Siitepölykausi

 

Lepän ja pähkinäpensaan kukinta aloittaa siitepölykauden maalis-huhtikuussa. Sen jälkeen kukkii Suomessa eniten siitepölyoireita aiheuttava koivu. Keskikesällä kukkivat heinät, joista ainakin 40 lajia tuottaa allergisoivaa siitepölyä.

Useita allergisia kiusaava pujo alkaa kukkia heinäkuun puolen välin jälkeen. Pujon sivuversot kukkivat uudelleen syyskuussa ja kukinta voi jatkua ensimmäisiin yöpakkasiin asti. Lue lisää pujosta.

Alueelliset siitepölytiedot

Turun yliopiston aerobiologinen yksikkö tiedottaa koko maan siitepölytilanteesta, tarkista oman alueesi siitepölytilanne.  

Siitepölypäiväkirja

Siitepölypäiväkirja on internetin kautta käytettävä maksuton palvelu, johon voi tallentaa tietoja allergiaoireiden voimakkuudesta päivittäin.

 Palautteena saa kuvaajan, josta voi todeta kuinka omat oireet vaihtelevat ja miten ne ovat yhteydessä siitepölymääriin.

Siitepölyallergia -oppaasta perustietoa

Allergia- ja Astmaliiton Siitepölyallergia-opas tarjoaa perustietoa siitepölyallergioista sekä ristiinreagoinnista hedelmien ja vihannesten kanssa. Matkaa varten kannattaa myös tarkistaa siitepölysanasto, joka löytyy yhdeksällä eri kielellä Siitepölyallergia-sivuiltamme.

Ohjevideo nenäkannun käyttöön

Nenäkannu auttaa huuhtelemaan pölyt ja limat pois nenän limakalvoilta. Nenäkannun käyttöohje -videomme näyttää kannun käytön.