Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on Allergia-, iho- ja astmaliiton tutkimus- ja tietopalveluyksikkö.

Mitä teemme?

Tuotamme ja jalostamme uutta tietoa ja tiedotamme erityisesti allergioista, allergioiden ympäristökytkennästä sekä ihmistoiminnan ympäristövaikutuksista. Järjestämme tapahtumia sekä annamme allergioihin ja luontoon liittyvää koulutusta ja neuvontaa. Olemme myös mukana monissa seurannoissa, vastaamme esimerkiksi Kaakkois-Suomen siitepölytiedotteista.

Miksi allergiat ja ympäristö?

Luonnon monimuotoisuus näkyy ja toimii vahvasti meissä jokaisessa. Lajiston yksipuolistuessa ihmisen immuunijärjestelmä lähtee helposti väärille urille ja tuloksena on mm. allergiaa. Mitä monipuolisempi luonto ympärillämme on, sitä paremmin sitä siedämme.

Ajankohtaista

12.9.2022 Pujon kukintakausi oli ennätyksellisen siitepölyinen, kertoo pujokauden kooste

16.8.2022 Heinien kukinta oli muuten keskivertoa mutta runsaspölyisiä päiviä riitti, kertoo heinäkauden kooste

14.6.2022 Koivun kukinta oli keskivertoa vähäpölyisempi, kertoo koivukauden kooste

10.5.2022 Allergiakausi alkoi lepän vähäpölyisellä kukinnalla, kertoo leppäkauden kooste

15.5.2021  Allergiaohjelman yhteenveto on jo luettavissa The Journal of Allergy and Clinical Immunology -sarjan verkkosivuilta. Artikkelin tiivistelmää tiivistäen: "The Finnish proactive and real-world intervention markedly reduced the public health burden of allergic disorders." Ohjelma oli menestys.

26.3.2021  Allergian ja astman kustannukset ovat laskussa, paljastuu Lääkärilehdessä tänään julkaistusta uudesta laskelmastamme.

Sivua päivitetty: 12.9.2022