Vertaistukea, tietoa, vinkkejä - tervetuloa mukaan toimintaan vuonna 2022!

15.12.2021

Allergia-, iho- ja astmaliittoon kuuluu 48 jäsenyhdistystä, jotka toimivat allergiaa, astmaa, atooppista ihottumaa ja harvinaista ihotautia sairastavien sekä palovamman kokeneiden hyväksi.

Lämmin kiitos kaikille jäsenyhdistyksillemme ja niiden toimijoille toimintavuodesta 2021!

Toimintaan vaikutti tänäkin vuonna suuressa määrin koronapandemia ja erilaisten rajoitusten kanssa sumpliminen. Toimintaa päästiin monin paikoin kuitenkin toteuttamaan mukavasti myös livenä, ja verkkotoiminta alkaa olla jo ihan normaalia toimintaa niin meille liitossa kuin jäsenyhdistyksissäkin.

Yhdistyksissämme on monipuolista toimintaa, ja keräämme joka vuosi yhdistyksiltä myös ideoita uudenlaisista toimintamuodoista ja uusien kohderyhmien tavoittamisesta. Kahden kuluneen vuoden aikana on myös pitänyt miettiä paljon tapahtumien terveysturvallisuutta, ja ulkona tapahtuva toiminta onkin siksi lisääntynyt hurjasti. Tänä vuonna saimme taas joukon mahtavia ideoita, alla pieni katsaus niihin!

 • Liikuntaa, luontoa, kulttuuria ja vertaisten yhdessäoloa ulkoillen – teemalliset kävelyt ja rastitaulut
 • Nuorten työpaja: ohjaajan opastuksella maistiaisten tekoa allergiat huomioiden (aamupala, välipala ja iltapala)
 • Tonttupolku (rastitauluja) kävelykadun joulunavauksessa. Perusideana hiippailla luovasti kohti joulua ja virkistää kaupunkilaisten mieltä.
 • Tuo luonto luoksesi -viljelylaatikot – oman ja koko perheen hyvinvointiin. Kolmella paikkakunnalla pidettävä tapahtuma, jolla kannustetaan omaan viljelyyn, ilman kasvimyrkkyjä, lisäaineita ja muita prosesseja.
 • Miesväen ruokakurssi: ruokakurssilla valmistetaan helppoa, edullista ja maukasta arkiruokaa.
 • Luontoliikuntatapahtuma koko perheelle. Tutustuminen lähiluontoon, sen terveysvaikutuksiin ja luontoliikuntaan.
 • Luentosarja lasten astmasta ja sen hyvästä hoidosta. 2 lääkärin luentoa tästä teemasta. Perusideana on saada lapsiperheet koolle saamaan uusinta tietoa astman hoidosta ja kuntoutuksesta sekä samalla esitellä mahdollisuutta liittyä yhdistyksen jäseniksi.
 • Savonlinnan retki: vertaistapahtuma ja Savonlinnan jäsenten tavoittaminen
 • Ihotautia sairastavien tavoittaminen mukaan paikallisyhdistyksen toimintaan. Kosmetologin luento tmv.
 • Ylös, ulos ja luontoon kokkaamaan! Perusideana tavoittaa pari-kolme eri ikäpolvea yhteisesti ulkona luonnossa tapahtuvaan ohjelmalliseen ja iloiseen tapahtumaan, huomioiden kokkailussa allergiat.
 • Luomitarkastuspäivä yhteistyössä julkisen terveydenhuollon kanssa.
 • Yhteistyön tiivistäminen aktiivisesti Helsingin kaupungin perusterveydenhuollon kanssa. Pilotti on tarkoitus laajentaa koko Helsingin kattavaksi kaikille terveys- ja terveys- ja hyvinvointiasemille. Samaan aikaan yhdistyksen asiantuntija toimii erilaisissa Helsingin kaupungin vaikuttamisverkostoissa.
 • Allergiatietoutta maahanmuuttajille: luentotyyppinen tapahtuma Tikkurilan Opistotalolla. Ideana lähestyä maahanmuuttajia jakamalla heille tietoa ja kertoa yhdistyksestä sekä tehdä jäsenhankintaa.
 • Facebook-kampanja, tavoitteena tehdä yhdistystä tunnetuksi.
 • Mummolailta. Mummolaan ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin! Osallistujille on luvassa monipuolista syksyistä puuhaa, keskustelua ja yhteinen iltapala. Illanvietto mahdollistaa jäsentapaamisen, vertaistoiminnan, tiedonjaon ja uusien tuttavuuksien tapaamisen.
 • Luennot kampanjaviikoilla: Siitepölyallergiat ja siedätyshoito & sosiaaliturva (Allergiaviikko), Astma sairautena ja sen omahoito, Astma, covid ja muut keuhkosairaudet (Astmaviikko), Ihosairaudet ja atopia, kosmetiikan Allergiaportaali ja sen tuoma apu arkeen

Minkälaista toimintaa sinä kaipaisit omassa yhdistyksessäsi?
Mitä mukavaa voisit olla mukana järjestämässä kaikkien yhteisesti iloksi ja hyväksi?
Ota yhteys omaan yhdistykseesi tai liiton järjestöasiantuntijaan ( mira.airola@allergia.fi ) ja tule vapaaehtoiseksi haluamallasi panoksella!

Aino Loikkanen
järjestöasiantuntija

kivella_2021.jpg
 

Lähetä kommentti

Sivua päivitetty: 16.12.2021