Pahenemisvaihe ja sairausloma

ei s-lomaa13.10.2014 03:41

Minulle työterveys kirjoitti prednisol-reseptin jolla saan viisi purkkia ja kertoi, että voin aloittaa 10 päivän kuurin heti, kun tuntuu pahenevan astma. Teen raskasta siivoustyötä ja kysyin etteikö mun kuitenkin pitäisi tulla lääkäriin ja olla pari päivää sairauslomalla. Ei ole tarpeen kuulemma, astma nyt on tämmöinen sairaus jossa on hyviä ja huonoja hetkiä.

Teen kyllä itselleni karhunpalveluksen, jos tähän suostun, vai mitä?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Surullinen yskijä13.10.2014 04:51

Uskomatonta! Minulla on ohjeena, että ensin "tuplataan" hoitava astmalääke ja jos se ei auta niin lääkäriin, joka tutkii tilanteen ja tarvittaessa Prednisolon ja antibiootit. Minulla oli aina vaarana keuhkokuume ja sairaalareissu, jota oli useampia.... Minulle annettiin aina sairauslomaa silloin, kun Prednisolon kuuri oli alussa, koska olo oli aivan hirveä. Yskä on minulla todella vaikea silloin kun astma on äkäisenä. Olin päiväkodissa työssä.

Toki sairausloman tarve on yksilöllinen, mutta yleiskunto on se ratkaisevin. Olet siivousalalla, tuskinpa olet työkuntoinen astman ollessa vaikeimmillaan. Ole ainakin varovainen ja ota herkästi yhteyttä lääkäriin. Tsemppiä!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Limainen astmaatikko13.10.2014 04:59

Minulle lääkäri myös kirjoitti kortisonitabletit ja samanlaiset ohjeet, että jos astma pahenee, niin ei jäädä odottelemaan, vaan toimitaan ripeästi ja aloitetaan 10 päivän ja 20 mg:n kortisonikuuri.

Ainakin itse koen, että jos heti huononemisvaiheessa aloitan kortisonin, jos hoitavan lääkkeen tuplaaminen ei ole 1-2 vuorokaudessa auttanut, niin toivun paljon nopeammin, eikä astma edes pääse kovin huonoksi.

Jos odottelen sitä huononemista ja varaan aikaa lääkärille, joka toteaa saman eli kortisonikuurille, niin silloin jopa 1 päivän viivytys vie tilaa huomattavaksi huonommaksi. Toki jokainen on oman astmansa asiantuntija.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ei s-lomaa13.10.2014 15:25

Astmaatikon pitäisi tyytyä siihen, että saa monen kuukauden ajaksi prednisol-reseptin ja tutkii itsensä ja aloittaa kuurin ja jatkaa työntekoa. Sairauslomaa ei voi itselleen kirjoittaa, joten kyllä astman pahemisvaiheessa pitää päästä lääkärille.

Miten voisin päästä kuntoutukseen tai jos haluaisin muutosta työtehtäviin, jos työterveys ei tiedä missä kunnossa olen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Surullinen yskijä14.10.2014 08:29

Minä olin työterveyshuollon hoivissa työvuosina. Olin homeyksikössä töissä ja sairastin aina, kunnes todettiin vaikea homeallergia ja vaikea astma. Työterveyshuolto suositteli minulle astman KELA-kuntoutustakin ja kirjoitti ns. B-lausunnon kuntoutusta varten. Kyllä näissäkin asioissa minä luotan ennemmin lääkärin arvioon esim. kortisonikuurin tarpeesta, sillä kortisonikin on aikamoinen myrkky, jos sitä usein joutuu käyttämään. Haepa KELA-kuntoutukseen. Suosittelen jokaiselle astmaatikolle!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna18.10.2014 18:27

ei s-lomaa

Vastaukseni tulee nyt vähän myöhässä. Saako työpaikaltasi olla omalla ilmoituksella pois sairauden vuoksi? Jos saa, ole ihmeessä. Jos ei saa olla, voiko esim. työterveyshoitaja kirjoittaa sinulle sairauslomaa? Jos ei, niin uudelleen lääkärin vastaanotolle.

Tiedäthän parhaimman Pef-arvosi ja muistathan seurata arvoja. Kun seuraat Pef-arvojasi, pystyt osoittamaan konkreettisesti työterveyslääkärille astman pahenemisen vaikeuden.

Onko astmasuihkeesi riittävän tehokkaat, kun sinulle on tullut Prednisolonia vaativa pahenemisvaihe? Oletko ollut astmakontrollissa viimeisen vuoden aikana?

Mikäli ei pysty jatkamaan omassa työssään astman vuoksi, kannattaa olla yhteydessä omaan työeläkelaitokseen ja kysyä neuvoa.

Voin suositella lämpimästi Kelan kuntoutuskurssia, jonne tarvitaan lääkärin B-lausunto työterveydestä tai esim. keuhkolääkäriltä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ammattitukehtuja26.06.2015 13:50

Että mitä?! Minä olen ollut sl:lla nyt 4.6. alkaen dg astman akuutti paheneminen. Ja kun kortisoni jouduttiin purkamaan, palattiin eilen alkutilanteeseen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta