astmalääkkeiden Kelakorvaus

taitu02.04.2012 08:54

Suomen hallitus etsii velkaantumisen takia erilaisia säästökohteita ja suunnittelee lääkkeiden Kela-korvausosuuden pienentämistä. Viime viikon Turun Sanomissa asiasta oli artikkeli ja siinä todettiin astmaatikkojen kärsivän tästä Kelakorvauksen vähentämisestä eniten. Mitä järkeä tässä on? Ihmiset alkavat kenties säästää ja jättävät lääkkeitä ottamatta tai ostamatta, näin voi ainakin moni pienituloinen ajatella, kun raha ei riitä. Astman tasapaino huononee, kustannuksia tulee kuitenkin astman paheneman takia. Ei yhteiskuntakaan mitään säästä, jos astmaatikkojen terveys tulee huonommaksi ja he hakeutuvat enemmän terveyspalveluihin. Miksi muutenkaan valtion velkaantumista hoidetaan sairaiden kustannuksella?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Allergikko ja astmaatikko04.04.2012 14:14

Niinpä. Hölmöläisen säästämistä. Sairaalassa vietettävien vuorokausien lukumäärä tulee kasvamaan, kuten sairauslomien pituudetkin ja kuolemantapausten määrä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
M:nen04.04.2012 16:14

Pahalta se tuntuu. Minulla on kaksi astmalääkettä ja laskin, että korotus (jos se tulee) on vuositasolla n. 70 €. Se on iso raha pienellä eläkkeellä olevalle. On totta, että kalliimmaksi tulee kun lääkkeitä jää ottamatta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Astma11.06.2018 14:53

Minulle on jäänyt täysin epäselväksi, että miten ylipäänsä olisi käytännössä mahdollistsa saada stmalääkkeensä korvattaviksi, kun vaikutuksen arviointi vaatii pitkäaikaista elämistä ilman niitä? Arvioidaanko vaikutus kenties samoilla perusteilla kuin aikoinaan noitavainoissa: jos elää vielä lääkkeettömän kauden päätteeksi niin ei tarvitse lääkettä ja jos ei elä niin kappas, olisihan se kai lääkkeen tarvinnnut? Astmani on todettu vuonna 1995 ja tähän päivään mennessä en ole korvattavuutta kyennyt hakemaan, koska törmään joka kerta tuohon että pitää pystyä elämään ilman jotta sen saa. Mahtaako diabeetikoilla ja sydänlääkitystä käyttävillä olla samat ehdot, hieman rohkenen epäillä. Tässä on kyseessä erittäin vakava asia johon liiton tulisi vaatia parannusta välittömästi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hellu13.06.2018 06:38

Hei "Astma" Ei minun tarvinnut olla kahta viikoa ilman lääkkeitä kelakorvattavuuden vuoksi. Seuranta tehtiin niin, että pef-mittaus aamulla ennen lääkken ottamista ja sitten uudestaan lääkkeen/lääkeiden ottamisen jälkeen. Sama illalla. Astman diagnoosi tuli, koska pef:in ero ennen ja jälkeen lääkkeiden ottamista oli suuri (taisi olla yli 30%) sekä selkeä ero aamun ja illan tuloksissa. Spirometriaa varten piti muistaakseni jättää lääkkeet vuorokaudeksi pois.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Uusi13.01.2019 20:51

Hei, minäkin teen tuota Astmatestiä jossa pitää puhaltaa aamuin-illoin ilman lääkettä ja sen kanssa. Lisäksi talven takia joudun ottamaan lääkettä muutoinkin. Hain apteekista siis kaksi kiekkoa Ventolinea ettei tarvitse heti mennä uudestaan. Yllättyin kun farmaseutti alkoi tiedustelemaan paljonko joudun ottamaan lääkettä koska "Kela kyselee" Tämä jäi vaivaamaan minua. Kysytään koska on korvattava lääke vai mihin tämä liittyy?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta