Kokemuksia Flutiformista

Vastadiagnosoitu08.02.2014 19:33

Sain diagnoosini yhteydessä uuden lääkkeen, Flutiformin, josta en ole nähnyt aiemmin täällä keskustelua. Onko kenelläkään siitä kokemuksia/mielipidettä? Itse olen nämä pari viikkoa ollut siihen tyytyväinen. Olen aikaisemmin käyttänyt Seretideä ja Pulmicortia, mutta sain molemmista hiivan suuhun. Flutiform on aerosol, enkä ole siitä saanut hiivaa - ainoastaan suu kuivaa - mutta se tuntuu olevan ikuinen riesa kaikkien inhaloitavien lääkkeiden kanssa. Löytyykö muita Flutiformilaisia?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kainuunainen10.02.2014 22:37

Minulla myös kokeilussa Flutiform ollut marraskuusta asti. Sitä ennen kokeiltu Flixotide, Seretide ja Innovair. Flutiformilla on suu pysynyt siistinä eikä kurkkukipua ole ollut kuten Innovairin kanssa. Seretide ja Innovair saivat myös aikaan rytmihäiriötuntemuksia ja lihaskramppeja jonkun verran. Flutiformin aikana ei niitä isommin ole esiintynyt. Alkuun annostukseni oli 2x2(vahvuudella 125/5)mutta tuolla annostuksella ei minun astmani pysynyt tasapainossa. Olen joutunut jo vuodenvaihteesta saakka tuplaamaan eli otan 4x2. Tällä tupla-annoksella tulee jonkun verran käsien vapinaa ja unettomuutta. Suun kuivumista on edelleen ja se on vähän kiusallista etenkin aamupäivisin. Olen myös kovasti kiinnostunut Flutiformilaisista kun tuntuu ettei meitä kovin paljon ole?? Apteekissakin sanoivat ettei tätä lääkettä mene paljoa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Martsu11.02.2014 19:35

Meidän tytöllä 5½-v on ollut Flutiform 125/5mikrog käytössä kesäkuusta asti kun ei vastetta löytynyt aiemmilla, Seretide, singulair-kokeilu, flixotide eri vahvuuksilla + montelukast-kokeilu. Nyt vihdoin ollut oireetta, paitsi kovissa flunssissa jouduttu käyttämään lisänä Ventolinea. Myös Seretiden aikana ilmaantuneet yölliset kauhukohtaukset on loppuneet.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
pöpömagneetti12.02.2014 15:29

Hei!

Sain juuri myös Flutiformin 250/10mg 2x2-annostuksella. Joskus yli 20v sitten eka lääke Tilade mint, sitten jotain muita, jotka eivät oikein tehonneet ja edellinen lääke Seretide diskus, josta kovat vapinat ja käheyttä...tai eihän se vielä ole selvillä, oliko käheys lääkkeestä. Sydämessa lyhyt pq-aika eli muljahteluja tulee siitä tai kiekosta. Muutaman vuoden olen syönyt myös montelukastia eli singulairia 1 tbl iltaisin. Flutiformia ottaessani joudun huuhtelemaan suuta annosten välissä, koska muutoin lääke yskittää. Onkohan se asiaan kuuluvaa, vai jokin reaktio?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kainuunainen13.02.2014 18:42

Minulla yskittää silloin lääkettä ottaessa kun tasapaino astmassa on huono. Aamulääke varsinkin on haasteellinen kun välillä samantein yskin kun olen lääkkeen sisään hengittänyt.Mielestäni tätä ilmeni myös muiden lääkkeiden kohdalla kuin Flutiformin. Minulla menee Montelukast jatkuvana lisänä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Vastadiagnosoitu14.02.2014 07:09

Minullakin on vähän ollut yskää lääkkeen aikana. Hyvä tietää, että huuhtelu auttaa. Käytössä myös Montelukast iltaisin - eli meillä monella tuntuu olevan aika samanlainen "profiili". Kiitos vastauksista.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
pöpömagneetti14.02.2014 12:22

Varmaan tyhmä kysymys, mutta kysyn silti. Kun yskin lääkkeen oton jälkeen, yskinkö lääkkeen pihalle saman tien? Minulla oli yksi lääke joskus vuosituhannen vaihteessa ja heti annoksen jälkeen yskin ja aivastelin, jolloin aine vaihdettiin, koska se saattoi tulla pihalle välittömästi. Lääkeiden koostumushan on kehittynyt,mutta silti outoa tuo yskittäminen. Astmani ei ole mielestäni kontrollissa. Menen uudestaan spiroon, putkien laajentumistilanne tsekataan viipalekuvilla ja mietitään jatkoa. Olen jatkuvassa flunssassa ja nytkin kurkku käheä, nuhaa ja vilun väreitä (lämmöt 37), vaikka olen syönyt antibiootti lokakuun lopusta ma,ke ja pe viikoittain estona... itse epäilen hometta, jolle olen viimevuosina taas altistunut kouluvuosien jälkeen ja lapseni raahavat itiöitä myös kouluistaan ja harrastuspaikoista. Pöpöjen lisäksi kerään myös itiöitä!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kainuunainen16.02.2014 18:30

Ikävä kuulla pöpömagneetti että tilanteesi on huono. Minunkaan astmaani ei olla saatu tasapainoon ja siksipä näitä lääkkeitä on vaihdeltu. Tämän Flutiform kokeilun aikanakin olen oireillut ja mielenkiinnolla odotan mitä lääkäri seuraavaksi ehdottaa. Samaa minä olen miettinyt että ehtiikö lääkkeestä mitään jäädä vaikuttamaan silloin jos heti saa yskänpuuskan. Hankalina päivinä olen ottanut ensin Ventolinen parikymmentä minuuttia ennen ja sitten vasta hoitavan lääkkeen. Silloin ei ole niin kovin yskittänyt.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
pöpömagneetti17.02.2014 12:29

Olin jo unohtanut koko putkien laajentuman, kun viimeksi niitä ei pidetty oikein minään löytönä. Tsekkailin vähän netistä ja taustalla saattaakin olla sairastetut keuhkokuumeet. Niitä on ollut usein ja huonoina vuosina 2 kertaa. Todennäköisesti johtuivat työpaikan sädesienestä, joka löydettiin muutama vuosi siellä oloni jälkeen. Hoitoa ei ole, eikä tupakointiakaan voi lopettaa, kun en ole ikinä edes kokeillut. Passiivistakin yritän aina epätoivoisesti vältellä kaupungilla. Ilmeisesti tuolla estoantibiootilla yritetään nyt estää tuo minulle herkästi tuleva k-kuume... vatsa vaan ei siitä kovin pidä. Sain puelimitse vinkin Flutin ottoon: mieluimmin piiiitkä sisään veto kuin voimakas repäisy. Se on nyt auttanut. Saatavilla on myös jokin välikappale, mutta maksaa apteekissa n. 30€ eli kannattanee harjoitella sisäänhengityksen pituutta. Oma luottamus noihin lääkkeisiin alkaa mennä... Välillä tuntuu, että mulle määrätään Placeboa eli lumetta... No, ehkäpä tämä tässä pikkuhiljaa. Toivon vain parempaa kuntoa ja vointia, sillä olen vasta vähän yli 40-kymppinen eli työvuosia olisi vielä rutkasti, valitettavan homeisissa rakennuksissa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Sipuli15.07.2014 13:21

Hei Olen käyttänyt Flutiformia lokakuusta 2013. Lääkkeen otan Aerohalerin kautta "pieni pönttö" lääkehalerin jatke. Laite vinkuu jos lääkkeen ottaa väärin. Pitkä rauhallinen veto sisään ja lääke menee perille, ei jää jäämiä kurkkuun.Aiemmin jouduin käyttämään Ventolinea ja Seretideä kului. Lokakuun 2013 jälkeen en ole Ventolinea tarvinnut ja pystyn urheilemaan ilman Ventolinea.Varmuudeksi pidän Ventolinea mukana koska en voi uskoa todeksi tilannetta.Sydämentykytyksiä ja muita ongelmia ei ole ollut. Upeeeeeta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
työpaikalla sairastunut27.05.2015 21:12

Hei! Olen ihan uusi Flutiformin käyttäjä joten olin todella tyytyväinen kun sain lukea täältä mielipiteitänne kyseisestä lääkkeestä. Käytin 2 v Seretideä sekä Ventolinea mutta nyt kunto on huonontunut etten enää jaksa kävellä portaita. Lääkäri vaihtoi lääkkeen Flutiformiin sekä montelukastiin ja näitä olen käyttänyt vajaan viikon. Töissä on huono sisäilma johon reagoin yhä voimakkaammin. Iltaisin on kuumetta ja henkeä ahdistaa, tätä on kestänyt jo 2v. Mulle jäi epäselväksi se että millaisiin oireisiin Flutiformia käytetään, siis hoidetaanko sillä esim.keuhkoahtaumaa vai mitä? Tietääkö teistä kukaan? Olen entinen urheilija, jolloin keuhkot oli kunnossa ja fyysinen kunto erinomainen, mutta toisin on nyt.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Päiväkodin mummo02.06.2015 13:26

Sanoit, että työpaikallasi on huono sisäilma. Onko kosteusvaurioita? Minä sain 90-luvulla homeallergian ja vaikean astman homepäiväkodista. Sen jälkeen en enää kestänyt päiväkotien sisäilmaa ollenkaan. Minulla on monien kokeilujen jälkeen lääkkeinä Bufomix 2x2pv. Singulair ja Ventoline. Hyvältä nyt tuntuu, enkä ole joutunut syömään Prednisolonia vuoteen. Päiväkodit ovat aivan liian täynnä nykyisin ja minun astmaatikkona oli todella vaikea hengittää ja olin aina flunssainen ja sairastin paljon keuhkoputken-, poskiontelon- ja kurkunpääntulehduksia. Kunnes sain keuhkokuumeen, johon olin menehtyä. Minä jouduin työkyvyttömyyseläkkeelle 58-vuotiaana. Ole kuitenkin varuillasi, jos työpaikallasi on kosteusvaurioita. Tsemppiä!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Astmaatikko18.07.2016 06:00

Sain viikko sitten tuon Flutiformin ja minulle tuli aivan hirveä päänsärky ja tärinää ja kramppeja. Joskus avaavana lääkkeenä kokeiltiin Ventolinea niin se vaikutti samoin. Vaikka Airomir on samaa lääkettä niin siitä ei tule oireita. Olen ottanut viimeiset 3 vuotta Flixotideä 2000 mg kiekosta päivittäin ja astma vain vaikeutunut, kunnes itse huomasin, että kaikki jauhemaiset kortisonit sisältävät maitoproteiinia jolle olen allerginen. Nyt lääkä sitten vaihtui mutta vielä ei oikeastaan ole muutosta parempaan tapahtunut.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ope06.03.2017 17:43

Koulun sisäilmasta työperäiseen astmaan sairastuneena minulle kokeiltiin puolen vuoden ajan Alvesco 2 inhalaatiota vuorokaudess ja lisäksi 2x2 Flutifomua vuorokaudessa. Albescoa oli käyttänyt jo puoli vuotta enne flutifomun lisäystä. Oireet )pahat lihaskrampit ympäri kehoa eli suonenvedot, käsien paha vapina alkoivat) ilmentyä melko nopeasti Flutiformin aloittamisen jälkeen. Oireet katosivat lääkkeen lopettamisennjälkeen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Viesti Astmaatikolle20.03.2017 06:49

Sanoit saavasi kovan päänsäryn Flutiformista. Saitko muuta lääkitystä lisäksi. Itse sain kortisonikuurin, limaa irrottavan kapselin, ja tämän Flutiformin. Flutiform vaikuttaa hyvältä, ainoa vaiva tällä hetkellä on suun ja kurkun kirvely. Mausteinen ruoka ja kurkkupastillit tekevät kipeää. Hankalaa, kun on uusia lääkkeitä, joista ei tiedä mikä vaivan aiheuttaa. Lääkärin mukaan Flutiform on hyvin siedetty lääke ja sillä ei ole pahemmin haittavaikutuksia. Toivottavasti päänsärkysi hävisi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta