Koiran hilse, kauanko asunnossa ja näkyykö se

niiskuttaja28.03.2013 20:32

Hei!

Saan uudessa asunnossani nuhaoiretta, eli nenä vuotaa ja vuotaa. Jostain syystä se kylläkin vuotaa eniten olohuoneessa. Asunnossa on ollut koira, olen löytänyt sen karvoja.

Kuinka kauan koiran hilsettä voi pysyä asunnossa? Ja onko se hilse ihan näkyvää esim. valkoista, hienoa pölyä, kuten ihmisen hilse tms?

En ole aikaisemmin reagoinut koirille, vaikka olen kyläillyt koiraperheissä. Prick-testissä olen kyllä saanut nro 3:n koirasta. Mietin vain, että tuleekohan tuo niiskutus siitä koirasta vai jostain muusta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Eläinpöly23.10.2013 20:34

Eläinpöly säilyy asunnossa vuosia, vaikka sen kunnolla siivoaisitkin. Näin olen kuullut alan ihmisiltä. Varmaankin totta. Tarkoittaa sitä, että allerginen ja astmainen ihminen ei voi vuokrata tai ostaa mitä tahansa asuntoa välttyäkseen terveyshaitoilta. Asunnon vaihtaminenkin voi siis olla tosi työlästä ja hankalaa.

Vaikuttaa siltä, että eläinpölyä on.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
vastaus23.10.2013 21:42

Nyt siis huonekalusi ja kaikki vaatteesikin ovat koiraproteiinissa. Hilse ja syljen proteiinit ovat pientä, tarttuvaa, hyvin leijuvaa töhnää, joka ei lähde kokonaan pesemälläkään, ehkä pyykinpesukoneessa silti riittävän hyvin, kun pesee huolellisesti. Jos muutat pois, pitää sinun puhdistaa irtaimistosi ja vaatteesi levittämättä pölyä uuteen asuntoosi. Mitä sinun kananttaa tehdä, yrittää siivota nykyistä tai muuttaa muualle, riippuu monesta tekijästä. Voit nykyisessäkin pakata muovipusseihin pölyiset vaatteesi ja imuroida ja pestä huonekaluja ja seiniä ym., ja pestä kaikki vaatteesi, ja tuulettaa hyvin, ja toistaa sen monta kertaa, mutta jos olet kovin allerginen, tämä ei välttämättä onnistu kohtuullisessa ajassa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kokemusta on02.11.2013 20:52

Älä vielä panikoi. Eiköhän ne oireet ajan kanssa helpota. Minä olen kaksi kertaa muuttanut asuntoon jossa on edellisellä ollut kissa, jolle olen siis reilusti allerginen. Ensimmäisellä kerralla sain oireita noin puoli vuotta. Söinkin alkuun allergialääkkeitä. Tätä suosittelen sinullekkin sekä perusteellista siivousta. Eli pyyhi kostealla kaikki pinnat. Imurointi ei riitä. Sekä jos todella haluat helpottaa oireita irrota kaikki jalkalistat ja poista karvat niiden takaa. Minä en tehnyt tätä ensimmäisellä kerralla koska koin sen niin työlääksi. Olisi kyllä kannattanut, sen ymmärsin vasta kun muutimme toisen kerran ja ryhdyin tähän touhuun. Listojen takana on karvaa niin paljon ettet uskokkaan. Riippuu ehkä tosin varmaan hieman karvan laadusta. Kovin karkea karva ei varmaan kulkeudu taakse niin helposti. Toisella kerralla puunasinkin asunnon lattiasta kattoon, irrotin listat ja pyyhin kaikki pinnat kostealla myös kaappien sisältä. Sekä imuroimme patterien välit. Noh tällä kertaa pireita tulikin vain siivouksen aikana. Eli työ kannatti!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
vastaus05.11.2013 23:35

Imuroi ensin moneen kertaan kaikkialta, tuuleta samalla hyvin. Sitten pyyhi kostealla, pientä määrää hajusteetonta, mietoa käsienpesuainetta tarvittaessa käyttäen. Toista monta kertaa, seuraavat kerrat ilman pesuainetta. Imuroi lattialistojen takaa aivan ensimmäisenä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Katriina07.03.2018 08:11

Eikö imurointi tavallisella imurilla vain levitä pölyä entisestään? Keskuspölynimuri on tietenkin täysin turvallinen vaihtoehto.

Se pölyhän on ymmärtääkseni varsinainen ongelma, tietysti karvatkin sikäli, että niihin tarttuu hienojakoinen pölykin. Itse putsaisin kaiken kostealla ja käsipelillä - vaikka sitten listojen alusetkin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta