Allergia ja koira. Onko olemassa allergiaperheen koiraa?

05.01.2015 07:27

Olen löytänyt todella useita viestejä eri keskustelupalstoilta, joissa lievillä allergiaoirella ollut henkilö on pystynyt ottamaan koiran ja muutaman viikon jälkeen oireet ovat hävinneet täysin ja muutkin allergiat lieventyneet. En ole löytänyt yhtään päinvastaista tarinaa. Onko tilanne todellakin näin hyvä? Vai olenko vain huono etsimään. Karvattomat koirat ovat esiintyneet kovasti näissä viesteissä, toki muitakin koiria on ollut esillä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Iloa myös allergiselle12.01.2015 12:51

Hei

meillä on havannankoira ja se on todella vähän allergisoiva. Jos niin voi mistään eläimestä sanoa. Mutta siitä ei lähde karvaa kuin ainoastaan harjatessa.Ja karva on kuin hius ilman aluskarvaa. Ja helpon pieni mutta ei mikään linnunluinen hippiäinen. Reipas ja iloinen, ei agresiivinen. Paras rotu ikinä. Pidän turkin lyhyenä niin se on helppo hoitaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Labradoodle09.05.2016 11:20

Meillä on ollut 5 vuotta ALD ja allergioiden kanssa selvitty hyvin = ei oireita. Niitä tuttuja joilla on koira allergia, ei ole tullut oireita kanssakäymisestä koiran kanssa. Toki altistus ei varmasti vastaa samaa kuin jos koira olisi samassa taloudessa.

Itse olen ollut erittäin tyytyväinen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Näinmeillä12.09.2016 10:53

Meillä ollut pitkään Amerikankarvattomiaterrierejä. Aikoinaan päädyimme rotuun pojan astman takia. Meillä on paljon vieraillut ihmisiä jotka eivät voi mennä koirakotiin ilman lääkkeiden ottoa. Meillä eivät ole mitään oireita huomanneet . Eli voin huoletta sanoa että soveltuu isolle osalle perheitä joissa jollain jäsenellä on lievä allergia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Koiraamiettivät14.09.2016 12:07

Olen allerginen kaikille koirille, tosin niin kuin moni muukin koira-allergikko toisille roduille enemmän kuin toisille sekä minulla on myöskin astma ja lukuisia muita allergiaoireita. Mutta siispä koira-allergiastani... Todettu ihan testein ja itse sen myöskin todennut ajat sitten allergiaoireilla jotka vaihtelevat aika laajalti. Kun olin pieni meillä kotona oli pitkäkarvainen mäyräkoira, jolle ehdin siedättyä ennen kuin allergiani tuli ilmi ja paheni. Tälle mäyräkoiralle olin lievästi ainoastaan syljelle allerginen. Myöskin vanhemmillani on tälläkin hetkellä koira ja pystyn siellä käymään kylässä ja olemaan, tosin otan aina alustavasti allergialääkkeet alle ja käynnin jälkeen suihkussa käynti ja vaatteet pesuun. Enkä tietenkään koske koiraan...Kun koira oli pentu siitä tuli lievemmin allergiaa. Olen aina pitänyt kovasti koirista... Ja nyt sain kuulla että eräs tuttavaperhe he ottivat juuri jonkin koiran, perheessä on yksi pahasti allerginen koirille ja tämä on kuulemma sellainen rotu mikä sopii allergisille...Mikä se rotu on ja onko totta? Myöskin eräs ystäväni oli pahasti allerginen kissoille ja nykyään heillä on kotona kissa, ei ole enää allerginen kun siedättyi...!! En vain jotenkin jaksa uskoa että oikeasti on olemassa jokin koirarotu mikä sopii allergisille???? On kuulemma jokin uusi rotu.....Onko kellään tietoa asiasta???

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Australian Labradoodle11.01.2017 07:46

Haluaisin kuulla lisää kokemuksia etenkin Australian Labradoodlen omistajilta, jos täällä palstalla heitä vielä on, että miten allergiaperheissä on koiraan sopeuduttu kun on pentu tullut taloon? Onko tullut oireita? Meillä on mies ja 9-vuotias poika astmaatikkoja ja lisäksi koira-allergisia. Mies vähän lievemmin allerginen. Vanha koiramme (melkein 16-vuotias länsigöötanmaan pystykorva) lopetettiin viime keväänä kun oli jo vanhuuden vaivoja aika paljon eikä elämä ollut enää koiran elämää. Se oli kova paikka meidän koko perheelle ja etenkin minulle, koska koira oli ollut ihan pennusta lähtien minun koirani. Poikamme sai vähän oireita koirastamme, mutta emme raaskineet enää luopua koirasta ja etsiä sille uutta kotia kun oli jo siinä vaiheessa aika iäkäs kun pojallamme todettiin koira-allergia...Kissoille ja muille eläimille ei allergiaa ole, ainakaan allergiatestin mukaan. Astmalääkkettä otettiin välillä, vaikka tiedän kyllä, että lasten terveys menee lemmikkien edelle. Iho-oireita ei tullut eikä silmien punoitusta. Poikamme siedättyi koiralle aika hyvin. Vanhan koiramme jälkeen mietimme, että ei oteta koiraa ainakaan ihan heti. Mutta sitten kuulin Australian Labradoodlesta ja siitä että monelle astmaatikolle ja allergiselle koira on sopinut hyvin. Ollaan tutustuttu rotuun ja käyty tutustumassa muutamassa perheessä, joissa kyseisiä koiria on ollut, eikä pojalle ole oireita juurikaan tullut yhdestä koirasta. Jos koiria on ollut enemmän, oireita on ilmaantunut, eli silmien punoitusta, nenän vuotamista ja jos koira on nuollut kasvoja, niin punaisia läikkiä tuli kasvoihin. Toki tähän on saattanut vaikuttaa myös muutkin asiat, kuten pieni tila sisätiloissa (olimme olohuoneessa missä useampi koira...) ym...Tämmöisiä oireita ilmeni myös esim. kun kävimme kylässä jossa oli 2 kultaista noutajaa. Ja muutkin rodut allergisoivat usein näin. Paitsi vanha koiramme, johon poika oli siedättynyt. Mutta vähän mietityttää, että miten yhden koiran kanssa sopeutuminen todella onnistuu? Ja uskaltaako koirasta edes haaveillakaan? Kokemuksia?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
07.08.2017 08:32

Meilläkin on nyt pieni labradoodle pentu, perheessä astmaattinen isä ja allerginen lapsi. Kummallekkaan ei oireita.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Anne22.11.2017 11:33

Olen ollut ihan vauvasta saakka allerginen eläimille. Kissa ja hevonen pahimpia. Lisäksi siitepölyallergiaa yms. Sain lapsena kymmeniä pahoja astmakohtauksia allergiasta johtuen. Olen aina aikaisemmin vältellyt kaikkia eläimiä allergian vuoksi. 10 vuotta sitten otimme 2 kania tyttäremme ylipuhuttua meidät. Rakensimme kaneille talviasuttavan mökin pihalle suurine aitauksineen. Kanit edelleen elossa, toinen 10,5 v ja toinen 10v. Olen joka päivä käynyt hoitamassa kaneja. Aluksi kanit aiheuttivat silmäoireita yms, mutta ei enää. Nykyään en saa enää koirista minkäänlaisia oireita. Tyttärellä 2 koiraa, jotka ovat aina silloin tällöin hoidossa ja nukkuvat samassa sängyssä meidän kanssa. Äidilläni on kissa. Kissasta saan edelleen oireita, mutta nykyään voin olla jo kissaperheessä monta tuntia, eikä ambulanssia tarvita. Mutta joka päivä en voi käydä. 20 vuotta sitten olisin joutunut jo reilusta tunnista kissaperheessä olon jälkeen ambulanssilla sairaalaan. Olen sitä mieltä, että siedätyshoito kanien kanssa on helpottanut allergiaani.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Opettaja13.12.2017 18:15

Meillä ollut 2 vuotta Coton de tulear, eikä ollut ongelmia. Nuohoan koiran kimpussa ja pussailen sitä jatkuvasti.

Olen pahasti allerginen koirille: Tunti koiran seurassa aiheuttaa nenän vuotamista ja hengitysongelmia, vaikka olisi allergiatabletit ja nenäsuihkeet käytössä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
allergikko kanssa19.02.2018 08:42

Moi,

Itselläni ja perheessäni kanssa allergioita mutta Portugalin vesikoirasta, joka meille tuli testiin noin 7 vuottasitten niin mitään oireita ei ole tullut! Ottakaa Portugeesi jos haluatte koiran ja on allergioita! Ok, turkissa on tietty hoitamista mutta se on helppo vetää puoen vuoden välein klaniski niin ei tarvi harjailla tai nyppiä

Zemppiä kaikille allergikoille jotka ovat koiruutta hankkimassa

terv, Isbisters

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pirjo31.08.2018 11:31

Olen ikäni ollut koirille allerginen ja etsinyt koiraa, josta ei tulisi oireita. Ulkokoira on melkein aina ollut, siedätys ei ole auttanut, bichon friset ym. ns. allergiarodutkin aiheuttavat hengenahdistusta. Sitten taloin tuli saksanpaimenkoira/australianpaimenkoira/kultainennoutaja/bordercollie, jolle oli tarkoitus tehdä koiratalo pihalle toisen koiran kaverina. Mutta ihmeekseni tämä koira ei auheutakaan mitään oireita....ei, vaikka nuolee minua ja nukkuu sängyssäni. Olisi mielenkiintoista tietää, miksi se ei aiheuta allergiaa. Tutkiiko joku taho tämmöstä asiaa allergiaystävällisen rodun kehittämiseksi?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
sari.lehtonen1@luukku.com13.10.2018 15:01

Hei.Olisin kysynyt mikä koirarotu sopii oireiden mukaan allergigoille.3-vuotta sitten otettiin tyksissä lappu testit ei näyttänyt allergiaa. ja sitten otettiin verikoe ja siinäkään ei näkynyt mittää allergiaa.mutta nytten haluisin yrittää koiraa koska ne oireet on samat vaikka ei ole tällä hetkellä lemmikkiä kotona.mutta kun menen kotia niin siellä on hilsettä ja joskus koirakin niin tulee oireita.silmät punoittaa kutisee,iho kutisee.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
japa28.01.2019 16:51

Ollaan molemmat emäntä ja minä allergisia ja astmaatikkoja. Meillä on nyt 3 Yorkkia. eivät ole aiheuttaneet mitään. Mutta muistakaa on tapauskohtaista.

T: JAPA

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja19.02.2019 12:01

Mulla on koira-allergia ja astma. Olen toivonut omaa koiraa jo 20 vuotta ja vihdoin otin "riskin" ja meille muutti lagotto. Sovittiin kasvattajien kanssa, että pentu muuttaa takasin heille, jos en siedäty ( eka vuosi pahin). Nyt 2 kuukautta yhteistä eloa takana, mitään oireita ei ole tullut. Kävin myös rapsuttelemassa lähellä asuvaa toista lagottoa monta kertaa ennen oman hankintaa ja olin mukana, kun 4 lagottoa trimmattiin ( jestas sitä villan määrää!), jotta altistuin kunnolla. Oma koira syö raakaruokaa, jolloin hilsekin on erilaista. Tiedän monta allergista, jotka lagottoja sietää :)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lellu21.02.2019 13:40

Meidän perheessä on allergiaa itselläni allergia testit näytti todella pahasti allerginen koirille ,samoin miehelläni on allergia oireita.Hankimme yorkin emmekä ole katuneet päivääkään .Ei allergisoi meitä ainakaan,mutta aina pitää muistaa mikä sopii toiselle allergiselle ,ei välttämättä sovikkaan toiselle

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lellu21.02.2019 13:41

Meidän perheessä on allergiaa itselläni allergia testit näytti todella pahasti allerginen koirille ,samoin miehelläni on allergia oireita.Hankimme yorkin emmekä ole katuneet päivääkään .Ei allergisoi meitä ainakaan,mutta aina pitää muistaa mikä sopii toiselle allergiselle ,ei välttämättä sovikkaan toiselle

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
KOIRIARAKASTAVAIHMINEN!05.07.2019 21:01

Moi! ;) Oon 13v ja ollaan saamassa koira!mutta siihen on vielä aikaa koska ennen sitä rakennetaan Uusitalo ja vasta sinne hommataan koira!

Ollaan selailtu monet rodut ja parhain on ollut labradoodle!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mitä tehdä?10.07.2019 19:47

Veljellä koira-allergia ja itse rakastan koiria enemmän kun mitään! Saa pientä oiretta bichon friséstä, mutta jack russelista ei juuri ollenkaan... Voisiko joku ehdottaa rotuja ja jakaa kokemuksia :)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mitä tehdä?10.07.2019 19:51

Veljellä koira-allergia ja itse rakastan koiria enemmän kun mitään! Saa pientä oiretta bichon friséstä, mutta jack russelista ei juuri ollenkaan... Voisiko joku ehdottaa rotuja ja jakaa kokemuksia :)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta