Mitä tietoa etsit?
Tutkimus

Tutkimus

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on Allergia-, iho- ja astmaliiton tutkimus- ja tietopalveluyksikkö.

Mitä teemme?

Tuotamme ja jalostamme uutta tietoa ja tiedotamme erityisesti allergioista, allergioiden ympäristökytkennästä sekä ihmistoiminnan ympäristövaikutuksista. Järjestämme tapahtumia sekä annamme allergioihin ja luontoon liittyvää koulutusta ja neuvontaa. Olemme myös mukana monissa seurannoissa, vastaamme esimerkiksi Kaakkois-Suomen siitepölytiedotteista.

Miksi allergiat ja ympäristö?

Luonnon monimuotoisuus näkyy ja toimii vahvasti meissä jokaisessa. Lajiston yksipuolistuessa ihmisen immuunijärjestelmä lähtee helposti väärille urille ja tuloksena on mm. allergiaa. Mitä monipuolisempi luonto ympärillämme on, sitä paremmin sitä siedämme!

Ajankohtaista

14.6.2021  Koivun siitepölykausi oli lyhyt ja intensiivinen. Toukokuun puolivälissä Imatralla mitattiin 2000-luvun toiseksi ja kolmanneksi suurimmat vuorokausipitoisuudet!

26.5.2021 Siitepölykausi sai huiman alun, kun Kaakkois-Suomeen kaukokulkeutui ennätysmäärin lepän siitepölyä. Myös paikalliset puut kukkivat tavallista innokkaammin.

15.5.2021  Allergiaohjelman yhteenveto on jo luettavissa The Journal of Allergy and Clinical Immunology -sarjan verkkosivuilta. Artikkelin tiivistelmää tiivistäen: "The Finnish proactive and real-world intervention markedly reduced the public health burden of allergic disorders." Ohjelma oli menestys! 

30.3.2021  Yhdistyksille suunnattu talvitiedote palaa toiminnan tuloksiin koronavuonna 2020 sekä avaa alustavasti allergiselle väestölle tehtyjen kyselyjen tuloksia. Alkavasta siitepölykeväästä ennakoidaan tavallista runsasoireisempaa, ja ainakin leppä avasi kauden hurjasti!

26.3.2021  Allergian ja astman kustannukset ovat laskussa, paljastuu Lääkärilehdessä tänään julkaistusta uudesta laskelmastamme.

Sivua päivitetty: 14.6.2021