Allergiatunnus

Allergiatunnuksen tärkein tehtävä on edunvalvonnallinen, sillä tavoitteena on  parantaa allergiasta ja astmasta kärsivän elämänlaatua. Allergia- ja Astmaliitto ry toteuttaa yhteistyötä teollisuuden kanssa siten, että markkinoille valmistettaisiin allergianäkökulman omaavia tuotteita ja palveluita.

Allergiatunnus on kehittetty järjestömme palveluksi vuonna 1996 väestön pyynnöstä. Tavoitteena on vaikuttaa teollisuuteen siten, että tuotekehitttelyissä huomioitaisiin allergiset, astmaatikot, herkkäihoiset ja hajusteyliherkät.

Allergiatunnus on suojattu ja rekisteröity tavaramerkki. Kaikki tunnuksen käyttöoikeuden omaavat tuotteet julkaistaan internetpalvelussamme ja Allergia & Astma -lehdessä. Allergiatunnuksen käyttöoikeuden omaavista tuotteista tiedotetaan myös erilaisissa tapahtumissa, kampanjoissa, media-ssa ja asiantuntijakeskusteluissa.

Ostopäätösten tukena
Allergiatunnus on vaikuttava tekijä kuluttajien tuotevalinnoissa, sillä suomalaisista joka toisella on allergiaoireita jossakin elämänvaiheessa. Ärsytysoireita voivat aiheuttaa esimerkiksi teknokemian ainesosat, hajusteet, kumi- ja muovikemikaalit, kontaminaatioriskin muodostavat ruoka-aineet, nikkeli, siitepölyt, säilöntäaineet, väriaineet, tekstiileissä käytetyt värjäys- ja pintakäsittelyaineet, UV-suoja-aineet jne. Kodinkoneissa tutkitaan aina laitteen tekniset ominaisuudet ja tutkimustulokset, joiden tulee täyttää tarkat allergiakriteerit ja parantaa allergisen elämänlaatua.