Mistä apua allergiaan ja astmaan

Allergia, astma tai ihon sairaus saattaa mullistaa koko perheen arjen.

Mistä apua allergiaan ja astmaan

Allergia-, iho- ja astmaliitosta saat henkilökohtaista neuvontaa, oppaita, kuntoutusta, koulutusta ja vertaistukea.

Neuvontanumerot

Allergia- ja astmaneuvonnassa terveydenhuollon ammattilaiset antavat henkilökohtaista neuvontaa allergia- ja astmakysymyksissä.

Kysy myös ihon sairauksista, sosiaaliturvasta ja yhteiskunnan tuista tai kemikaaleista asiantuntijoiltamme.

Kosmetiikkaneuvonta

Kosmetiikkaneuvontaa antaa valtakunnallisesti Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys puhelin 010 279 0991, www.kosmetiikka-allergia.fi sekä sähköpostiosoitteessa kosmetiikka@allergiahelsinki.fi.

Palvelu auttaa allergiaa sairastavia löytämään heille sopivia kosmetiikka- sekä ihonhoitotuotteita ja palvelusta voi esimerkiksi tilata listan itselle parhaiten sopivista kosmetiikkatuotteista, jotka eivät sisällä allergiaa aiheuttavia ainesosia.

Ruoka-allergianeuvonta

Erimenu on verkkopalvelu erityisruokavaliota noudattaville henkilöille. Erimenu tukee erityisruokavaliota noudattavaa ruoka-allergista tai keliaakikkoa saamaan ajantasaista tietoa juuri hänelle soveltuvista elintarvikkeista ja niiden saatavuudesta sekä ruokaohjeista. Ks. www.erimenu.fi

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys antaa paikallisyhdistystemme jäsenille valtakunnallista ruoka-allergianeuvontaa: 045 238 2861 ja ruoka-allergia@kolumbus.fi

Neuvontaa myös paikallisyhdistyksissä

Lisäksi paikkallisten allergia- ja astmayhdistysten allergianeuvojat vastaavat kysymyksiisi.


Tämä tieto on tuotettu jäsenmaksuilla. Liity jäseneksi!