Mitä tietoa etsit?

Iina

"Minulle ihopositiivisuus tarkoittaa sitä, että mun iho saa olla ja näkyä."

Minun ihoni, minun rakas, herkkä ihoni. Elämäni ensimmäisten 18 vuoden ajan en juuri kiinnittänyt ihooni mitään huomiota. Minun ei tarvinnut, sillä minulla ei ollut mitään iho-ongelmia. Iho vain oli, ilman sen kummempia ajatuksia.

Sitten 18-vuotiaani hiukseni alkoivat tippua päästä. Hiustenlähdön syyksi paljastui alopecia. Minulla alopecia on tähän mennessä pudottanut suurimman osan hiuksista ja muista vartalon karvoista pois.

Nyt kun päässäni ei ole enää hiuksia, olen alkanut kiinnittää myös ihooni enemmän huomiota. Minun on pakko, sillä olen tällä hetkellä pääasiassa pelkkää ihoa.

Ihoni on herkkä, siihen tulee helposti atooppista ihottumaa ja mustelmia. Silti se on upea.

Minulle ihopositiivisuus tarkoittaa sitä, että ihoni saa olla ja näkyä. Minun ei tarvitse peitellä sitä, vaikka harvemmalla naisella päänahka näkyykään. Sen kaikki muhkurat, mustelmat ja arvet kertovat eletystä elämästä, ja kalju ei tee siitä yhtään sen vähempi arvoista.

Päinvastoin, saan kantaa ihoani ylpeydellä, sillä se on selvinnyt kaikista seikkailuistani elämäni varrella. Olen ylpeästi kalju alopeetikko, toisinaan peruukeilla ja toisinaan ilman.


Yhteistyössä

Dermosil.fi


Sivua päivitetty: 2.10.2020