Päiväkoti Histamiini

Allergisille lapsille tarkoitettu päiväkoti.

Päiväkoti Histamiini

Päiväkoti Histamiini on allergisille lapsille tarkoitettu 56-paikkainen päiväkoti Allergiatalossa Helsingissä.

Histamiinissa allergisten lasten erityistarpeet on otettu huomioon jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Vaate-, tekstiili- ja siitepölyt sekä sieni-itiöt pidetään poissa huolellisella siivouksella ja suodattamalla koko Allergiataloon tuleva korvausilma. Henkilökunta ja asiakkaat sitoutuvat olemaan savuttomia, kotieläimettömiä eivätkä käytä voimakkaita parfyymejä. Päiväkodin erityisruokavaliosta huolehtii Allergiatalon dieettikokki. 

Rakennus-, toiminta- ja leikkivälinemateriaaleissa huomioidaan erityisesti materiaalit, jotka sopivat allergisille ja astmaattisille lapsille; ne ovat helppohoitoisia, pölyttömiä, hajusteettomia, myrkyttömiä ja pesunkestäviä.

Päiväkodin toiminta

Päiväkodissa työskentelee 9 hoidosta ja kasvatuksesta vastaavaa lastentarhanopettajaa ja lastenhoitajaa. Päiväkodin 56 lasta ovat ikäjakaumaltaan 1 - 6 -vuotiaita. Histamiini on Helsingin kaupungin ostopalvelupäiväkoti. Myös muut pääkaupunkiseudun kunnat voivat hakea maksusitoumuksella Histamiinista paikan.

Toiminta-ajatuksena on luoda avoin, luottamuksellinen ja innostunut ilmapiiri yhteistyössä vanhempien kanssa sekä tukea heitä kasvatustyössään. Päiväkoti tarjoaa monipuolista ja virikkeellistä toimintaa huomioiden sekä allergisen ja astmaattisen lapsen erityistarpeet että jokaisen lapsen ikä- ja kehitystason. Turvallisuudella ja viihtyisyydellä luodaan pohja hyvälle kasvatus- ja oppimisympäristölle.

Lapset jaetaan ikäryhmittäin Titiinoihin, Rämäköihin, Pirpoihin tai Anelma-Unelmiin. Ryhmien nimet ovat Histamiinin satuhahmoja.

Tutustu Histamiinin toimintasuunnitelmaan 2017 - 2018.

Hae päiväkoti Histamiiniin

Tulosta ja täytä oheinen liite sekä selvitys erityisruokavalioista päiväkotihakemukseen. Lisätietoja hakemisesta.

Esiopetuksen toimintasuunnitelma 2017 - 2018

Yhteystiedot

Päiväkodin johtaja Marjo Heinonen
Päiväkoti Histamiini
Paciuksenkatu 19, 00270 Helsinki
puhelin (09) 4733 5333
fax (09) 4733 5330
histamiini(at)allergia.fi