Mitä tietoa etsit?
Tuoksuton päivä

Tuoksuton päivä

Tuoksuton päivä on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton jokavuotinen kampanja, jolla herätellään tietoisuutta tuoksuherkkyydestä. Seuraavan kerran Tuoksutonta päivää vietetään 20.10.2020.

Suomessa on puoli miljoonaa vahvasti tuoksuherkkää. Oireita tuoksuista saa lähes kaksi miljoonaa suomalaista. Tuoksuherkkien oireet ovat todellisia ja vaikuttavat merkittävästi elämänlaatuun. Julkinen liikenne, ravintolat, baarit, teatterit, terveyskeskukset ja muut julkiset tilat työpaikat mukaanlukien ovat paikkoja, joissa tuoksuherkkien tulisi voida muiden tapaan kulkea ilman oireita laukaisevia tekijöitä.

Mikä tuoksuherkkyys? Lue lisää täältä.
 

Tuoksuton päivä 2019

Tuoksutonta päivää 2019 vietettiin perjantaina 1.11.2019.

Tiedote: Harkitse omaa tuoksukuormaasi - Tuoksuton päivä 1.11.2019
 

Tilaa Tuoksuherkkä-rintanappi - rajoitettu erä!

Näytä herkkyytesi - tilaa rintanappi! 

Tuoksuherkkä-rintanappi kätevä muistutus kanssaihmisille, että ympärilläsi on syytä kiinnittää huomiota omaan tuoksukuormaan, vaikkapa julkisissa liikennevälineissä, työpaikalla tai harrastuksissa.

Tuoksuherkkä-rintanappeja voit tilata sähköpostitse osoitteesta: allergiatalo.info@allergia.fi. Kerro tilauksessa:

  •  nimesi
  •  osoitteesi
  •  montako rintanappia haluat tilata (max 5kpl/tilaus)

Toimi nopeasti, sillä näitä on saatavilla rajoitettu erä!


 

Mitä sinä voit tehdä?

Harkitse omaa tuoksukuormaasi. Lempihajusteesi tai tupakan haju saattaa aiheuttaa oireita vieruskaverillesi. Ehkä hajustettujen tuotteiden käytössä olisi vähentämisen varaa? Jätä tupakka polttamatta juuri ennen bussiin menoa. Pieniä tekoja, jotka voivat helpottaa kanssakulkijoiden oloa, ehkä omaasikin!

Tilaa tai tulosta Allergia-, iho- ja astmaliiton Tuoksutko liikaa? -juliste. Tarjoa julistetta julkisiin tiloihin, missä koet julisteen tarpeelliseksi. Julisteita on saatavilla useilla kielillä. Tilaa juliste täältä tai kasto tulostettavat aineistomme.

Lähetä tai jaa kuva somessa. Ota kuva esille laitetusta julisteesta, ja jaa se somessa #tuoksuton #tuoksutonpäivä. Samalla pääsemme julkisesti kiittämään kaikkia toimijoita ja yrityksiä, jotka ottavat julisteita käyttöön. Kiitos osallistumisesta!

Seuraa Tuoksuttoman päivän viestintää Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa!

Tehdään yhdessä esteettömämpi ympäristö liikkua!

Sivua päivitetty: 10.9.2020