Infektiokierre, lastenhoitaja

Nipsu_10.04.2015 06:08

Hei, olen 30.vuotta lähestyvä nuori nainen. Olen aloittanut työt päiväkodissa syyskuussa ja siitä lähtien ikävässä infektiokierteessä..

Tiedän että on normaalia sairastaa paljon ensimmäisenä vuotena koska lapsilta saa kaikki mahdolliset pöpöt ja vastustuskyky kehittyy vähitellen. Tämä on kuitenkin henkisesti hyvin raskasta; työt ja oma elämä kärsivät.

Tämän vuoden puolella todettiin astma jonka vuoksi jouduin olemaan 2 viikkoa saikulla (astma + keuhkoputkentulehdus) nyt säännöllinen lääkitys, mutta huomaan että hoitotasapainon saaminen kestää, ei siis vielä ole ihan hyvä olo. Lisäksi olen menossa FESS-leikkaukseen sillä kärsin jatkuvasti poskiontelotulehduksista.

Onko täällä muita infektiokierteen sieluntovereita?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lumienkeli11.04.2015 04:15

Hei! Ymmärrän sinua! Raskasta on olla jatkuvasti sairas... Meillä oli kosteusvaurioinen homepäiväkoti 1990-2000 luvun alussa. Sairastimme kaikki paljon lapset ja aikuiset, kunnes meidät siirrettiin uuteen päiväkotiin.

Se oli tosi vaikeaa aikaa. Sairauslomat venyivät hoitajillakin pitkiksi. Oli keuhkoputken-, poskionteloiden- ja kurkunpään tulehduksia, angiinaa ja keuhkokuumetta.

Minulle tuli siellä vaikea homeallergia ja vaikea astma. Leikattiin poskionteloita ensin fess ja sitten sekin isompi leikkaus. Vahinko oli kuitenkin jo tapahtunut ja minä jouduin 58 vuotiaana työkyvyttömyys eläkkeelle. Itku, kun se tuntui surulliselta, sillä rakastin työtäni päiväkodissa lastenhoitajana. Uudelleen koulutusta ei edes harkittu ikäni takia.

Päiväkoti on ihana työpaikka, mutta astmaatikolle se ei välttämättä sovi juuri flunssakierteiden takia. Päiväkodin ovat nykyisin liian täynnä lapsia ja sisäilma ei ole astmaatikolle riittävän hyvä, ilman homettakin. Minä löysin hiukan apua maitohappobakteerien, D-vitamiinin ja C-vitamiinin lisäsyönnistä purkista. Tsemppiä, jospa kesä katkaisee flunssakierteesi!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Eve_8212.04.2015 16:09

Heippa! Itse jouduin irtisanoutumaan työstäni ip-ohjaajana. Ikinä en ole sairastellut niin paljon kuin viime syksynä. Kaikki alkoi kuumeilusta ja lihaskivuista. Sen jälkeen kaksi poskiontelotulehdusta, joiden jälkeen kierre "jäi päälle". Kuumeilua ja nielun tulehdus olivat ne viimeinen tippa. Oireilua töissä pahensivat pieni tila ja ilmanvaihdon puuttuminen. Lopulta oli pakko irtisanoutua. Nyt menossa astmatutkimukset ja oikean lääkityksen löytyminen. Olen 32 - vuotias ja minulla on allergiatausta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Nipsu_14.04.2015 09:05

Kiitos vastauksista! Ihanaa kuulla etten ole tässä yksin. Olen saanut vertaistukea myös facebookin astma ja poskionteloryhmistä. Kyllä tässä valitettavasti alkaa tuntua että päikkytyö ei sovi rööreilleni. Menen huomenna mehiläiseen keuhkolääkärille astman takia. Minulla ei siis vielä ole astmadiagnoosia. Omalääkärini totesi että minun tulisi olla kk ilman seretideä jotta spirometria voidaan tehdä uudestaan. No minähän kuolen jos sitä yritän varsinkin kun nyt on koko ajan infektiokierre lisäksi päällä.

Nyt käytän siis säännöllisesti seretideä, flunssassa tuplana ja omasta pussista. Tällä hetkellä kovassa poskiontelotulehduksessa ja keuhkoistakin ottaa, tod.näk. keuhkoputkentulehdus samalla päällä. Antibioottikuuri loppuu ja ajattelin nyt väkisin alkaa sarvikannuttelemaan vaikka se tekeekin kipeää.

Eilen jäin sairaslomalle sillä ajatuksella että nyt on saatava terveys takaisin ja tuota työtä en millään enää fyysisesti pysty tekemään kunnes olen kunnossa. Mulla on sopimus toukokuun loppuun, eli jos niikseen tarvitseen olen sen koko ajan saikulla. Kesän olen ajatellut lomailla ja jatkaa parantelua. Elokuuksi olin ajatellut päikkytöitä mutta nyt ajatukset muuttuuneet.

Kuvittelen että saisin itseni kuntoon kesän loppuu mennessä ja sitten taas pöpölään, ei välttämättä hyvä idea. Mitä mieltä olette? Minulla on myös matkailualan perustutkinto joten muitakin töitä luulisin löytäväni.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta