Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on Allergia-, iho- ja astmaliiton tutkimus- ja tietopalveluyksikkö.

Mitä teemme?

Tuotamme ja jalostamme uutta tietoa ja tiedotamme erityisesti allergioista, allergioiden ympäristökytkennästä sekä ihmistoiminnan ympäristövaikutuksista. Järjestämme tapahtumia sekä annamme allergioihin ja luontoon liittyvää koulutusta ja neuvontaa. Olemme myös mukana monissa seurannoissa, vastaamme esimerkiksi Kaakkois-Suomen siitepölytiedotteista.

Miksi allergiat ja ympäristö?

Luonnon monimuotoisuus näkyy ja toimii vahvasti meissä jokaisessa. Lajiston yksipuolistuessa ihmisen immuunijärjestelmä lähtee helposti väärille urille ja tuloksena on mm. allergiaa. Mitä monipuolisempi luonto ympärillämme on, sitä paremmin sitä siedämme.

Ajankohtaista

28.8.2023 Pujon kukintakausi oli siitepölymäärältään keskinkertainen, kertoo pujokauden kooste

14.8.2023 Heinien kukintakausi oli vuosituhannen heikoimpia, kertoo heinäkauden kooste

5.6.2023 Koivun kukintakausi oli hyvin runsaspölyinen, kertoo koivukauden kooste

2.5.2023 Allergiakausi alkoi lepän siitepölymäärältään maltillisella kukinnalla, kertoo leppäkauden kooste

15.5.2021  Allergiaohjelman yhteenveto on jo luettavissa The Journal of Allergy and Clinical Immunology -sarjan verkkosivuilta. Artikkelin tiivistelmää tiivistäen: "The Finnish proactive and real-world intervention markedly reduced the public health burden of allergic disorders." Ohjelma oli menestys.

26.3.2021  Allergian ja astman kustannukset ovat laskussa, paljastuu Lääkärilehdessä tänään julkaistusta uudesta laskelmastamme.

Sivua päivitetty: 28.8.2023