Kylmäallergia

Heli30.11.2016 18:10

Lääkäri sanoi minulle, että yksi syy yskimiseeni, joka on aina talvisin, voi olla allergisuus kylmälle. Tunsin töissä ollessani itseni hölmöksi, kun kerroin , että alan tutkituttamaan, onko minulla kylmä-allergia tai astmaattisuutta. Aloin katsoa netistä, onko muita kylmä-allergikkoja. Minun vaivani on pientä verrattuina muihin. Todennäköisesti selviän sillä, että alan viihtyä enemmän sisätiloissa. liikuntaa täytyy myös alkaa harrastaa sisällä.Sitten vielä flunssa lisäksi, jolloin on vaikea saada unta yskimisen tähden.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Butterfly28.12.2016 11:30

Hei! Mulla todettiin kylmäallergia noin 7-8 vuotiaana ja oon nyt monen vuoden ajan sen kanssa elänyt. Mun oireet vaikuttaa todella paljon lievemmiltä kuin osalla mutta kerron ne nyt tässä silti. Mulla allergia todettiin kun olin uimassa ulko maauimalassa kloorivedessä ja kun nousin vedestä iho oli melkein kokonaan punainen ja ihottuman peitossa. Pitkän etsinnän jälkeen selvisi että mulla oli kylmäallergia. Sen tapauksen jälkeen ei oireet oo ollu noin isoja mutta kostealla, kylmällä tai viileällä ja tuulisella säällä mun ihoon (varsinkin naamaan, käsiin, korviin ja reisiin) tulee punaisia läikkiä ja turvotusta. Monesti turvotus ja kipu tuntuu pahimmalta sen jälkeen kun olen tullut ulkoa sisälle. Uinnin jälkeen tilanne on sama mutta yleensä pahempi koska siinä oireet tulee isommille alueille pahempina kun ei ole vaatteet suojaamassa ja muutenkin vesi tuntuu lisäävän oireita. Mä oon ihan hyvin pystyny tän kanssa elämään oon kokeillu jotain antihistamiineja yms mutta en oo huomannu vaikutusta. Mutta eipä tästä ole niin paljon haittaa mutta kyllä se joskus ärsyttää kun olen ihan punainen ja muut sitä usein ihmettelee. Ja kyllä kipukin joskus aika paljon haittaa esim sormissa kun ne turpoavat niin etten pysty hirveästi niitä koukistamaan kivun ja jäykkyyden takia. Jalkapohjissa joskus uinnin jälkeen kävely sattuu myös aika paljon. lisäyksenä saan myös oireita kylmien ruokien/juomien nauttimisesta nimittäin varsinkin huulet turpoavat ja niitä kihelmöi. Kurkku tai suu ei hirveesti oireile paitsi joskus kihelmöintinä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ville15.02.2017 08:47

Minulle tulee ihottumaa/rakkuloita, sormiin ja nilkkoihin kylmässä. En kuitenkaan tunnista tuota kylmäurktikaa sairaudekseni. Allergioita on minullakin paljon. Kylmä on ehdottomasti laukaiseva tekijä, vuodesta toiseen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Aukki04.03.2017 12:46

