Ikean patjat/lakanat - silmäluomissa tulehdus?

Aniliini01.03.2014 16:09

Salapoliisina olen toiminut nyt silmieni ympärillä n. 2 kuukautta. Nyt avomieheni toinen yläluomi turposi melkein kiinni viime yönä pienen oireilun jälkeen ja tänään alkoi senkin hillitön kutina. Oireena siis tässä kronologisessa järjestyksessä 1) silmäluomen (ala/ylä) punoitus 2) turvotus 3) kova kutina / rähmän lisääntyminen-> raapiminen -> kova punoitus ja ihon rikki meneminen + turvotuksen lisääntyminen. Ehkä päänsärkyä, väsymystä - vaikea sanoa mikä on mitäkin. Ei hengitysoireita tai ihottumaa muualla.

Minulla oireeta alkoivat joulukuun alussa hiipien ja avomiehellä pientä oiretta ollut reilun kuukauden verran, joka nyt räjähti käsiin. Oireet helpottavat ja poistuvat nopeasti kortisonivoiteella Terra -Cortil -P - toimii todella hyvin. Mutta silti syy on epäselvä. Olen pohtinut MITÄ MUUTTUI VIIME JOULUKUUN ALUSSA?

  • IKEAN uudet patjat ja sänky 1.12 -> haisivat todella pahalle kamelitallille piiiiitkään, turruimme hajuun, sitä varmaan olisi vieläkin. Vaihdoimme patjat viime vloppuna halvempiin, ja hajua ei ollut lähellekkään sitä kun näissä ensimmäisissä kun avasimme vakuumipaketit.
  • IKEAN uudet vuodevaatteet (pestiin 40 ennen käyttöönottoa)
  • mummolan vintillä ollut pieni senkki haisee mummolalle sisältä = homeelle?, ollut makkarissa joulukuun alusta
  • kissanhiekka vaihtui hienojakoisempaan eläinkaupasta - sen pöly? (kissat olleet yli 3 vuotta - ei oireita)

Meikit vaihdoin kokonaan joulukuun lopulla, ei voi olla sekään. Outoa on. Senkki tai patjat siis. Onko kellään kokemuksia vastaavasta? Varsinkin niistä Ikean patjoista tai lakanoista? Emme haluaisi tulla riippuvaisiksi kortisoonivoiteesta vaan päästä eroon syystä oireiden lisäksi.

Kiitos paljon.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
msk22.07.2015 02:09

Heippa, epäilen juuri parhaillani Ikean mustien lakanoiden aiheuttaneen iho-oireita ym...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Heikki22.07.2015 10:39

Täältä löytyy kohtalotoveri: http://springibena.blogspot.se/2007/01/allergisk-mot-bddmadrassen.html

Google-haulla "allergi ikea bäddmadrass" löytyy lisää osumia. Suomeksikin saattaa löytyä jotakin, mutta ei niin hyvin kuin ruotsiksi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Teemu17.11.2015 19:34

Mietin kuukauden että mikä muuttui niihin aikoihin kun silmät alkoivat kutista ja luomiin ilmestyi pientä näppylää. Viime yönä heräsin kutinaan naama tyynyllä ja tajusin että tyynyt ostettiin silloin. Nakkasin tyynyn lattialle ja otin vanhan pään alle. Aamulla heräsin ja kuukauden yhtäjaksoinen silmien kutina on poissa. Kyseessä bandblad tyyny.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
kerttu22.11.2015 15:18

Täällä samaa ongelmaa..keväällä ostettu Ikean tafjort petauspatja ..vähitellen alkanut kuukausien käytön jälkeen loppukesästä pahenevaa allergiaa silmien ja huulten ympärillä..todella voimakasta kutinaa ja ihon turpoamista, ihon kuoriutumista ja hengitysvaikeuksia. Tämmöistä tullut kuulemma monille memory foam tuotteista. Oletteko saaneet rahat takaisin ja palauttaneet tuotteen?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
kerttu22.11.2015 15:33

Lisään vielä edelliseen että olen jättänyt kaikki kemikaalit pois käytöstä..ei meikkejä, shampoota, pesu-tai siivousaineita..tällä ei ole kuitenkaan ollut mitään vaikutusta..ennen ei ole ollut mitään allergioita tuollaisille...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Joonas16.02.2016 08:34

