Akryylille herkistyminen

Kurre29.04.2011 07:20

Kynsissäni on kasvuhäiriöitä ja olen kokeillut rakennekynsiä, jotka on tehty käytännössä akryylistä. Niiden laittamisen jälkeen ei tullut ongelmia, mutta ensimmäisestä huollosta muutaman päivän kuluttua sormien päät alkoivat punoittaa voimakkaasti (eri sormissa eriasteisena). Looginen päätelmä lienee, että se on akryylin laukaisema tilanne. Onko kenelläkään muulla kokemusta tällaisesta? Onko luonteeltaan pahenevaa vai voiko iho oppia sietämään vierasta ainetta sittenkin? Hydrokortsoni pahensi tilannetta (voide; ainakin tältä vaikutti), tavallisemman käsirasvan kanssa tilanne rauhoittui muutamassa päivässä ja nyt punoitus on poissa.

Minulla ei ole laajoissakaan testeissä löytynyt mitään yksittäistä allergisen reaktion aiheuttajaa, mutta nuhaani ainakin hoidetaan allergiatyyppisenä ja taustalla epäillään olevan vasomotorinen taipumus. Niinpä onkin käsketty opettelemaan eläminen kuin allergikko mm. siivouksien ja nenän huuhtelun suhteen ja se kyllä auttaa. Tämä siis taustastani ja siitä, miksi olen täällä :)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hh29.04.2011 07:20

Allergialta kuullostaa. Nyt, kun kynsistäsi ei enää vapaudu/haihdu akryyliä, niin oireet ovat tietysti poissa. Jos tämä allergiaa on, niin eipä se parane. Ensi kerralla näet. Puhu reaktiostasi kynsien laittajalle, niin hän päättää, uskaltaako hän uusia toimenpidettä ja osaatte olla varuillanne, jos reaktio tulee ensi kerralla hengitysteihin. Allergiatestit eivät välttämättä näytä allergiaa - valitettavasti, ja uusiakin voi aina tulla.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Brava13.06.2011 10:08

Kokeile Shellac-geelilakkausta - itselleni sopii erittäin hyvin! Kesto pari viikkoa, näyttää erittäin luonnolliselta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
K47R102.12.2013 15:59

MOikka!

Mulla on sama ongelma akryylikynsien kanssa, kynsinauhat alkaa punoittaa ja kutista ja sitten raavin ne rikki ja argh...

Lisäksi myös toiseen peukalonkynteeni tuli kasvuhäiriö, joka nyt näyttäisi paranevan, kun en ole enää tehnyt itselleni kynsiä.

Lisäksi minulla on purentakisko, joka on akryyliä, ja olen nyt huomannut että ikeneni ja kitalakeni ovat turvoksissa aamuisin alueelta, johon kisko ottaa kiinni yön aikana... ;S

Itse olen vahvasti sitä mieltä, että kuulostaa allergialta, niin omat kuin sinunkin oireesi. Itselläni on muutenkin paljon allergioita, kuten kumi, kromi, koboltti ja kaikki epämetallit... En ihmettelisi jos joitakin allergioita vielä löytyisi lisääkin.

Kynsien suhteen allergia on kuitenkin helppo hoitaa, kun vaan ei ota rakennekynsiä! Minun itse täytynee neuvotella hammaslääkärini kanssa kiskoista ja sen aiheuttamista reaktioista ikenissäni... ;S Kalliiksi tulee!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Rakennekynsiallergikko31.07.2014 10:56

Heippa, itse käytin pari vuotta akryylikynsiä kunnes herkistyin aineelle. En tiedä oliko aiheuttaja akryyli vai esim. kynsiliima. Olen saanut myöhemmin allergisen reaktion ripsiliimasta.

Vaihdoin reaktioiden jälkeen geelikynsiin joita pystyin pitämään jonkin aikaa kunnes herkistyin taas jollekin.

En käynyt lääkärissä koska reaktio liittyi selvästi kynsissä käytettyihin aineisiin, hoitona siis lopetin rakennekynnet kokonaan :(

Oireina itselläni siis sietämätön kutina kynsien laiton/huollon jälkeen ja myöhemmin kun paheni, myös vesikellomainen ihottuma sormissa. Siihen sitten loppui.

Kovasti herkistäviä aineita sisältävät - suosittelen erityisesti allergisia varomaan! Itse en edes ole erityisen allerginen millekään ja silti kävi näin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Jakio7120.11.2018 03:39

Voiko purentakiskolle olla allerginen?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Nuhanokka13.12.2018 09:00

Minulla on ollut purentakisko 02/2017 alkaen ja materiaalina on nimenomaan akryyli. Olen kärsinyt pitkälle yli vuoden epämääräisestä nenän tukkoisuudesta ja jatkuvasta nuhasta. Nenäliinapaketteja menee jatkuvalla syötöllä. Olen käynyt korva-,nenä-, kurkkutautien erikoislääkärillä eikä hän löytänyt mitään syytä nuhalleni. Pääni on kuvattu eikä mitään rakenteellista löydetty. Olen miettinyt tuota purentakiskon akryyliä, että josko olisin sille allerginen. Ajallisesti nuhaoireiden alkaminen sopisi purentakiskon käytön alkamiseen. Tosin hammaslääkäri sanoi, että kovetettu akryyli ei ole allergisoiva aine...Pitääkin alkaa tutkia tätä mahdollisuutta tarkemmin!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta