Mitä tietoa etsit?
Luontotehtäviä lapsille

Luontotehtäviä lapsille

Metsät ja muun luontoympäristöt ovat oivia leikkipaikkoja. Luonto tarjoaa elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia, kehittää vastustuskykyä, piristää ja liikuttaa monipuolisesti.

Tutustu Luontoseikkailu!-kirjaan ja ötökkäretki-ohjeisiin, ja vastaa lyhyeen kyselyyn.

Monimuotoinen luonto tarjoaa mielikuvitusta ruokkivan ja lapsen omia taitoja ja ajattelukykyä kehittäviä ympäristöjä. Mitä villiintyneemmältä metsä aikuisen silmiin näyttää, sitä enemmän se lapsia yleensä kiinnostaa. Leikkipaikkoja riittää ja luonnontila houkuttelee paikalle myös hyönteisiä ja lintuja.

Jos kuitenkin on tekemisen puutetta, lataa alla olevasta linkistä Lippo Liito-oravan tehtävä- ja tietokirja lapsille. Kirjaan on koottu tehtäviä ja ulkoleikkejä jokaiselle vuodenajalle yksin tai ryhmässä tehtäväksi. Sadepäivillekin on tekemistä.

Lataa tehtävä- ja tietokirja lapsille (PDF)

Ötökkäretki omatoimisesti tai yhdessä

Astmaa, ihotautia ja allergioita sairastavien terveydelle on hyväksi ulkoilla päivittäin ja tutustua luontoon kaikkia aisteja käyttäen. Käsien laittamista multaan ei kannata pelätä, sillä se vain vahvistaa vastustuskykyämme. Luonnon terveysvaikutukset ovat sitä vahvemmat mitä monimuotoisemmassa ympäristössä liikumme, hengitämme ja kosketamme. Siellä missä on paljon hyönteisiä, meilläkin on parempi olla.

Suomessa on noin 20 000 hyönteislajia. Ötökkäretki sopii koko perheen puuhaksi tai yhdistyksen perhetapahtumaksi. Parasta ötököihin on tutustua osaavan asiantuntijan kanssa, mutta Etelä-Karjalan Allerigia ja ympäristöinstituutin tekemillä ohjeilla pääsee jo hyvään alkuun ötököiden maailmaan.

Lataa ohjeet ötököiden maailmaan tutustumiseen

Sivua päivitetty: 24.1.2022