Olen ihmeissäni miten näin paljon kohtalotovereita löytyykään. Minulle tuli ensimmäiset kylmäallergian oireet 5.-luokalla. Itse en heti sitä tajunnut, mutta kysyin kyllä äitiltä voiko kylmälle olla allerginen ja hän vastasi miksei. Lääkäri kuitenki tylysti vastasi, ettei semmosta ole olemassa. Niimpä taistelin aina lukion 2.-luokalle asti uimisen sekä tuulisten ilmojen kanssa. Uinnista piti koulussa aina jotenki yrittää livistää, mutta aina en onnistunut. Se ihon turpoaminen, kutina, nokkosrokko kaikki oli tosi inhottavaa. Lukion tokaluokalla sain vihdoin lääkäriltä kuulla että tämmöinen on olemassa. Siitä asti minulla on lääkärintodistus että en voi uida kuin lämpimässä vedessä enkä sen jälkeen ole ollut vedessä kuin porealtaissa ym. En siis osaa uida. Ennen tätä olin jo kaksi kertaa saanut järvivedestä anafylaktisen oireita ala-asteella. Eipä siis uiminen miellyttänyt. Lääkäri ei määrännyt minulle lääkkeitä, totesi että antihistamiinilla saattaa auttaa. Kokeilin joitakin, mutta en koennut että auttoi ja ne niin hirveesti väsyttää ettei senkään vuoksi huvittanut käyttää. Nyt olen siis kyseistä sairastanut 19v eikä ole mitään lääkitystä. Olen alkanut tämän asian kanssa elämään, mutta kyllä välillä ärsyttää kun lähdet lenkille ja jalkoja alkaa kutittamaan sekä uimaan ei voi lähtee oireiden pelossa sekä kesällä tuulisen ilman aikaan joutuu kaulahuiviin turvautumaan.

Nyt kun luin näitä teidän kokemuksia heräsi että olisko sittenki joku lääkitys mikä voisi minulle auttaa. Kylmä ruuan syöminen ei minulle ole ongelma, vain ilmat ja kylmä vesi. Olisi kiva tietää mitä lääkitystä uskaltais lähteä kokeilemaan itsekseen.

Lääkärintodistuksessa lukee muuten nimitys Lämmin AIHA tälle sairaudelle. Eli esim hiki saattaa myös aiheuttaa oireita.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
miiku05.07.2017 20:07

Mukava tietää että minunlaisia on muitakin.tämä kylmäallergia tuli ihan puskista.eka oireet oli kun toukokuussa pyöräilin töihin ja käsiin tuli kamala kutina.seuraava oli kesän ekalla uintikerralla.vesi oli melkein kun linnunmaitoa mutta silti järkyttävä kämmen kutina ja kun nousin vedestä koko keho reakoi.meillä on klooripitoinen uima allas...siellä sama homma.nyt lääkkeet saatu..histamiinia..mielenkiinnolla kokeilemaan onko apua.jotenkin lannistavaa tämmöinen kun aina on lotraillu kylmissä vesissä..nauttinut uinnista ynm.nyt tuntuu ettei iho kestä mitään

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kylmähkö05.11.2017 20:09

Hei! Täällä on kans yksi kylmäallergikko. 6vuotiaana todettiin ku olin uimakoulussa. Tänäpäivänäkään en pysty olemaan pihalla 10min pitempää en pidellä käsis mitään kylmää,perunoita en voi kuoria. Jumalaton kutina ja ihonsisäsiä valkosia näppyjä tulee koko iholle. Missään en voi uida,talvella jalat menee tunnottomaks ja tulikuumaks..

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
lilo15.12.2017 18:21

Minulla on kaveri joka on kylmälle alerginen

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Make08.03.2018 21:03

Mulla ollut kylmäallergia jo 50v en ole koskaan hakenut lääkitystä jos olen talvella paikoillani juttelen kavereiden kanssa vaikka 15min ja mulle tulee kylmä niin nousee kuume.Kylmän tunteen saan pois syömällä.Sauna tekee välillä oudon reaktion ,kun heitän oikein kovan löylyn ,niin saan vilun väristyksiä ja kestän löylyä tavallista ihmistä paremmin

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Coolman03.04.2018 15:39

Mulla ollut kylmäallergia lapsuudestasaakka. Nyt 35v. Lääkitys 10 vuotta. Siirryin 1.5 vuotta sitten gluteenittomaan ja vähä sokeriseen ruokaan ja oireet hävis melkein kokonaan,siitepölyallergia hävis samalla. En oo syönyt lääkkeitä ton ruokavalio muutoksen jälkeen kuin aivanmuutaman silloin kun oonsyönyt vanigossa viljaruokaa. Ja oireet ilmaantuvat jos syön normaalia ruokaa, oon

