Vihreää lientä ja ihmeitä

17.10.2016

"Keuhkosairaana liikkumattomuus ei tule kysymykseen, keuhkopahat täytyy pitää toiminnassa antamalla niille haastetta. Vähäinenkin liikunta auttaa." Talouspäällikkö Kaisu Eklöf ja järjestösihteeri Seija Pohjalainen ruotivat astman ja laihdutuksen yhdistämistä pilke silmäkulmassa. Julkaisemme henkilökunnan blogikirjoituksia kuukausittain.

”Seija, olen löytänyt mahtavan reseptin, se on tosi helppo tehdä.” Kaisu heilutteli pukuhuoneessa paperilappua, jossa luki kolme ainetta – persilja, sitruunamehu ja vesi – sekoitetaan sauvasekoittimella tai blenderillä juomaksi. Tätä juomaa nautitaan viitenä aamua peräkkäin ja paino putoaa jopa 3,6 kiloa. Se on paljon, paljon parempaa kuin kolmesataa grammaa. Eikä siinä vielä kaikki, energisoiva porkkanakeitto pitää nälän loitolla. Näillä eväillä me vihdoin saavutamme sen, mitä olemme ainakin kaksi vuotta yrittäneet lukemattomilla eri keinoilla.

Töiden jälkeen menimme kauppaan. Kumpaisenkin ostoskassissa oli persiljaa, sitruunaa, inkivääriä ja porkkanoita, valkosipulia ja sipulia.

Me uskomme ihmeisiin. Sellaisiin, että juomalla jotain tai syömällä jotain – me laihdumme. Näkemättä erityisesti vaivaa – me laihdumme. Jossain on oltava sellainen keino, me löydämme sen ja me laihdumme.

Laihduttamisen aloitimme oikeastaan aivan normaalipainoisina reilu pari vuotta sitten, samalla kun aloitimme kuntosaliharrastuksen. Paino on kuitenkin tasaisesti noussut ja saavutti kriittisen pisteensä meidän mielissämme jossain vaiheessa. Huomautus, ei ole kysymys lihaksista. Katselimme kuntosalin isoista peileistä hyljettä tai ehkä jopa valasta muistuttavia kehojamme – tähän lihomiseen on tultava loppu! 

Tähän mennessä olemme kokeilleet laihdutuskeittoja, kuitukapseleita ja nestettä poistavia kapseleita. 

Olemme kokeilleet tehostettua kuntosalilla käymistä = viisi kertaa viikossa vuoroin aerobista ja vuoroin lihastreeniä, hengästytään ja hikoillaan, ainakin yhden kerran viikossa vesijuoksua. Lihakset painaa, se ja vain se selittää painon nousun. Tehotreeni katkesi flunssaan ja lomiin.

Kokeilimme Keventäjien ruokaohjeita ja liikuntaa. Niukalla kalorimäärällä keho meni säästötilaan. Kiloja ei pudonnut. Mutta nälkä oli kyllä kova.

Kokeilimme luovuttamista. Vaatekoot eivät lopu kesken. Rypyt oikenevat. Mutta kun henki ei enää kulje.. Keuhkosairaana liikkumattomuus ei tule kysymykseen, keuhkopahat täytyy pitää toiminnassa antamalla niille haastetta. Vähäinenkin liikunta auttaa.

Viimeksi kokeilimme vihreää lientä ja odotimme ihmettä.  Energisoiva porkkanakeitto oli kuitenkin hyvää.

Totuus: Me emme laihdu näkemättä itse vaivaa. Ymmärrämme kyllä kaiken tämän – mutta me jatkamme ihmeen etsimistä ja kuntosalilla käyntiä – joka aamu ennen työpäivän aloittamista virkistyneinä ja toivoa täynnä. 

Pilke silmäkulmassa, itselleen naureskelevat, kuntoilevat ja laihduttavat

Kaisu ja Seija

Lähetä kommentti

Sivua päivitetty: 17.10.2016