Lapsiperheet ja nuoret

Sopeutumisvalmennuskurssien tavoite ja toteutus

Tavoitteena on osallistujien tietotaidon lisääminen, omahoidon tukeminen sekä mahdollisuus vertaistukeen. Kurssiohjelma koostuu henkilökohtaisesta ohjauksesta, neuvonnasta, asiantuntijaluennoista ja ryhmäkeskusteluista.

Ohjelma tarkentuu kurssilaisten henkilökohtaisista tavoitteista. Kurssin yksi tärkeimmistä voimavaroista on vertaistuki. Lapsille on järjestetty hoito ja ohjattua ohjelmaa, johon sisältyy myös sairauden käsittelyä lapsen ikää ja kehitystä vastaavalla tasolla.

Sopeutumisvalmennus kurssilla kurssilaisten kanssa työskentelevään ryhmään kuuluvat sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, psykologi, fysioterapeutti ja lastenohjaajia. Asiantuntijoina kursseilla lisäksi toimivat erikoislääkäri, ravitsemusterapeutti ja sosiaaliturvan asiantuntija vaihdellen kurssin kohderyhmän mukaan.

Astmaa, allergiaa ja astooppista ihottumaa sairastavien kurssit ovat osallistujille maksuttomia ja sisältävät täysihoidon. Mukana olevat vanhemmat voivat hakea Kelan käytännön mukaan kuntoutusrahaa ja matkakulukorvausta.