Pakkausmerkinnät

Kosmetiikkatuotteiden hajusteet ja aromaattiset yhdisteet merkitään tuotteen ainesosaluetteloon nimillä ”parfum” tai ”aroma”. Kosmeettisten valmisteiden ainesosat ilmoitetaan tuotepakkauksessa niiden kansainvälisillä INCI-nimillä, mikäli aineosilla on tällainen nimi olemassa.

Kosmetiikkatuotteen ainesosat on listattu Ingredients -otsikon alle. Ensimmäisenä ilmoitetaan ainesosa, jonka pitoisuus tuotteessa on suurin. Mikäli ainesosan pitoisuus tuotteessa on alle 1 %, voidaan se ilmoittaa ainesosaluettelossa vapaasti niiden ainesosien jälkeen, joiden pitoisuus tuotteessa on yli 1 %.

Kosmetiikkalainsäädännön 26 yleisintä hajusteallergeenia on aina merkittävä erikseen tuotteen ainesosaluetteloon niiden kansainvälisillä INCI-nimillä, mikäli niiden pitoisuus ylittää 0,001 % iholle jäävissä tuotteissa ja 0,01 % iholta poishuuhdeltavissa tuotteissa. Muita hajusteseoksen sisältämiä tuoksukomponentteja ei tarvitse ilmoittaa erikseen.

Pesuainepakkauksissa kosmetiikkalainsäädännössä 26 yleisintä kosketusallergeenia on merkittävä tuotteeseen käyttäen INCI-nimiä samoin kuin kosmetiikkatuotteissa. Pesuaineiden sisältämät hajusteet ilmoitetaan pakkauksessa esimerkiksi nimellä ”hajusteita” tai ”hajustetta”.

Katso video: Mitä tarkoittaa INCI?

Sivua päivitetty: 18.9.2019