Me ostettiin just Tussöy petari ja Morgendahl patjat. Lisäksi ostin vielä tekokuitusen tyynyn Ärenpris. Nyt parina yönä olen herännyt kun kurkku kutisee ja on tietty aamulla kipee. Ongelmaa ei vanhoilla ollut. Onko kukaan pessyt noita päällisiä tai tyynyjä? Auttoiko se lainkaan?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
2D11.02.2017 08:46

Samma här, uus ikean petari ja silmätulehdus päällä heti. Järjetön yskä niin et pitää mennä välillä partsille ottaa happee. Eli nyt ku yhteys hoksattu niin joutuu nukkuu eri petissä. Teen reklamaation ja katotaan onko ikean väki ihan aaseja vai ei. Onko tietoo johtuuko se kemikaaleista millä ne on käsitelty vai itse latex/muista valmisteaineista?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Äiti16.03.2017 08:44

Meillä tehtiin reklamaatio Ikean petarista. Ostettu syksyllä ja poika alkoin yksiä ihan älyttömästä ja huone haisi, kun ovi oli kiinni. Patjaa on tuuletettu, ja edelleen vaan haisee. Eilen vietiin petari takaisin Ikeaan ja saatiin rahat takaisin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Himmeli10.10.2017 14:20

Hei; Ikean Hesseng patjat olleet nyt käytössä 3 viikkoa. Haju on aika kamala, tarttuu lakanoihin. Epäilen, että voimakaspäänahan kutiaminen johtuu uusista patjoista. Ikinä ei aiemmin ole ollut vastaavaa vaivaa ja nyt kutina sietämätöntä. Yltyi kun kolmena iltana peräkkäin menin kosteilla hiuksilla nukkumaan.Onko kellään vastaavia kokemuksia? En tiedä uskallanko nukkua enää tuolla patjalla.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Himmeli23.10.2017 13:35

Löytyipä toinen syy päänahan kutinaan. Ei ollut onneksi tuo patja, hajukin alkaa vähän jo laimentua.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Max21.11.2017 19:14

Sama juttu ostimme patjat ja sijoituspatja haisevat pahasti vaimolla alkaa nenä kutitta ja lapsilla, emme edes nukatti. Palautan huomenna takaisin!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Äiti215.08.2018 10:31

Oli todellinen löytö tämä keskustelu! Poika tuli kesäksi töihin kotipaikkakunnalle ja parin kuukauden jälkeen alkoi silmien kirvely, punainen ärtyneen näköinen "norsunnahka" silmäluomien alla ja valkoisia pieniä näppylöitä. Lisäksi poskeen alkoi tulla outoa ihottumaa, joka laajeni. Silmäoireita oli jo edellisenä kesänä jonkin verran ja ne saatiin silloin lääkärin voiteella jonkin verran kuriin. Mutta oireet hävisivät kun hän meni takaisin opiskelupaikkakunnalle. Viime vuonna jo yritettiin miettiä asiayhteyksiä muttei löydetty. Tänä vuonna löysin tämän keskustelun ja tosiaan: hänellä oli uusi Ikean sänky, petari sekä liinavaatteet. Vaihdettiin ne kaikki ja hän kävi tosin myös lääkärissä, joka totesi että kyseessä on atooppinen ekseema. Iho alkoi voiteella ja uudella nukkumispaikalla parantua. Nyt toissa päivänä poika vaihtoi lakanat enkä muistanut varoittaa ettei ota Ikeaa. Silmät ja poski reagoivat jo ensimmäisen yön jälkeen, taas ollaan lähtöpisteessä. Meille muille ei Ikean liinavaatteista ole tullut reagointia, mutta tämä on näköjään yksilöllistä. Nyt ovat taas kaikki tyynyt ja liinavaatteet pesussa ja aloitetaan homma alusta. Varmaa ei tietysti voi syy-seuraussuhteesta olla mutta melkoisen vakuuttunut alan tästä olemaan. Kiitos myös sinulle, joka olit jo keskustelun alussa laittanut linkin ruotsalaiseen keskusteluun!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta