Lapin Atopiayhdistys ry (Rovaniemi)

Lapin Atopiayhdistys ry (Rovaniemi)


Yhteystiedot:
pj. Reetta Juntunen
Yhdistyksen puhelin: 046 6144506
Yhdistyksen sähköposti: reetta.juntunen(a)suomi24.fi

Vertaistukijat:
Reetta Juntunen, reetta.juntunen(a)suomi24.fi
Kaija Hämäläinen, 040 8351446

Yhdistyksen kannatusjäsenet:
Keminmaan apteekki
Saarenkylän apteekki
Karihaaran sivuapteekki
Kolarin apteekki
Kemijärven apteekki
Ivalon apteekki
Simon apteekki
Alatornion apteekki
Tervolan apteekki
Sampo apteekki 

Kiitos tuestanne!

Lataa yhdistyksen esite (PDF)

Kuulumisia tapahtumista

Atopiaväkeä koolla Rovaniemellä

Iholiiton Rovaniemen aluetoimistolla oli 28. helmikuuta 2015  koolla atopiaväkeä ympäri Suomen. Paikalla oli Lapin Atopiayhdistyksen ja Atopialiiton hallituksen väkeä, sekä Iholiitosta Risto Heikkinen ja Riitta Matinlompolo.

Päivä aloitettiin Lapin Atopiayhdistyksen kevätkokouksella, jonka alussa vietettiin historiallinen hetki kakkukahvien kera. Rovaniemeläinen Kaija Hämäläinen (75) kutsuttiin Lapin Atopiayhdistyksen ensimmäiseksi kunniajäseneksi. Yllätys saatiin pidettyä loppuun asti ja niin Kaija, kuin paikallaolijatkin liikuttuivat arvokkaassa hetkessä.

- Kun vaan menee ja tekee, niin ne omat rempat unohtuu. Kaija kertoo nauraen. Ja kun antaa niin myös saa, Kaija jatkaa.

Kaija on yhdistyksen perustajajäsen ja hän on ollut mukana yhdistyksen hallituksessa sen perustamisesta alkaen. Lapin Atopiayhdistys ry, aikaisemmalta nimeltään Pohjoisen-Suomen Atopiayhdistys ry on perustettu vuonna 1996. Yhdistyksen perustamista oli tukemassa Iholiiton silloinen työntekijä Tuula Kokkonen.

- Iholiitossa todettiin silloin, että atopiaa sairastavia on Suomessa paljon. Jotta atopiaa sairastavat saisivat vertaistukea ja atopia yhtenä ihosairautena tulisi paremmin ihmisten tietoisuuteen, olisi hyvä perustaa paikallisia yhdistyksiä tätä työtä tekemään, muistelee Tuula Kokkonen yhdistyksen perustamisvaiheita.

- Muutama vuosi myöhemmin perustettiin valtakunnallinen Atopialiitto tukemaan paikallisyhdistysten toimintaa ympäri Suomen, Tuula jatkaa.

Yhdistyksen perustamisesta alkaen Kaija on toiminut yhdistyksen hallituksessa, toimien ensimmäiset 15 vuotta taloudenhoitajana. Kaijalla on aina ollut intoa ja aikaa osallistua monenlaisiin talkoisiin. Lisäksi Kaija on ollut aktiivisesti mukana mm. järjestämässä Ihopäivä-tapahtumia ympäri Lapin ja koulutettuna vertaistukihenkilönä hän on toiminut olkapäänä toisille atopiaa sairastaville. Lisäksi Kaija on osallistunut valtakunnallisiin Atopialiiton kokouksiin, vieden lappilaisen näkökulman valtakunnan asioihin.

Tilaisuudessa oli paikalla myös Atopialiiton puheenjohtaja Pasi Holopainen ja hän korosti suomalaisen vapaaehtoistyön merkitystä. Hän myös kiitti Kaijaa Lapin atoopikkojen eteen tehdystä työstä ja kannusti muita jatkamaan hyvää ja tärkeää työtä.

Atopialiiton hallitus on viime aikoina jalkautunut pitämään hallituksen kokouksia ympäri Suomen. Nyt kokous pidettiin Rovaniemellä ja samalla tutustuttiin Lapin Atopiayhdistyksen väkeen. Lisäksi päivän aikana kuultiin Risto Heikkisen terveisiä sosiaalietuuksista ja niihin tulevista muutoksista. Yhteinen kokouspäivä oli tiivis mutta antoisa. Nyt on kohdattu ja keskustelut aloitettu, tästä on hyvä jatkaa.

Mikäli kiinnostuit Lapin Atopiayhdistyksen toiminnasta, ota yhteyttä. 

Kuva ja teksti: Mervi Saukkoriipi

 ----------------

Tämä on Sinulle Kaija Hämäläinen

Kun 18 vuotta sitten yhdistyksemme perustettiin, yksi perustajajäsenistä olit Sinä Kaija.

Kaija on lämminhenkinen, iloinen ja tasapainoinen persoona. Hänen auttamishalunsa kumpuaa varmaan lapsuudesta. Hänen vanhemmat ovat Karjalan evakoita. Eikä elämä ole Kaijaa kohdellut silkkihansikkain, vaan rosoisuudesta löytyvät ne kultajyvät.

Kaija on ollut mukana monissa atopiayhdistyksen tapahtumissa, mm. Ihopäivissä, järjestöjen esittelytilaisuuksissa, hallituksessa. Hän on edustanut meitä myös valtakunnallisissa kokouksissa sekä toiminut vertaistukijana. Atopiatoiminnan lisäksi Kaija toimii myös muissa järjestöissä jakaen ruokaa, myyden arpoja ja toimien tukihenkilönä.

Jos puoletkaan ihmisistä olisivat yhtä vireitä kuin Kaija yhteiskunnassamme ei olisi mitään hätää. Emme olisi kuulleet syrjäytyneistä, yksinäisyydestä ja ahdistuksesta.

Kaijan valoisa ja positiivinen elämänasenne vaikeuksista huolimatta johtaa siihen, että kutsumme hänet yhdistyksemme kunniajäseneksi. Tämä kunniajäsenyys on voimassa aina.

(Lapin Atopiayhdistys ry:n puheenjohtaja Ritva Kaisajoen puhe kunniajäsenyyden luovutushetkessä)

Sivua päivitetty: 4.10.2019