean ruskea sain allerkia reaktion kävin lääkärissä sain kortisooni voidetta ja hiuksiin päänahan hoitoon nestemäistä kortisoonia 2vko mennyt punaiset näpyt käsissä jalossa ja selässä vieläkin häipyykö näpyt ajan kanssa epätietoinen

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
tintti17.05.2014 11:28

värjäsin hiukset samalla värillä kuten monena vuonna svartskofin live xxl cosmic blue. kaikki meni hyvin aamuun asti...armoton kutina,soitin päivystykseen ja kirjoittivat kortisonia viikoksi ja 2x3 tablettia ataraxia. oireet hävisivät,kunnes muutaman päivän kortisoni kuurin loputtua alkoi taas armoton kutina,irto väriä lähti joka pesussa todella paljon. uusi kortisooni kuuri suun kautta ja päänahkaan. lääkäri kehotti ajamaan hiukset pois,ettei ole mitään allergisoivaa. joten nyt olen kalju,kunnes hiukset taasen kasvavat. jotain opin,etten koskaan enää värjää hiuksiani kotona enkä kampaajalla. -rupsahda rauhassa rakkaani-

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
janu29.05.2014 07:11

Hei! Millaisia näppyjä sinulle tuli? Kutiaako ihoa ensin ja sutten vasta tulee näpyt? Ovatko näpyt lähes kuumia?

Itse sain hiusväristä allergisen reaktion viime vuonna. Histec ja kortisonivoide hävittivät kaiken..tai luulin niin. Pian tuli käsiin, erityisesti rystysten kohdalle, ja kyynärpäihin näppyjä vaikka kuinka ja kutitti/kirveli armottomasti.. ihotautilääkäri ei tiennyt mitään eikä myöskään minun teoriaani kuunnellut :/ ja kävin kuitenkin yksityisellä. Kortisoni ja histec lievittävät kutitusta, mutta etenkin nyt kuumien kesäkelien tullessa ihottuma vain pahenee.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Elisabetti06.07.2014 09:17

Hei! Itse värjäsin muutama vuosi takaperin itse hiukseni Swarzkopfin punaisella värillä. Aluksi mitään oireita ei ollut (eikä koskaan aiemminkaan mitään ollut tullut) mutta parin päivän päästä kasvoihini alkoi ilmestyä punaista ihottumaa. En käynyt lääkärissä, vaan ajattelin odotella vielä pari päivää. Tilanne kärjistyi siihen, kun kasvojeni iho oli täynnä verta vuotavia pieniä haavoja. Niitä kirveli, kutitti, poltteli. Tuska oli kova. Lääkäri määräsi muistaakseni Sibicort -nimistä lääkerasvaa, joka tehosi todella nopeasti. Aikaa kului ennen kuin uskalsin kokeilla värjäystä uudelleen. Tällä kertaa Garnierin Nutrisse -väreillä. Vuoden ajan värjäsin niillä täysin onnistuneesti, mutta eilen samaisella värillä (jokin kylmän ruskean sävy) sain allergisen reaktion. Nyt poskeni ja kaulani on täynnä punaista kipeää ihottumaa. Olen käyttänyt tätä Sibicortia, mutta ei tunnu auttavan. Myös allergialääkkeen otin. Minun osaltani hiustenvärjäykset saavat jäädä tähän. En enää koskaan uskalla ottaa riskiä, sillä pelkään kovin, että tämä menee pahemmaksi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
M05.05.2017 18:28

Hei. Olen kampaaja ja saan rytmihäiriöitä ja verenpaineen nousua ja tukalaa oloa joskus myös pahoinvointia värjätessäni asiakkaan hiuksia mustalla hiusvärillä. Tämä kaikki tulee siis kerralla ilman ihokontaktia väri aineeseen. Käytössä ammoniakiton, hajuton öljypohjainen väri joka ei haise millekään eikä tunnu ihollakaan miltään... Ainakaan ei pitäis...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Peruukki seuraavaksi22.05.2017 22:09

Olen blondannut jo vuosia hiuksiani Swarzkopfin ammoniakittomalla L -1 -blondausaineella. Aina se haju ärsyttää, koska olen allerginen / astma, mutta yleensä pahempia oireita ei ole tullut, koska aineet laitettuani istun takapihalla "myrkyt" päässä, jotta haju ei ota keuhkoihin. Helmikuussa ja nyt toukokuussa sain kummallisia punaisia laikkuja kaulaan juuret vaalennettuani. Samalla olo oli vähän tukala. Otin heti lisäsatsin allergialääkettä ja kortisonitabletin. Tajusin, että olen nyt allergisoitunut blondausaineelle enkä aio enää vaalentaa hiuksiani. Ostan blondin peruukin, mikäli oma hiusväri ei miellytä. On vaaleanruskea. En uskalla enää käsitellä hiuksiani - koskaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mymmeli01.07.2017 05:45

Minulle iski allerginen reaktio ja ihan palovamma Lorealin Preference väristä. Siinä PPD ja ammoniakki. Imusolmukkeet turposivat ja kasvojen ihokin kutisi aikansa. Otin heti antihistamiinia ja pesin hiukset viiteen kertaan allergiashampoolla. Laitoin sibicortia ja marssin apteekkiin. Ostin nestemäisen hydrokortisoonin. Sain myös kämmeniini, jotka olivat hanskojen sisällä nokkosihottumaa, mikä varmaan johtui siitä, että nostin hiukseni ylös. Päänahkaan tuli ruvet ja nyt ne ovat lähtemässä.. Hiuksista lähti puolet pois. Lähti ihan tukkoina enkä alkuvaiheessa siis pystynyt edes harjaamaan hiuksiani. Jokaisella tulisi olla kyypakkaus ja antihistamiineja varalla, jos edes aikoo värjätä hiuksiaan. Itse en myöskän enää tule ikinä värjäämään ja luen muutenkin tarkemmin kosmetiikan tuote-esitteet. Jos ihoon tulee ihan ns palovammaoireita ( voi johtua emäksestäkin), pitää sitä hoitaa myös kemiallisena palovammana. Minulle nyt vesipesu perusvoiteella, BevitaMed haavageeli ja rasvainen bepanthen ovat olleet parhaita. Lääkäri määräsi vahvempia antihistamiineja. Hydrokortisoonia olen enää laittanut vain jos kutittaa, ehkä kerran päivässä ja se sibicortina. Voimia siskot ja veljet, jotka tähän koettelemukseen joudutte!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mymmeli01.07.2017 05:49

Vielä jatkona, että tuo käyttämäni väri oli jotenkin oudon litkumaista ja lähti valumaan kummallisesti niskaa pitkin, ja koska kihelmöi, huuhtelin värin pois ennen täyttä vaikutusaikaa. Olin käyttänyt ko väriä ja sävyä aiemmin, mutta se ei ollut samaa koostumusta, joten epäilys on, että tuote-erässä oli virhe - tai sitten vain se allergia puhkesi kertaheitolla ja railakkaasti.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
juppe29.09.2017 02:14

Värjäsin "viikon välein hiuksiani itse. Ruskealla Swarzkofin ammoniaikittomalla värillä. Sain selkääni lapsen nyrkinkoisen mätäpaiseen samoin kurkkuuni molemmille puolille, meinasin tukehtua lääkärit määräsi antibiottia kuurin sytäväksi, ei tehonnut. Jouduin sairaalaan olin kome päivää tiputuksessa, Kurkuuni tehtiin viillot kolme kertaa joka päivä imettiin mätää pois se oli saman väristä kuin hiusväri kun se laitetaan ensin tukkaan vaalean harmaata. Nyt kärsin päänahassa rupia kun ne kutiavat ja tulee raavittua, saanut olen jos jonkinlaista voiteeta ja nestemäistä liuosta ei tnnu auttavan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
juppe29.09.2017 02:15

Värjäsin "viikon välein hiuksiani itse. Ruskealla Swarzkofin ammoniaikittomalla värillä. Sain selkääni lapsen nyrkinkoisen mätäpaiseen samoin kurkkuuni molemmille puolille, meinasin tukehtua lääkärit määräsi antibiottia kuurin sytäväksi, ei tehonnut. Jouduin sairaalaan olin kome päivää tiputuksessa, Kurkuuni tehtiin viillot kolme kertaa joka päivä imettiin mätää pois se oli saman väristä kuin hiusväri kun se laitetaan ensin tukkaan vaalean harmaata. Nyt kärsin päänahassa rupia kun ne kutiavat ja tulee raavittua, saanut olen jos jonkinlaista voiteeta ja nestemäistä liuosta ei tnnu auttavan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hius17.05.2018 10:43

Mulla puhkesi myös allergiat ja ekseema, kesäisin korvantaustat kutisee ja märkii todella paljon. Olen teini-ikäisestä asti värjännyt hiuksia mustaksi ja tummanruskeaksi, mutta vasta 25v tulin allergiseksi. Onneksi noita allergisoimattomia hiusvärejäkin on, esimerkiksi elumen on todella hyvä sekä jotkut kevytvärit. Älkää vanhemmat antako lapsienne värjätä hiuksia normaalilla hiusvärillä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kutri01.09.2018 18:39

Moikka! Ite tulin myös 25v allergiseksi hiusväreille. 14 vuotiaasta asti toiminut siskolle ja sukulaisille tukkamallina ja useasti tehty värinpoistoja yms. Allerginen reaktio tuli puoli vuotta sitten kaupan uutuus hiusväreistä/poistosta sävystä beach. Alkoi kutittamaan naamaa ja ahistamaan henkeä otin allergia lääkkeet naamaan ja päivystykseen. Kortisonikuurille pariksi päiväksi niin meni ohi. Hiusväreinä kokeiltu ammoniakittomat lorealin olia värit. Kävi kaksi kertaa ei tullut oireira mutta kolmannella kerralla kävi ahistamaan henkeä ja nosti taas verenpaineet. Lifen väreistä ei apua löydy ei värjää tukkaa ollenkaa jää vain haisemaan savelle. Color maskeista tulee myös allerginen reaktio joten seuraavana testissä elumenit.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Maikku02.03.2019 20:51

Lukekaa aiheesta Angioödeema ja nokkosrokko, saatatte yllättyä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja19.04.2019 20:58

Päänahassa tuntuu poltetta mitä pitäisi tehdä ettei kerkeä pahaksi

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta