Allergia ja koira. Onko olemassa allergiaperheen koiraa?

pessich29.04.2011 06:52

Haluaisimme hankkia perheeseemme koiran. Mieheni on allerginen ja hänellä on astma. Olen kuitenkin kuullut, että esim.Bison Frise olisi sellainen koira, mistä ei hilsettä niin paljon irtoa? Onko kellään kokemusta?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
wildlife01.05.2011 18:03

Kyllähän se on niin, että jokaisesta koirasta irtoaa hilsettä, joka ärsyttää ihoa ja hengitysteitä. Meistä ihmisistäkin lähtee todella paljon hilsettä. Käykää koiraperheissä kylässä ja mikäli oireet ovat voimakkaita, niin suosittelisin harkitsemaan tarkkaan. Kaikki mahdolliset tuntemukset ja puhallukset kannattaa merkitä vihkoon ulos.

Minulla on astma ja meillä on saksanpaimenkoira. Perheessä on aina ollut koiria enkä tulisi toimeen ilman iloista hännän heiluttajaa ja seuraajaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
AHT05.05.2011 18:16

Allergia vapaata koiraa EI ole varmasti olemassa, mutta vähemmän allergisoivia vaihtoehtoja kyllä löytyy. Toivoaan ei kannata menettää. Meilläkään ei uskottu, että koskaan voisi olla omaa koiraa, mutta nyt meillä asustaa amerikankarvatonterrieri eli AHT. Rotu ei siis ole allergia vapaa, mutta meillä on allergiasta huolimatta pärjätty oikein hyvin. Oireita on tullut vain muutaman kerran ja niistä on selvitty siivoamalla. Ihmiset ovat tietenkin yksilöitä ja kaikki allergiset eivät varmasti selviä ko. rodun kanssa. Meillä oli perheessä paha koira-allergia, mutta pikkukaveri on siedättänyt meitä ja nykyisin saamme karvaisistakin koirista selvästi aikaisempaa vähemmän oireita. Kannattaa siis tutustua eri vaihtoehtoihin ja miettiä että kuinka paljon on valmis kestämään oireita tai onko valmis syömään lääkkeitä tarvittaessa.

Tietoa rodusta http://www.sakate.net/

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
tiituska25.05.2011 13:51

Hei Wildlife!

Kuinka pärjäätte sakemanninne kanssa vaikka allergiaa? Kuinka paha allergia siis on? Asuuko koiranne sisällä kokonaan vai onko osittain tarhassa? Itsekin haaveilen kyseisestä rodusta ja perheessä lievää allergiaa..Kaikki neuvot siis tarpeen :)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Sartsa25.05.2011 19:28

Meillä kaks ihanaa perhoskoiraa, ei oireita vaikka olen eläimille allerginen. Kai sitä tottuu, siis siedätyshoitoa:)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Brava13.06.2011 10:10

Mitä jos kokeilisitte kuitenkin siedätyshoitoa? Siis lääkärin valvonnassa, ei tuollaista omaehtoista.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hylafinland13.06.2011 18:47

Meillä allerginen lapsi - nykyän kotiin kuuluu myös 2 koiraa ja 2 pitkäkarvasta kissaa. Ratkaisu oli ja on HYLA sisäilmanpuhdistin järjestelmä vesiseparaattoritekniikalla. Laite pakottaa ympäröivän sisäilman yli 16 G:n voimalla astiaan, jossa vettä ja paluttaa puhdistetun ilman. Vesi sitoo. Ilmaa vaihtuu minuutissa yli 27 000 litraa! Hyväksi havaittu ja todettu jo yli 11 vuotta Suomessa ja yli 50:ssä maassa! Siis näin sopii periaatteesa kaikki koirat - eli pitäkää lemmikki luonanne tai hankkikaa sellainen ja viereen oikeat laitteet. Kaikki voivat silloin hyvin. Kyse on siis välineurheilusta - niillä homma sujuu. Robert J. info@hylafinland. fi

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
30.06.2011 20:19

Ollaan ajateltu meille koiraa, mutta perheessä on yksi allerginen. Emme haluaisi välttämättä esim. bichon frisétä ym. vastaavaa, vaikka niistä usein sanotaankin, että ovat vähemmän allergisoivia. Sen sijaan olemme miettineet chihuahuaa, lyhytkarvaista ( vaikka pelkästään karvan määrä tai karva yleensäkkään ole välttämättä se allergian aiheuttaja, niin tuntuu "turvallisemmalta" vaihtoehdolta, kun on oireita tullut lähinnä pitempikarvaisista koirista). Eli onko olemassa jtn lääkkeitä, jotka auttaisivat, jos oireita tulee joskus tai useamminkin? Auttaako esim. ihan normi histamiini asiaan?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
puuvillakoirien omistaja01.07.2011 19:41

Meidän perheessä on ollut kaksi Coton de tulear koiraa, vaikka tyttäreni on superallerginen melkein kaikelle. Koirat ovat olleet nyt viitisen vuotta ja tuntuu että tytön allergiat ovat helpottaneet pikkuhiljaa koirien meille tulon jälkeen. Koiramme ovat saaneet kahdet pennutkin, eikä pikku pennuistakaan ole tullut oireita. Kaikki pennut ovat löytäneet ihanat kodit; nekin ovat menneet allergiaperheisiin. Yhtään pentua ei ole palautettu, annoimme sen vaihtoehdon jos olisi oireita alkanut tulemaan. Yksi perhe oli aivan varma, että koiraa ei voi milloinkaan heidän perheeseen tulla, mutta niinpä vain Coton on heidätkin hurmannut. Tämä rotu on pitkäkarvainen, ja se hyvä asia on että näistä ei karvaa irtoa kuin harjatessa. Eli ei tarvitse nyppiä koirankarvoja

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
wildlife05.07.2011 05:24

Hei tiituska,

minä pärjään ihan ok, sillä omalle koiralle olen jo siedättynyt aika pitkälti. Muista koirista saan iho-oireita: pientä kutinaa. Testin mukaan olen pahiten allerginen kissoille ja vähiten lampaalle. Heinät ja pujo aiheuttivat paljon allergiaa. Meillä koira on koko ajan sisällä.

Minulla allergiset oireet ovat todella vähäisiä tai sitten en tajuakaan, mitkä ovat allergisia oireita, kun ne ovat olleet elämässä jo pitkään mukana. Tulee tavallaan sokeaksi.

Jos perheeseen ollaan hankkimassa koira, niin ensin pitäisi selvittää, mikä rotu on oikea juuri perheen kannalta. Saksanpaimenkoiraa en suosittelisi ensimmäiseksi koiraksi, jos haetaan vain seurakoiraa tai lenkkikaveria. Tämä rotu vaatii paljon omistajaltaan. Lisäksi rodunjalostus on niin kirjavaa, että hyvin yksilön löytäminen on hankalaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ml05.07.2011 14:46

moi.olen allerginen(vielä aika pahasti) koirilla ja minulla on astma, mutta meillä on ollut koira (bison frise) jo viisi vuotta eikä ole ollut suurempia ongelmia. kun meidän koiralla oli pentukarva, minulla oli hieman hengenahdistusta öisin mutta sekin loppui heti kun karva vaihtuu. kun koiraa ei pidä makuuhuoneessa ja siivoaa kerran viikossa, tuulettaa petivaatteet niin hyvä tulee!:)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Jepulis10.10.2011 11:26

Terve, itse olen koiralle allerginen, mutta kolme koiraa on itsellä ollut, viimeisin Bichon Frise aiheutti pahimmat oireet ja laukaisi astman. Eli minulla oli ainakin ihan päinvastainen kokemus tästä rodusta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kukka27.12.2011 18:03

Heips,

Itse olen ollut aina allerginen lähestulkoon kaikelle mahdolliselle;

Siitepölyt ja eläimet

Aina olen kuitenkin paljon eläinten kanssa ollut tekemisissä, en voisi elää ilman!

Aikaisemmin kotonani asui 8 vuotta mäyräkoira ja nyt on asunut toiset 2 vuotta ja hyvin on mennyt. Tiedostan että ajoittain saan koirasta oireita mutta ne menevät ohi viimeistään lääkityksellä. Kyse on kuitenkin melko lievästä oireilusta. Kaikki lähtee siitä paljon oireita olet valmis lemmikin takia kestämään ja missä tasapainossa esim. astma on.

Viimeisellä allergialääkärikäynnillä minulla oli ihana lääkäri joka on hyvin optimistinen koirien suhteen. Olen hankkimassa koiralle toista mäyräkoiraa kaveriksi ja kokoajan mietin että mitä jos astma/allergia pahenee = kaikki kauhuskenaariot olen käynyt päässäni läpi. Onko ketään joka olisi / on samassa tilanteessa?

