Ventolinen vaikutus aika..?

Myy04.02.2015 20:37

Kauankos ton ventoline evohalerin pitäis pitää kanavat auki? Mulla astman suhteen pef arvot on ollu hirmu pitkään 350-380 varmaan siis kolme kuukautta menny että flunssan jäljiltä noussut nyt tällä viikolla takaisin huippu tasolle 420. Huonoimmillan laskenut 310-320.. Välillä sina seurailen peffejä kun ne hiljaa tippuu niin en heti huomaa. Tässä eilen ja tänään siis mitannut noita 420 arvoja. Päivällä tuntu vähän ahdistavalta ja eka ajattelin et kurkussa on vaan limaa tms, mut sit keksin puhallella, pef oli jotain 370 luokka, otin kaksi annista ventolinea ja kesti ehkä puoli tintia ennen kuin olo helpotti ja pef takas 420. Meni ehkä tunti ja taas ahdisti, pef n. 350 ja otin taas avaavaa ja nousi 420....Nyt illalla ne taas oli jotain 370...

Eiks ton ventolinen pitäis kuitenki vähän pidemmin auttaa?? Kävin kuitenkin ihan normaalisti treeneissä, enkä edes vinkunut niin kuin yleensä, kuinka normaalia sekään nyt sit on et aina pihisee urheillessa??

Mä oon niin kyllästynyt tähän koko astmaan!!

Onks se sit vaan niin et aina kun pef lukemat on paremmat niin sen laskun huomaa paremmin kun taas jos ne on tasaisen huonot ni vaihtelua ei enään erota???

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Moniallergikko04.02.2015 21:11

Musta toi kuulostaa siltä, että sulla ei oo astma tasapainossa, eli sulla ei oo hoitava lääkitys kohdallaan, voi toki johtua myös siitä flunssasta, mutta jos astma ei oo tasapainossa, niin tuo ventolinen käyttö ja hengenadisutksen liisäntyminen viittais siihen astman pahenemisaviheeseen. Itelläni on nyt ihan sama tilanne. Nyt on ollu lääkkeet tuplana kolmatta viikkoa ja ei vieläkään meinaa hellittää. Keuhkoihin sattuu. Mutta sillon ku mulla on astma tasapainossa ja terve ni ei tarvi ollenkaan avaavaa, mutta heti ku tulee flunssa/keuhkoputkentulehdus, ja siinä samalla astman pahenemisvaihe tietenkin, niin johan alkaa menee röörit tukkoon. Mulla lisääntyy huomattavasti ventolinen tarve ja keuhkot tukossa, mutta sitten kesällä ei mitään oireita. Et tää nyt vaan on tyhmäää ku joka talvi on menny infektiokierteessä ja nyt se on vielä hankalampi, kun en voi syödä antibioottikuureja enää, koska oon niin allerginen. Ja mulle lääkäri sano, että kun on ollu tasapaino hukassa ja astman diagnoosivaiheessa niin tukossa keuhkot, että potilas ite ei enäää huomaa, että ahdistaa henkeä ku se/keuhkoputket on tottuneet siihen tukkoisuuteen. Ja ventolinen pitäis vaikuttaa 4-6 tuntia. :S Ja älä muuta sano, määki vihaan yli kaiken tätä tyhmää astmaa. Voi toki olla et en ois sairastunut astmaan ja allergioihin, jos mun ei ois tarvinu/tarvis olla homekoulussa. Tuplaa hoitava lääkitys ja ota yhteys omaan keuhkolääkäriin. Mitkä lääkkeet sulla on käytössä ja kuinka monta annosta niitä menee "normaalisti"? Itellä menee Innovair 2x2 ja Alvesco 160µg 2x1, mutta nyt pahenemisvaiheessa menee Alvescoa 2x2. Varmaan Innovair pitäis tuplata, mutta kun saan siitä niin inhottavat takykardian ja tärinän. Ja syän nyt tällä hetkellä kortisonia, et sais ees jotain tolkkua astmaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
myy05.02.2015 06:48

Kiitos vastauksesta. Mulla ei ole varmaan koskaan ollutkaan astma tasapainossa viikkoa kauempaa, sillon saan puhallettua sen 420 ja sit tipahtaa sinne perus 370/380. Lähtötilanne on ollut siitä kun 2 v sitten sairastuin nin muistaakseni 330, että onhan siitä jo noustu, mutta pitäiskö mun tyytyä siihen että ne peffit pysyy siinä 380 tasolla vai hoitaa niin kauan että pysyy sielä omissa huippu arvoissa?????? Alkujaankin on ollt siis huonosti lääkkeille vastetta antava tämä minun tilani, ja silloin kun pef arvot on sielä 350 alapuolella niin silloin ei ventoline juurikaan niitä nosta (limaa kai sit niin paljon)?? Nyt on menny viime kesästä Alvesco 160 1x2 (2x2), sitä ennen on kokeiltu vaik mitä, ja päädyttiin purkamaan niitä lääkkeitä kun kurkku oli niin kipeä ja kovin suurta vastetta ei ollut. Montekulastia kokeiltin mutta siitä tuli niin karmeat sivuoireet eikä vastetta näkynyt niin se lopetettiin hyvin lyhyeen. Alvesco on mielestäni ollut tähän asti paras, vaikka joskus oiskin kiva että olisi se pitkävaikutteinen avava siinä mukana, mutta silloin kun esim seretide oli niin oireita oli jatkuvasti kun lääkkeen vaikutuksen loputtua pef arvot tipahti. (aika älytön juttu kuin ite ton tosta luki)

Paljonko teillä muilla pef arvot tipahtaa silloin kun on sellaista lievää ahdistusta? mulla näköjään on se 50-60 litraa. Sillon kun on ollut kunnon kohtaus en ole koskaan mitannut.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lumienkeli05.02.2015 09:50

Hei!

Olen kanssasi samaa mieltä, että Alvesco on hyvä hoitavalääke. Minulla oli siihen rinnalle pitkävaikutteinen avaavalääke erikseen Formoterol. Minulle tämä Formoterol ei käynyt sivuoireiden takia.

Nyt minulla on kuitenkin Bufomix, jossa on pitkävaikutteinen avaava mukana (Formoterol) tämä on nyt toistaiseksi hyvin käynyt, mutta nyt yritetään puolittaa annosta.. saas nähdä miten käy?

Minulla on optimi puhallusarvo 500 ja flunssan aikana se kyllä tippuu paljon alhaisin arvo on ollut n.300. Herkästi se tippuu tuon 50-60 jos lähellä on allergian aiheuttajaa (home, tupakka ja hajuvedet).

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta