Mitä tietoa etsit?

Minna

”Minulle täplikäs ihoni on vain yksi piirteistäni tumman tukan ja sinisten silmien ohella.”

Lähes koko ihoni on vallannut mastosytoosin muoto urticaria pigmentosa. Ensimmäiset täplät ilmestyivät jo yli kymmenen vuotta sitten. Täplät ovat kuin pigmenttimuutoksia, joten ihoni ei tarvitse erityistä hoitoa.

Lähdin mukaan kampanjaan, sillä haluan rohkaista muita ulkonäköpaineista kärsiviä ihmisiä. Minulle täplikäs ihoni on vain yksi piirteistäni tumman tukan ja sinisten silmien ohella.

Haluan myös tuoda ilmi, että ei ole ok kysyä vieraalta ihmiseltä hänen ihostaan. Elän aivan tavallista, normaalia arkea täplikästä ihoani sen kummemmin ajattelematta.

Kysymys: "Mitä sun ihollasi on?" on kuin märkä rätti heitettäisiin vasten kasvoja. On kuin minulle sanottaisiin, että hei, erotut massasta, näytät tautiselta.

Juuri tällaiset harmittomaksi ajatellut heitot saavat normaalista poikkeavan ihon omaavat ihmiset verhoamaan itseään peittäviin vatteisiin, ettei tarvitsisi vastata uteluihin.

En aio jatkossakaan verhota ihoani kaapuhin, vaan puen päälleni juuri sellaiset vaatteet, joissa itse viihdyn. Itsetuntoni on parempi nyt, kuin mitä se oli ennen sairastumistani.

Itsetunto ei riipu fyysisestä ulkonäöstäsi, vaan siitä, millaisessa arvossa itseäsi pidät. Olet hyvä ja arvokas juuri sellaisena kuin olet.


Yhteistyössä

Dermosil.fi


Sivua päivitetty: 10.11.2020