Kortisoni aiheutti kaihin ja ym.

57 v17.12.2014 15:07

Minulla on suhteellisen paha astma kai. Esim. olen syönyt tänä vuonna joka kuukausi Prednisolon-kuurin ja ollut sairaalassa yhteensä kaksi kuukautta. En yhteen pötkyyn vaan välissä on kuukausia.

Ensin minulla todettiin maaliskuussa toisessa silmässä kaihi ja nyt joulukuussa toisessakin. Pääsin kiireellisenä leikkaukseen ja nyt luin epikriisin ja siinä lukee diagnoosina "lääkkeiden aiheuttama kaihi". Ja, kun en muuta lääkettä käyttänyt kuin kortisonia, se siis aiheutti kaikin.

Samoin kolesteroli nousi huimasti tämän vuoden aikana ja nyt pitäisi alkaa syömään siihenkin lääkettä. Samoin sydämessä on jotain häiriötä ja menen ensi kuussa varjoainekuvaukseen.

Mutta mun kohdalla loppui nyt kortisonin mättäminen, mielummin vaikka tukehdun nopeasti kuin hitaasti teen kuolemaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kortisoni on myrkky17.12.2014 16:34

Siis 12 kortisonikuuria tämän vuoden aikana!? Kuulostaa hurjalta.

Kortisonitableteilla on lukuisia todella ikäviä sivuvaikutuksia. Se pitäisi olla se viimeinen hätävara.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Surullinen yskijä17.12.2014 16:45

Sama täällä, kaihi kehittyy silmiin kortisonikuurien seurauksena. Leikkaus on sitten ajallaan.

Kortisonikuurit ovat kuitenkin minulle elintärkeitä ja astman ollessa pahimmillaan tukehtuisin... uskon, että tukehtumiskuolema ei ole niitä helpoimpia. Kolesteroliarvoni ovat kuitenkin huippuhyvät. Verenpainelääkkeet ovat kyllä, mutta onneksi on siihenkin lääkkeet. Kaihin voi aiheuttaa kortisonikuurit, sillä minulle sanoi silmälääkärini, että nuorin hänen harmaakaihipotilas on ollut 23-vuotias. Muista sairauksista en tiedä, mutta minulle on kuitenkin tärkeää, että jatkan elämää vielä, vaikeasta astmasta huolimatta ja haluan hengittää. Ilman kortisonikuuria se ei aina onnistu - itku! Voimia sinulle... koetetaan mennä päivä kerrallaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta

Sivua päivitetty: 17.12.2014