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lievä kylmäallergia(ko)30.10.2018 18:55

Minulla omassa kylmäallergiassani koko keho (yleensä kantapäät, varpaat, huulet ja sormet) turpoavat talvisin jos olen pitkään ulkoillut. Siis ulkona ei oireile mutta sisälle tultaessa lämpimästä turvotus. Pystyn uimaan yms. missä tahansa oireitta, pelkästään 0° alapuolelle mentäessä oireilee. Joskus muutaman kerran kesäisin turvonneet huulet jäätelöstä mutta yleensä pystyn sitäkin syömään oireitta. Yksi uusivuosi koko kehoon tuli paukaumia pitkän ulkoilun jälkeen mutta sekin saattoi johtua tiettyjen makeisten joita en ole ikinä syönyt ahmimisesta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lievä ultikaria13.11.2018 00:16

Huomasin ensimmäiset oireet 3-4 vuotta sitten ja muihin tarinoihin verrattuna ne ovat lievimmästä päästä. Reaktiot tulevat käsiini ja jalkoihini ja joskus lievästi kaulaan. Jalanpohjat turpoavat, iho punottaa ja kutisee, sekä joskus nousee vaaleita kohoumia. Yleensä tätä tapahtuu kun tulen pakkasesta sisälle, tai oleskelen viileässä. Asuntoni esimerkiksi on hyvin viileä, niin jalkani turpoavat ihan sisätiloissakin jos ei ole tarpeeksi vaatetta. Aluksi söin ihan tavallista histamiinia oireisiin, mutta talven tullessa lääkkeiden määrä kului niin nopeaa, että lääkärin kautta hankin reseptillistä allergialääkettä, joka tulee pidemmän päälle halvemmaksi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Oireita 35 vuotta02.01.2019 10:40

Minulla oireet alkoivat 15-vuotiaana uintireissulla paukamilla, kutinalla ja pyörrytyksellä. Sen jälkeen en uskaltanut uida 20 vuoteen. Kunnes kokeilin kylpylässä ja kun ei ollut vetoa ja riittävän lämmin vesi niin en saanutkaan oireita! Tosin poreissa tulee heti kutina. Kylmä, kostea, veto aiheuttavat oireita, oireet vaihtelevat. Välillä kasvotkin turposivat pahasti, nykyään vain reilu punoitus, ja kutina. Huomioitavaa, että raskauksien aikana oireet olivat poissa :) En ole ikinä tähän lääkkeitä käyttänyt.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
.23.01.2019 18:31

Mä oon 9 ja mulla on ollu viime kesästä lähtien tää kylmäallergia.Olin siis ihan normaalisti uimassa, ja mulla tuli huono olo. Sitte sormet meni paksuiksi ja nytten sitte mä käytän heinixiä ja se auttaa siihen sormien paksuus hommaan

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Sytostaatin uhri28.02.2019 06:15

Moikka. Onko kellään toisella tullut sytostaattihoidosta pysyvää "kylmäallergiaa" Minä sairastuin 4 vuotta sitten todella hankalasti. En siedä kylmää missään limakalvoilla. En pysty syömään, juomaan, enkä hengittämään kylmää. Myös silmät on suojattava kokonaan. Lämpötilaraja on n +10astetta. Kylmä tuuli pahentaa oireita. Diagnoosi oli monihermovaurio. Olisi kiva kuulla onko muita samanlaisia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja13.07.2019 18:26

Lämmin aiha lääkärintodistuksessa kuulostaa oudolta kylmäallergiassa! Aiha on harvinainen, punasolujen kiihtynyttä hajoamista ja jos se on lämmin aiha, sitä pitäisi tapahtua koko ajan, pissa olisi varmaan aika punaista. Oireet ei tule kylmästä. Siihen on lääkkeensä, kortisoni yleensä ja syy pitäö selvittää. Kylmä-aiha taas tulee kylmäaltistuksissa esille mutta sekin on eri kuin allergia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta