Miten hoidatte rasitusastmaanne?

Maikkis26.05.2015 09:35

Minulla ilmennyt trasitusastmaoireita jo varmaankin 10 vuotta ja nyt virallinen diagnoosi.

En kuitenkaan ole saanut apua hengitettävistä yhdistelmälääkkeistä tai avaavista. Toki PEF-arvot hieman paranee, mutta jos käytän lääkkeitä jatkuvasti, niin tuntuu, ettei niistä ole mitään hyötyä.

Miten te toimitte rasitusastmanne kanssa?

Miten valmistaudutte esim. johonkin pitkäkestoisempaan kovaan suoritukseen (½-maraton, maraton, pitkä hiihto)?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Maikkis18.06.2015 10:22

Olisi totisesti kiva kuulla, että miten muilla menee, jos rasitusastma oireilee.

Itselläni ei muita oireita, kun rankassa liikunnassa, muuten ei pahemmin ole oireita.

Saan tosi helposti yskää hengitettävästä yhdistelmälääkkeestä ja nyt kun olen testaillut, niin paras vaihtoehto on, että otan lääkkeen heti treenin jälkeen. No yleensä tulee vain yksi treenikerta päivää kohden, mutta tuntuu, että olo on siten kaikkein paras ja saan vähiten sivuvaikutuksia.

Onko joku testaillut tai saako joku astmalääkkeistä oireita?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Zipe26.07.2015 20:40

Sain astma-diagnoosin maaliskussa 2015. Juoksulenkin alkuvaiheessa tuli oireet, että henki ei vaan kerta kaikkiaan kulje - ei pysty juosta, vei minut lääkärin vastaanotolle. Siitä seurasi prosessi, jonka seurauksena sain diagnoosin, mutta rasitusastmasta ei ole ollut puhetta. Vaikka oireiden esiintymisen yhteydestä - eli rasituksesta - on ollut usein puhetta. No, diagnoosin jälkeen on kyllä ahdistanut rankasti myös muulloin kuin kuntoillessa. Kaipa lääkärit olivat oikeassa. Anteeksi, itse asiaan: olen lääkinnyt itseäni hyvin, mutta jostain syystä tänään juoksulenkki meni ihmeen huonosti: raskasta ja junnaavaa. Oli n. viiden päivän juoksutauko infektion vuoksi, mutta sitä ennen juoksua kolme kertaa viikossa. Johtuuko astmasta?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Petunia27.10.2015 21:59

Ei yhdistelmälääkettä oteta treenien mukaan? Yhdistelmälääkkeellä tarkoitetaan yleensä sumutetta, jossa on pitkävaikutteinen avaava aineosa (vaikutusaika 12 h) sekä kortisoni. Yleensä otetaan lääkärin ohjeen mukaan aamuin illoin. Muulloin käytetään tarvittaessa pelkkää avaavaa lääkettä, esim. ennen liikuntaa tai sen jälkeen.
Infektiot heikentävät astman tasapainoa. Astma on muutenkin hyvin vaihteleva sairaus, johon vaikuttaa mm. tuulinen sää, veto jne... Keuhkosairauksien erikoislääkärit osaavat neuvoa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Maikkis02.11.2015 17:31

No en kai tulisi tänne palstalle kyselemään, jos astman erikoislääkärit olisivat osanneet minulle kertoa, miten tätä hoidetaan, mutta kun en ole saanut mitään kunnon neuvoja.

Ja jos olisit Petunia vaivautunut lukemaan kysymykseni huolellisesti, niin olisit ehkä jättänyt vastaamatta kysymykseen, jota en edes kysy.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta