Koirat kauppakeskuksiin – liittomme mielestä OK?

Heikki13.03.2018 16:19

Liitoltamme on kysytty lausuntoa käytäntöön, jossa kauppakeskuksiin yhä useammin annetaan lupa tuoda koiria. Anne Vuorenmaan mielestä: ”Lemmikkejä on nykyään ihmisillä jo niin paljon, että allergeenit kulkeutuvat julkisiin tiloihin joka tapauksessa”!?!?

Minun allergiaoireet ovat täysin erilaiset riippuen siitä, kuinka intensiivinen altistus allergeenille on. Ihmisten vaatteiden mukana tuleva koirapöly aiheuttaa lievää nuhaa. Sisätiloissa koirasta lähtevä pöly aiheuttaa ensin silmätulehduksen ja myöhemmin keuhkoputket supistuvat niin, etten seuraavana yönä saa nukuttua.

Anne hyvä:

  • Miksi liittomme toistaa koiranomistajien väitettä, että tilanne on allergisten kannalta toivoton?
  • Miksi liittomme ei aja koirille allergisille invalidistatusta, jos kerta tilanne on toivoton?
  • Miksi liittomme ei vaadi, että siedätystä koira-allergiaan annettaisiin ilmaiseksi julkisessa terveydenhuollossa?
Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
vaikea tapaus19.03.2018 18:28

Olipa mielenkiintoinen aloitus.Mitä varten annetaan koirien kulkea kauppaliikkeissä?Olen itse saannut astma kohtauksen sitä varten olen hyvin allerginen koirien pölyille ja tulee vain kova altistus.Pitääkö tässä kokonaan linnoutua neljän seinän sisälle jos meinaa pysyä hengissä?Ei enää ole asiaa käydä edes kaupassa. Ja on myös paljon koiria pelkääviä ihmisiä.Miten tässä on näin mennyt?Toivon saavani joltain asiantuntijalta vastauksen kiitän etukäteen.I

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
sintti25.03.2018 18:33

Toivottavasti Allergia- ja astmaliitto ottaa rohkeasti kantaa ko. asiaan kuten myös elintarviliikkeissä myytäviin kukkiin? Voisiko liitto vaatia kukille edes lasikaappeja joissa niitä säilytettän. Meidän astmaatikkojenkin kun on ruokakaupassa pakko käydä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta