Allergiatunnus ®

Ostopäätösten tukena
Allergiatunnus on vaikuttava tekijä kuluttajien tuotevalinnoissa, sillä suomalaisista joka toisella on allergiaoireita jossakin elämänvaiheessa. Ärsytysoireita voivat aiheuttaa esimerkiksi teknokemian ainesosat, hajusteet, kumi- ja muovikemikaalit, kontaminaatioriskin muodostavat ruoka-aineet, nikkeli, siitepölyt, säilöntäaineet, väriaineet, tekstiileissä käytetyt värjäys- ja pintakäsittelyaineet, UV-suoja-aineet jne. Kodinkoneissa tutkitaan aina laitteen tekniset ominaisuudet ja tutkimustulokset, joiden tulee täyttää tarkat allergiakriteerit ja parantaa allergisen elämänlaatua.

Allergiatunnuksen tärkein tehtävä on edunvalvonnallinen, sillä tavoitteena on  parantaa allergiasta, erilaisista herkkyyksistä ja ihosairauksista sekä astmasta kärsivän elämänlaatua. Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry toteuttaa yhteistyötä teollisuuden kanssa  pyrkien varmistamaan markkinoille allergianäkökulman omaavia tuotteita ja palveluita. Tavoitteena on vaikuttaa teollisuuteen siten, että tuotekehittelyssä huomioitaisiin allergiset,herkkäihoiset, erilaiset ihosairaudet, astmaatikot ja tuoksuherkät. 

Allergiatunnus on suojattu ja rekisteröity tavaramerkki. Kaikki tunnuksen käyttöoikeuden omaavat tuotteet julkaistaan allergiatunnus.fi -sivuilla ja Allergia, Iho & Astma -lehdessä. Allergiatunnuksen käyttöoikeuden omaavista tuotteista tiedotetaan myös erilaisissa tapahtumissa, kampanjoissa, mediassa ja asiantuntijakeskusteluissa.