Pärjään hyvin yhden kanssa, mutta aina mietin että mitä jos se toinen pahentaa tilanteen...Otanko suuren riskin ja joudun elämään ajatuksen kanssa että joutuisin kauheimmissa kuvitelmissani koiristani luopumaan. En ole koskaan tosin pitänyt luopumista vaihtoehtona, kestän mielummin oireet ja olen onnellinen koirieni kanssa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
siitepölyinen31.01.2012 15:46

Hei,

minullakin tällä hetkellä houkuttaisi kovasti toisen koiran hankkiminen, kun nykyinen on jo melko vanha. Jotenkin ajattelen, että jos tuon toisen koiran saisi hankittua "samaan siedätysputkeen" niin allergia ei ehkä pahenisi?

Onko teillä muilla kokemusta erilaisista ilmansuodattimista, että auttavatko?

Itse olen siis enenevässä määrin siitepölyallerginen, joka vuosi tuntuu joku uusi siitepöly aiheuttavan oireita ja oirekausi on jo hyvin pitkä kesäisin. Silloin myös koiran kanssa on vaikeampi olla, mutta johtuuko se sittenkin vain siitepölyistä? En myöskään koe, että olisin yleislääkärillä käydessäni ikinä saanut kunnollista katsausta allergialääkitykseeni, pitäisikö sitäkin vielä yrittää laittaa uuteen uskoon ihan allergialääkärin luona?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Amalgpal07.03.2012 06:52

Hei,

Minä itse olen ollut koko ikäni kaikille karvaisille eläimille allerginen ja samanaikaisesti pidän eläimistä tosi paljon. Huono yhdistelmä vai mitä? Ajattelin kuitenkin ottaa riskin ja otin koiran. Pienen sekarotuisen chihumixin.

Aluksi hieman silmiä kutitti ja nenä vuosi, mutta noin parin kuukauden jälkeen olen täysin oireeton onnellinen koiran omistaja.


http://koirienallergiat.blogspot.com/

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
jokku18.03.2012 19:04

äidilläni on todettu paha allergia vähän kaikille eläimille ja siitepölyille yms. mutta juuri tuo bichon friche todettiin hänelle sopivaksi ja eikä hilseile koska lähtee niin vähän karvoja. ja olihan se koira äidilläni melkein 12 vuotta eikä allergiaa syntynyt :)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
pippuri09.05.2012 13:47

Hei, osaisitteko sanoa, voiko sellaiseen perheeseen, jossa on paha siitepölyallergia, ottaa koiraa? Allergisen henkilön ihopistotesteissä ei todettu yliherkkyyttä koiralle, mutta pahat oireet siitepölyaikana mietityttää. Koira on ollut unelmissa jo pitkään. Kissoille on lievä yliherkkyys, myös joillekin ruoka-aineille.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
mie10.05.2012 10:29

Jos koira on miestäsi tärkeämpi asia, niin siitä vaan!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
oma kokemus16.05.2012 19:15

Itselläni koiran tulon jälkeen siitepölyallergia on alkunut helpottaa. Ilmeisesti koira on ikäänkuin "siedättänyt". tarkoitan että vastustuskyky on kai kasvanut.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
vastaus16.05.2012 20:15

vuosittainen siitepölymäärän vaihtelu on valtavaa, jolloin tuollaisen asian toteamiseen tarvitaan vuosikausien aika, ja toisaalta ihmisen muisti ei taas sellasita aikaa oikein riitä. Miten olet todennut asian? Allergia usein myös helpottuu iän myötä. Onko asuinpaikka ja ovatko muutkin tekijät olleet samat?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Emmi17.05.2012 09:01

Suosittelen koira-allergikoille tutustumaan basenjiin. Itse eläinrakkaana koira-allergikkona tutustuin ystäväni basenjiin, ja oli ihanaa kun pystyin laittamaan nenän kiinni turkkiin ja vetämään henkeä - eikä tuntunut pahalta. Basenjilla ei ole aluskarvaa, eikä se tuoksu märkänäkään koiralta. Basenji tuoksuu lähinnä pähkinältä tai auringossa lämmenneeltä hiekalta :D Ei hilseile(ainakaan näkyvästi) eikä kuolaa(ainakaan tuntemani basenjit).

Nyt on ollut oma basenji jo 3 vuotta ja olen niin onnellinen, että on olemassa rotu jonka kanssa minäkin voin viettää aikaa ilman allergia-oireita. Toki kannattaa ihan minkä tahansa rodun kohdalla viettää aikaa ko. rotuisen koiran kanssa ennen hankkimista jossain tiloissa jossa ei ole muita allergia-oireita aiheuttavia tekijöitä ja havainnoida omat oireet tai oireettomuus.

Monet ovat sanoneet, että esimerkiksi portugalin vesikoira ja collie olisivat vähä-allergisoivia. Itselleni valitettavasti tulee molemmista roduista oireita :(

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta